מבקשת עצה

אנרגטית

New member
מבקשת עצה

ביתי בת ה-11.5 נודבה בהסכמתה המלאה לעבוד בקיטנה בקיץ למשך חודש. עבדה יום אחד. ודי, לא בא לה יותר. "הילדים הקטנים מציקים לה, לא בא לי לקום מוקדם, רוצה חופש"... קשה לי לקבל את זה שהיא תהייה חודשיים בבית ללא תעסוקה מחד ומאידך אם היא לקחה על עצמה התחייבות היא צריכה לעמוד בה לא?

05 מיכל

New member
מי שמנדב ילד בן 11.5 למשך חודש שלם

לוקח על עצמו את הסיכון שהילד לא יודע מראש לקראת מה הוא הולך, ואולי יחזור בו. מבחינה זאת את לא צריכה להרגיש אחריות כלפי הקיטנה, אלא רק אחריות חינוכית ללמד את הילדה מסקנה מעשית לעתיד. גם זה בזהירות: לא צריכים להגיע למצב שהיא תפחד בכלל לנסות. כדאי להגיד לה שבעתיד תאמר מראש שהיא מוכנה לנסות. ואני חושבת שגם כדאי להדגיש לה שזאת היתה התנסות מסוימת, ולכן זו הזדמנות ללמוד משהו לעתיד במובן החיובי - לא במובן של "תלמדי לקח". אכן, חודשיים בבית בלי תעסוקה זו בעיה. אבל אם היא נשברה אחרי יום אחד, זה בהחלט נראה שהפתרון לא יבוא משם. תצטרכו לחפש פתרון אחר. ייתכן שאת יכולה אפילו לומר לה שאם היא עוזבת את הקיטנה היא צריכה להציע פתרון אחר, או להשתתף איכשהו בחיפוש רעיונות.

b a r b a i m a

New member
הי אנרגטית. לדעתי זו אחריות כבדה

מידי לילדה בת 11.5 נכון שהיא התחיבה - אך אפשר לצפות ממנה לוותר על תענוגות החופש שלה? אני חושבת שיש לתת לה להחליט לבד בעניין - ואולי רק להדריך אותה מילולית ולומר לה מה את חושבת לגבי לקיחת אחריות.

למעלה