מבקשת עצה דחוף

מבקשת עצה דחוף

כפי שכתבתי לפני שבוע אבי היגיע להתארח אצלנו למשך כמעט שבוע,(הוא חי אצל אחותי) אבל יש בעיה רצינית מאוד, מסתבר שהוא לא רוצה להתקלח כמה שאנחנו מבקשים ממנו הוא לא מתקלח הוא היגיע ביום ראשון בבוקר ובלילה ישן עם הבגדים שעליו לא הסכים להוריד אותם, הוא מסתובב עם חולצת טי שלא הוריד מעליו מיום ראשון הוא מסריח מזיעה בעלי שנמצא איתו בבית כל היום (אני עובדת משרה מלאה) כבר לא מסוגל להיות על ידו והיום הגעתי הביתה לפני רבע שעה, הוא אמר לי בפירוש לידו אם אבא שלך לא מתקלח אז מחר תחזירי אותו לאחותך. אני לא יודעת מה לעשות הוא לא מוכן להתקלח למרות שהכנסנו לו כיסא פלסטיק למקלחת כדי שיוכל לשבת ובעלי מוכן להכנס איתו למקלחת ולעזור לו. מה לעשות איך לשכנע אותו להתקלח ולהחליף בגדים. אחותי ממש התחננה לפני שלא אחזיר אותו לפני יום שבת אז התפשרנו על יום שישי בבוקר אבל מה לעשות??? עד אז? (ואני לתומי כתבתי כאן בעבר שאחותי "מגזימה" וסתם מתלוונת - כמו כן הוספתי שאנחנו רוצים שאבי יעבור לחיות אצלנו. היום בעלי אמר לי שאם הוא לא מתקלח לפחות פעמיים שלוש בשבוע הוא לא רוצה אותו אצלנו - ואני מסכימה איתו אבי באמת מסריח בצורה נוראית.

אל דן

New member
מה מצבו הנפשי והגופני של אביך?

שאלתם אותו מדוע אינו מעוניין להתקלח? מהיכן ההתנגדות? הוא מתבייש ליד בעלך? הוא רגיל למקלחת אחרת?

מצבו הנפשי והגופני מעולה

הוא צלול לגמרי וחוץ מאשר בעיה של קוצר נשימה (חי עם חצי ראה כי עישן 65 שנים נלסון בלי פילטר ונובלס, עד כמה שהבנתי ממנו יש לו בעיה לנגב את עצמו אחרי שיש לו יציאה ולכן הוא מיד מתקלח, אבל עד כמה שהבנתי יש לו יציאה רק פעם בארבעה חמישה ימים (הוא לא מוכן לקחת חומרים שעוזרים ביציאות ) ואז הוא מתקלח. ולפי ההגיון שלו - "כאילו - מה יקרה אם אני אתקלח ואחרי זה תהיה לי יציאה אז אני אתקלח שוב?? לכן הוא לא מתקלח. הוא לא מתבייש ליד בעלי ודווקא אצל אחותי (שם הוא חי) הוא מתקלח במקלחון קטן כשהוא מכניס את הכיסא בקושי יש לו מקום לזוז) אצלנו לעומת זאת המקלחת גדולה ויש וילון ככה שיש לו יותר מקום על הכיסא חוץ מזה אצל אחותי הוא יושב על כיסא פלסטיק פשוט בלי ידיות ואנחנו שמנו במקלחת כיסא פלסטיק עם ידיות ויש אפשרות לטוש על הקיר או להחזיק אותו ביד ולהתקלח.

אל דן

New member
לחידון בחרוזים

הינה עבר לו עוד יום בשבוע (הסב אמור להיות עימכם שהוע ואחכ לחזור לאחותך אם הבנתי נכון.) רציתי לומר לך שאני מבין שקשה מאוד לראות מישהו קשיש, כל כך קרוב רגשית, מתנהג בצורה שקל לנו לקבל אותה ולהתייחס בזלזלול, או לומר עליו דברים לו יפים, כי הוא לא אדם זר.זה מבהיל, ויש תחושות דחייה ברגעים הראשונים. אכן קשישים, כשהגוף כבר לא צעיר, מפתחים לעצמם הרגלי הגיינה וחשיבה סביב הנושא, שאינם תואמים את מזג האוויר והשלכותיו. הם קובעים לעצמם חוקים משלהם, והחלטות שרובינו איננו נתקלים בכך. מיקרה יוצא דופן- אנשים שמפחדים ממיים כשהם צעירים יותר. ניראה לי שבנוסף לכך, המעבר לבית חדש, אפילו לתקופה קצרה כשבוע, השפיע עליו יותר ממה שחשבתם. אולי החליט שלא יתקלח אלא לאחר שיחזור לבית שהוא רגיל אליו. אולי מתבייש מבעלך? אולי הוא מתקשה בתנועות, אולי פוחד להתחלק, ויש לו טקס של תנועות זהירות במקלחת ספציפית. חוק מספר אחד בטיפול בקשישים- כמה שפחות לשנות להם טריטוריה!!!!!!!!. לגבי "יציאות"- כטיפולים בעבר בהפרעות של יציאות אצל ילדים, נוכחתי לדעת עד כמה משמעותי הנושא, עד כמה מעורבת בזאת תחושת בושה, כמה אנרגיה מושקעת בטקס מסביב. דוגמאות מגיל ההתבגרות והצבא- אנחנו מכירים המון שלא יוצאים לטיולים של תנועות הנוער והגד"נע כי לא רוצים לעשות את צרכינו בטבע, מי יראה אותנו, אין פרטיות וכו, לא נריח טוב ולא ננקה את עצמינו מספיק, נרגיש לא נעים. בצבא- היכרתי שלושה חברים, שלא היו מתקלחים שבועות- עד שלא יוצאים הביתה. על אחת כמה וכמה אדם בעשור השמיני לחייו או יותר!!!!! ניסיתי להראות לך שעד כמה קשה ומזעזע לכם, זה עלול להיות חוויה קשה גם לו מקווה שהצלחתי להאיר משהו.

התפתחות לטובה

סוף טוב, אתמול בעלי אמר לי לידו - אם אבא שלך לא יתקלח את מחר לוקחת אותו חזרה... היום בבוקר הוא אמר לי שהוא מתכונן להתקלח יותר מאוחר אחר כך הוא אמר לי שהוא חשב ושבעצם איזו שטות הוא עשה ... הוא אמר לי כל הזמן פחדתי שאקבל קוצר נשימה במקלחת ושאתחלק... אבל הבאתי איתי את האינהלציה אז אני פשוט אעשה אילנהלציה לפני המקלחת ואקח איתי גם את המשאף ליתר ביטחון. זהו אז הוא נכנס להתקלח, והיום כשחזרתי מהעבודה הוא אמר לי איזה שטויות אני עושה לפעמים, אם הייתי חושב קודם הייתי נכנס כבר אתמול להתקלח. אז לכל - הילדים להורים.... יש תקווה....

m i t a l y

New member
איזה יופי ../images/Emo13.gif ממש שמחה לשמוע...

בהחלט יש תקווה ומקום לאופטימיות...

ייתכן שיש עוד התפתחות

אתמול יום שישי החזרתי את אבי לאחותי, היא מיד נגשה אלי הצידה ושאלה אותי אם שוחחנו עם אבי ואם שכנענו אותו (הם כבר לא מעוניינים שהוא יחיה אצלם אתם ואנחנו מצד שני רוצים אותו אצלנו). בכל אופן כשהוא היה אצלנו השבוע (חוץ מעניין המקלחת ובעייה של מכנסיים קצרות מידי שהוא מתעקש ללבוש) סך הכל השבוע עבר בנעימים לאבי ולבעלי יש תחומי עניין משותפים - שניהם חובבי מוזיקה גם ג'ז בלוז שנות החמישים וגם מוזיקה קלאסית (בעלי מוכן לשמוע מעט מוזיקה קלסית קלה ) אבי ממש חובב מוזיקה קלאסית. יש לאבי המון תקליטים ישנים (הם אצלנו במשמרת כי יש לנו פטיפון ובעלי העביר את המוזיקה למיני דיסק) וכל יום הם היו יחד ושמעו מוזיקה שאבי אוהב וכבר שנים לא שמע. בקיצור אבי התקשר היום ואמר לי בטלפון שיש לנו נושאים לשיחה... (טוב זה יקח קצת זמן כי השבוע בשעה טובה ובמזל טוב אנחנו מחתנים את הבת, ובנוסף יש לנו "אסון" במשפחה - אחי המבוגר יותר בן 54 חלה בחודש פברואר השנה ומוגדר "צמח", והבן של האח הזה מתחתן בעוד חודש (שלושה שבועות אחרי הבת שלנו) אז בגדול אחנו מחכים לעבור את 2 החתונות ואת החגים ולראות מה מתפתח בכיוון של האח (הבן של אבי) אבל בגדול נראה לי ולבעלי שאבי עושה חושבים ובגדול חושב על מעבר לחיות אצלנו. אנחנו יודעים שזה לא יהיה פיקניק ועוד יהיו מתחים ומריבות אבל... להבדיל מאחותי - אנחנו מתכוונים לעשות הסכם מסודר בינינו - כן אצל עורך דין- (בעלי חשב כל הזמן שגם עם אחותי הם היו צריכים לעשות חוזה - כדי שלא יווצר המצב שפתאום אחרי שנה "נגמר" להם ממנו והם כבר פתאום לא רוצים אותו) אין לו לאן לחזור כי הבית שבו גר בעשרים השנים האחרונות... הושכר ריק (פשוט השליכו את כל הרהיטים הישנים לפח והוא לקח איתו רק את הבגדים המצלמות וכו'...) נכון שהרהיטים והמצעים והמגבות היו ישנים מאוד ובלויים אבל ... אלה היו חייו זכרונותיו והוא הסכים להיפטר מהכל - כי אחותי ובעלה בעזרת יתר האחים שכנעו אותו שהמעבר הוא - לכל החיים (אלא כמובן אם יהפוך לסיעודי ויזדקק לטיפול צמוד 24 שעות בימממה).

למעלה