מבקשת עיצה

this11

New member
מורכב מאוד

אני מאמין שיש צורך כאן בסיוע מקצועי, או פשוט חיצוני ונייטרלי.
הגורמים טעונים ואפשר להבין גם למה... וחבך שתתערבי ואז תיוותר בעייתיות גם מהצד שלך

fannyd

New member
קשה לייעץ כשלא יודעים את הרקע לנתק בין אחותך לאמך

טוב תעשי אם תשמרי על קשר קרוב עם אחותך ותהייי לה אוזן קשבת. אני מבינה שאחותך אמורה להתגייס בקרוב ואולי דווקא היציאה מהבית תתן לה פרספקטיבה לגבי היחסים עם הוריה. לפעמים הזמן הוא איש המקצע הטוב ביותר.

מי שצריך לבשר לה שלא תוכל קבל את המימון לנסיעה ולימודי נהיגה

הוא אבא שלך, הוא גם זה שצריך להגיד לה ששניהם אוהבים אותה מאוד ורוצים שיהיה לה טוב וכייף, אבל עם כל הרצון הטוב, מאחר והיא כבר בוגרת, זה מחייב גם אותה לבוא צעד לקראתם, וזה אומר להתחיל לקבל את ההתנצלות של אמא, כי גם אם היא עשתה טעויות, היא בטוח עשתה גם המון דברים טובים והשתדלה, ואי אפשר לבטל את הכל.
את תתמכי בדברי אבא, עם הרבה אמפטיה לכאב של שתיהן.

יש לי רעיון הפוך...

אולי שהאבא, או את, תגידו לה שלא רק שהאמא מסכימה לדברים, אלא תדגישו בפניה שהאמא התעקשה בפני האבא שיתן להם לא רק כרטיס טיסה, אלא גם שיממן להם עוד דברים.
&nbsp
תגידו שכשהאבא שאל את האמא אם זה בסדר לממן לה נהיגה, האמא התעקשה שבהחלט יממנו לה נהיגה אצל המורה לנהיגה הכי טוב שיש אפילו אם הוא יקר.
ותגידו לה גם שהאמא התעניינה האם חסרים לה עוד דברים שהיא יכולה לעזור, אפילו אם הבת לא רוצה לדבר איתה. אם אתם רוצים לרכך אותה, ככה מרככים. איומים אף פעם לא משיגים כלום במערכת יחסים. דרך אגב, אני מאמין שאיומים רעים לכל מערכת יחסים, גם הורים וילדים, גם בני בני זוג, ובכלל...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

RonspotNL14

New member

אבל לדעתי זו האמא שצריכה לעשות את זה בעצמה הבעיה היא בינה והבת שלה

למעלה