מבקשת עיצה

מבקשת עיצה

מזה כחודשיים יחסי עם בעלי במשבר חמור. אנחנו נשואים כבר שנים רבות – מעל ל 25 שנים ואנחנו ביחד למעשה מגיל 17. לאחרונה השאנו את בנינו הבכור. תמיד נחשבנו " הזוג היפה" שיודע לפרגן האחד לשני, שיודע להשקיע בנישואין, ובכלל – אנשים יפים. שנינו אקדמאים וחיינו חיים טובים ובטוחים. מסתבר כי מיד לאחר נישואי בני מצא בעלי אישה שבנעוריהם היו חברים באותו גרעין בתנועה. היחסים בינהם גלשו עד רומן שנמשך שישה חודשים עד שהתגלה לי. למעשה הרומן התגלה לילדי עוד לפני שנודע לי, אבל משידעתי עליו נוצר מצב חדש. בעלי מרגיש שמצא את אהבת חייו והוא יצא מהבית. אני מרגישה שעולמי התהפך. מבית חם ואוהב הפכתי פתאום למשפחה חד הורית. בעלי חסר לי מאד. אינני יודעת איך לנהוג – האם לנתק מגע? האם לאמר לו עד כמה אני מתגעגעת אליו? והכי חשוב – איך ליצור ממני אדם חדש היכול לחיות בנסיבות החדשות? מגיל 17 אני עם בעלי וזו הפעם הראשונה שאני יוצאת לחיים האמיתיים לבד. אז גם אם קראתי לעצמי בשם הטפשי "רוכבת על ענן" זה רק בגלל הרגשות השליליים המקיפים אותי, ומעל הכל הרגשת חוסר הביטחון ורעידת האדמה שבה אני מצוייה.

3אריק

New member
משבר אמון

בשלב ראשון תני לזמן לעשות את שלו ,נכון זה הרגעים הקשים ביותר בסיפור אבל לא תצמח לך שום תועלת אם תצרי איתו קשר ותיגידי לו עד כמה את מתגעגעת אליו . בדרך כלל הגברים האלה מחפשים דרך לחזור הביתה לאחר תקופה מסויימת וזה שתנתקי מגע יוכל רק לפעול לטובתך ברגע שהוא ירצה לחזור ,והאמיני לי הוא ירצה לחזור ,זה לא פשוט וקל ( בדרך כלל ) להתחיל לבנות חיים חדשים ולהתרגל ל"שיגעונות " של בן זוג חדש לאחר תקופה כל כך ארוכה של ביחד ,זה עובד כל עוד שזה בתקן של רומן אבל כשזה הופך להיות גלוי זה מאבד 80 אחוז מהריגושים . היי חזקה ,תני בנתיים לזמן לעבוד והדברים יסתדרו עם הזמן . אריק

עצוב לקרוא את שכתבת אחרי כל כך

הרבה שנים, אבל לצערי, זה לא המקרה הראשון ששמעתי עליו פה ובכלל. בכל מקרה, לגופו של ענין, לדעתי - אימרי לו מה שאת מרגישה (בהנחה שיש ביניכם יחסי חברות עדיין- מקווה...), אל תעצרי את מה שאת מרגישה, אימרי את שאת חושבת, השתדלי לא להקרין שיפוטיות/ביקורתיות, ותאחלי לעצמך ימים טובים יותר. לגביו- אם יחזור או לא? לא ממש תלוי בך...בעצם כן, אם תשכילי להבין את מה שקרה במשך השנים ביניכם, אם תקבלי את השינויים שחלו בכל אחד מכם, אם תלמדי את עצמך מהי אהבה עצמית ותפרגני לעצמך אולי בכלל לא תקבלי אותו חזרה בבוא היום (אם יבוא).לכי לטיפול אצל פסיכולוג/ית טוב/ה, נסי לא לשקוע ברחמים עצמיים, צאי לבלות עם חברות (ואל תגידי עכשיו שאחרי כל כך הרבה שנים יש לכם רק חברים משותפים, אם תסתכלי סביבך יש שם כל כך הרבה נשים שרק מחכות שתזמיני אותם לקפה/סרט, אז יאללה)תחייכי לעצמך כל בוקר מול המראה, התלבשי יפה (בשביל עצמך!!!), והעולם יחייך אלייך. בהצלחה!!! (כאמור- כל הנ"ל הן דעותי הפרטיות בהחלט)

seeyou

New member
No matter how long the night

the day is sure to come. ABBA LYRICS "The Winner Takes It All" I don´t wanna talk About the things we´ve gone through Though it´s hurting me Now it´s history I´ve played all my cards And that´s what you´ve done too Nothing more to say No more ace to play The winner takes it all The loser standing small Beside the victory That´s her destiny I was in your arms Thinking I belonged there I figured it made sense Building me a fence Building me a home Thinking I´d be strong there But I was a fool Playing by the rules The gods may throw a dice Their minds as cold as ice And someone way down here Loses someone dear The winner takes it all The loser has to fall It´s simple and it´s plain Why should I complain. But tell me does she kiss Like I used to kiss you? Does it feel the same When she calls your name? Somewhere deep inside You must know I miss you But what can I say Rules must be obeyed The judges will decide The likes of me abide Spectators of the show Always staying low The game is on again A lover or a friend A big thing or a small The winner takes it all I don´t wanna talk If it makes you feel sad And I understand You´ve come to shake my hand I apologize If it makes you feel bad Seeing me so tense No self-confidence But you see The winner takes it all The winner takes it all...

אני לא יודע אם יש עיצה של ממש

אני יכול רק לאמר לך שמתשמע מהודעתך שאת רואה את הדברים בצורה מפוכחת ומתייחסת לשאלה מה את יכולה לעשות עם עצמך ולא מה את יכולה לעשות לו. את אכן ברעידת אדמה ובכל זאת ניסחת הודעה שקולה מאד. אני מאמין שיש לך את הכוחות להתמודד עם הנסיבות, שנוצרו מבלי שתהיינה תלויות בך כל כך. אקצין ואגזים בכוונה בשאלה היפותטית, מה היה קורה אילו חלילה היה נפטר? רעידת האדמה היתה חזקה לא פחות אבל לא היית מרגישה אשמה שמא יש לך אחריות למה שקרה והיית מתמודדת עם הנסיבות הכפויות. לעניין שקרה לבעלך, אני מניח שיש כאן התעוררות של אהבת נעורים רדומה, אולי משיכה לדמות של "מלכת הכיתה" (הגרעין במקרה זה) שפתאום נוצרה הזדמנות לממשה. אני מניח שלאחר דעיכת האופוריה שיש לו מ"התגשמות הפנטזיה" הוא יתחיל בחשבון נפש רציני ושקול יותר. זה לא מבטיח שיחזור בו מהצעד שעשה אבל אני נוטה לחשוב שיש סיכוי גדול שכך יקרה, אם לא נצברו אצלו תיסכולים ורגשות שליליים חזקים מהזוגיות שהיתה לכם. אני הייתי מציע לך לא לנתק מגע ולסגור דלתות. ממילא יש לכם עניינים משותפים (ילדים, רכוש וכו´). מאידך לא נראה לי שתחינות וביטויי געגועים שיעוררו אצלו רגשי אשמה יהיו אפקטיביים. אף אחד לא אוהב להיות מופעל ע"י רגשי אשמה ויש נטיה לפרש תחינות כמניפולציה. נסי לחזק את עצמך בהכרה שהוא עשה בחירה. תחליטי עם עצמך אם תרצי לקבל אותו אם יחזור מרצונו. את יכולה לאמר לו בגלוי מה את חושבת, אבל רצוי שתאמרי זאת מעמדה של ביטחון בעצמך שתסתדרי בלעדיו. לעניין הכינוי "רוכבת על ענן", אני מוצא בו דוקא נימה של אופטימיות. בכל מקרה הוא לא טפשי יותר מהכינוי "איש המערות" או כל כינוי אחר. בהצלחה.

adam33

New member
רוכבת על סוס

על סוס תרכבי מאחר שסוס זה משהו מוחשי ולא אשליה שניגוזה לאחר כל משב רוח קלה.. תקחי את עצמך בידיים ותפנימי שאין ברירה.. הוא בחר את הבחירה שלו וזה מאוד כואב כואב לך שהוא למרות שחשבת שהוא כמו סלע יצוק באהבו אלייך עזב והלך לאהבת החיים שלו אם זו היתה מישהי רק למיטה מין הסתם הית סולחת אבל המציאות מרה.. ולכן תתחילי לבנות את עצמך כל מה שלא קרה במשך החיים שלך שחיית בצילו כעת מונח על כתפך ואיני בא לדוש אם היו סמנים בתקופה עד לגילויי.. העיקר כאן זה צומת הדרכים מה עושים כעת? תתחילי להיות ענינית..תשבי איתו על חלוקת הרכוש תסבירי לילדים שלך בצורה הכי בוטחת וחזקה אל תתני להם לגשת אליו כ אם הוא ירחם אוליי ידבר ויעשה לך טובה אבל זו לא תהיה אהבה.. היי חזקה ותקחי אותו לבית קפה תשבי איתו על כל הפרטים הקטנים והגדולים רק אם הוא יבין שבעצם הוא עשה משגה הוא אוליי יחזור אלייך אבל את אל תחכי לו לא כעת ולא עוד שבוע כעת תעשי את הדברים או בכל אופן תראי לו שאת נחושה לפעול במצב שהוא הכניס אותך אליו ולא להשאר בבית ולקבל את הסתירה ולבכות בגללה..

למעלה