מבקשת עצה

פיורינה

New member
מבקשת עצה

שלום לכולם! אני בחורה שמודעת לעצמה ויודעת עם מה קל לי להתמודד ועם מה לא. במקרה הערב,נתקלתי בסיטואציה שקשה לי ריגשית.חשבתי שאוכל להתמודד עם המחשבות (שכל הזמן הציקו) מול הסיטואציה,אבל לא הצלחתי.החלטתי לעזוב את המקום ואת הסיטואציה וללכת הביתה-שם יהיה לי יותר קל להתמודד. כשהגעתי הביתה היה לי עדיין כואב אבל יותר קל. האם להמשיך בדרך הזו של "בריחה" הביתה והתמודדות עם המצב בבית,או שלהמשיך ולדרוש מעצמי דבר שדי קשה לי ודי כואב לי,ולהתמודד מול הדבר עצמו? תודה.

שלום פיורינה וברוך בואך../images/Emo24.gif

אני שמחה שהגעת לרמת מודעות בה את מכירה את עצמך... מכאן שאת חצי דרך להשגת המטרה, יכולת להתמודד בכל מצב ובכל עת. אני לא חושבת שתהליך ה"בריחה" הוא פעולה נכונה בתוך המודעות שבך. עלייך לשאול את עצמך האם כל פעם שאני מגיבה רגשית על תופעה מסוימת עליי לברוח? מה זאת חרדת נטישה? הפעולה מרמזת על חוסר רצון להתמודד ועל מצב שהרגש הגשמי משתלט עלינו. ראשית עלייך ללמוד לנטרל רגשו. להפסיק לעבוד עם הלב השמאלי - הלב הגשמי וללמוד להפעיל את הלב הרוחני. אני מציאה לך בפעם הבאה במקום לברוח פשוט להתמקד בסיטואציה או באדם שגרם לסיטואציה הלא נעימה ולהזרים לו אור גדול אור של חמלה ואהבה. רק כך תוכלי להמיס את הרגש הגשמי ולעבור לעבוד עם הרגש הרוחני או הלב הרוחני- הימני. איכן שמצוי הקושי שם מסתתר התיקון שלך עם אותו אדם או הסיטואציה. בהצלחה ויישר כוח אהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

פיורינה

New member
תודה לך מיכל

שלום מיכל! תודה רבה על העצה.אני אכן צריכה להתמודד עם מצבים כאלה מול הסיטואציה עצמה ואני מאמינה שאצליח . תודה תודה פיורינה

InnerKid

New member
לפיורינה

אני לא הייתי קורה למקרה הזה בהכרח בריחה. את אכן מודעת למצבך ולקושי הרגשי שלך עם הסיטואציה הזאת, ואת גם מודה בקושי הזה בפה מלא מול עצמך. עם כל הקושי הזה את בחרת כן לנסות ולהתמודד מול הסיטואציה הזאת, למרות שהיא קשה לך. הפעם זה היה קשה מדי, ולא הצלחת, וזה בסדר. יכול להיות שפעם אחרת יהיה לך קל יותר להתמודד מול סיטואציה דומה. את יכולה לנסות ולהתמודד עם המצב מול עצמך בבית, כי בינתיים זה יותר קל לך. שוב, זה לא אומר שאת בורחת, כי את מודעת למצב הזה, את בוחרת כעת רק להשהות את העמידה מול הסיטואציה, לא לוותר. בהמשך, אחרי שתעשי עוד עבודה פנימית עם עצמך מול אותה סיטואציה קשה, יהיה לך יותר קל להתמודד איתה גם פנים מול פנים. מה שחשוב הוא שהעבודה הפנימית בינך לבינך על הסיטואציה לא תהיה במקום ההתמודדות מול הסיטואציה עצמה, אלא שלב נוסף בדרך אל ההתמודדות איתה, עד שתוכלי לעמוד מולה למרות הכאב. כמובן, שההתמודדות מול הסיטואציה תהיה תמיד קשה וכואבת, אבל עוצמת הכאב תפחת. בסופו של דבר, כדי להירפא ולהתנקות, תהיי חייבת לעבור דרך הכאב והקושי ולעמוד מולו. רק ממקום כזה תוכלי לצמוח ולגדול. אפשר להשתמש בסיטואציות הכאב האלו כמנוף לצמיחה.
מאור.

למעלה