מבקשת עיצה

טליה34

New member
מבקשת עיצה

ילדה בת שנתיים ועשרה חודשים. מקסימה, נבונה, בתהליך גמילה סביר. הבעייה היא שעת השינה. מזה חודש וחצי הילדה פשוט ממאנת ללכת לישון בערב. דחיתי את שעת ההשכבה בחצי שעה....בשעה....בשעה וחצי והגענו למצב שהילדה ערה עד אחרי חצות. היא לא מוכנה להיות במיטה. ואני לא יכולה לתת לה לבכות בגלל שזה מעיר את האחות הגדולה (בת 6) שישנה איתה באותו חדר. (אם כי ניסיתי את שיטת הבכי ונתתי לה לבכות מחוץ לחדר....אבל זה לא עזר) ניסינו לשים לה וידאו בחדר המשחקים, עם חושך...מספר פעמים בהתחלה היתה נרדמת ואז הייתי מעבירה אותה למיטה. אבל הגענו למצב של 3 קלטות זו אחר זו......וגם זה נשבר לה והיא עושה "הפסקות" תכופות של פיפי/קקי או מילוי בקבוק . ניסינו להרדים אותה במיטה שלנו....זה גם לא הולך ולרוב אנחנו פשוט נשברים....אחרי חצות ומישהו מאיתנו הולך איתה למיטה שלה ושם היא נרדמת...אבל רק עם אחד מאיתנו. היא מאוד ערנית....רוצה לשחק.....כמובן שאנחנו לא משתפים איתה פעולה ומסבירים שזו שעת לילה ולא שעת משחקים וכו´....אבל היא מסתדרת עם עצמה בצורה מדהימה. בגן היא ישנה כ - 45 דקות בצהריים.....ומכיוון שנשאר עוד שבוע לא נראה לי נכון לשנות לה שם הרגלים ולמנוע ממנה שינה.....מה גם שלפי מה שאני רואה בסופי שבוע, היא פשוט נרדמת בשעות הצהריים....היא דורשת את השינה הזו. אז מה עושים? האם אתם מכירים את התופעה הזו? יש לכן/ם עיצות? אנחנו כבר מאוד עייפים ומיואשים.

לאה_מ

New member
מה יקרה אם תתני לה להסתובב

עד שהיא תתעייף? אולי אם לא תנסי להשכיב אותה, זה בכל זאת יקרה מוקדם יותר (לפעמים רק השכיבה במיטה במשך כמה זמן זו מעין מנוחה עבורם, שנותנת להם עוד "דלק" להמשך הערב). הפתרון שלי הוא פעילות אינטנסיבית אחר הצהרים. נסו ללכת לים, לפארק, למשחקיה, לעשות תחרויות קפיצה וריצה... מה שעולה בדעתך - כל פעילות פיזית בחוץ טובה. ובנימה מחוייכת, אני ממליצה על הספר המתוק של מייקל פורמן "אבא אני לא נרדם".

טליה34

New member
זה בדיוק העניין

אני אפילו כבר לא מבקשת ממנה ללכת לישון. אני משכיבה את הגדולה....ולקטנה ברור שהיא אפילו לא נכנסת למיטה. וגם ימי ההשתוללות בגינה......או בכל מקום אחר.....אינם תורמים במיוחד. הילדה פשוט נגזרת של השפן מאנרג´ייזר.......

לאה_מ

New member
אז אם את לא מבקשת ממנה ללכת

לישון - מה מפריע לך בכך שהיא מסתובבת? אני רוצה להגיד עוד משהו - וזה עולה בדעתי לפעמים בכל מיני הקשרים - לא רק בהקשר של השאלה שלך: לא תמיד לכל בעיה יש פתרון. לפעמים יש דברים שמטרידים אותנו ומפריעים לנו, ואנחנו מנסים לשנות אותם בכל מיני דרכים, ושום דבר לא עובד - בסוף זה פשוט עובר לבד. נדמה לי שכדאי להכיר בזה. אני לא אומרת להתייאש ולהפסיק לחפש פתרונות, אבל אם ניסית הרבה דברים ושום דבר לא "עובד" - אולי פשוט לקבל את זה ולנסות למצוא את הדרך הטובה ביותר לחיות עם זה. וחלק מהחיים ה"קלים" יותר זה גם לאוורר את הרגשות שלך (כאן, עם חברות, עם בן הזוג, עם ההורים...). לי זה מאד עוזר, שאפשר "לקטר" למישהו שמבין, ולקבל לגיטימציה לרגשות שלך, ולשמוע לפעמים שעוד אנשים מתמודדים עם אותן בעיות, ופשוט לחכות ביחד... עד שזה עובר. יש לי בן, בן 1.8, שגם הוא מאד פעיל ואנרגטי, וער בשעות מאוחרות (עם שינה מינימלית במשך היום, ולעתים בכלל בלי שינה במשך היום), ואני כבר צופה סיפור דומה לשלך בעתיד, כך שאני מאד מבינה אותך. אצלנו פעילות אחר הצהרים לפעמים עוזרת (ולפעמים לא), לתת להסתובב עד מאוחר לפעמים עוזר (ולפעמים לא), להניק במשך שעה עד שהוא נרדם לפעמים עוזר (ולפעמים לא) - ולפחות אני יודעת מנסיוני עם עומר, שמתי שהוא זה יפסיק להפריע לי (בשלב שבו הוא ידע להעסיק את עצמו בלי להפריע לפעילות הערב שלי. אצל עומר זה קרה מתישהו בסביבות גיל 4-5. עד אז מדי פעם היה מאד מתסכל אותי שהוא לא היה נרדם בשעות "סבירות". היום אני שמחה שהוא קורא ספר במיטה, אפילו אם אני רואה שבחצות האור אצלו עדיין דולק).

ואולי חדר נפרד?

באחד השירשורים שלמעלה, אמרה מישהי משפט שמצא חן בעיני. אם ההרגל הזה פוגע בשגרת החיים - כדאי לטפל (או לנסות לפתור). השאלה שעולה לי היא: איך הילדה מתעוררת בבוקר? אם אין לה בעייה לקום, סימן שהיא פשוט אינה זקוקה ליותר שעות שינה. אם קשה לה לקום, יתכן מאד שצריך לנסות להגיע למצב שתישן מוקדם יותר. דבר ראשון שהייתי עושה לשם כך, זה להפריד בינה לבין אחותה. אמרת שיש לכם חדר-משחקים. אולי זה הזמן להפוך אותו לחדר שינה של אחת הבנות? אם היה לילדה חדר משלה, הייתי מסכמת איתה שמשעה מסויימת עליה להיות במיטה - למעט יציאה לשירותים/מים וכאלה. כדאי להביע הבנה לקושי להרדם. לשאול מה יכול לעזור? - סיפור, ספר, קלטת? ביחד עם זה, להגביל את זמן ה"התעסקות" אתה. בגיל שלה, היא כבר צריכה ללמוד להרגע ולהרדם לבד - ובגן היא הרי עושה זאת ללא קושי. להשאיר דלת פתוחה, אור בהול, להביע אמפטיה - נראה לי מאד חשוב. לילדים שלי הייתי אומרת שמשעה 9:30 זה "הזמן שלי". אני רוצה לעשות דברים בשבילי בזמן הזה, ולא להתרוצץ הלוך וחזור מהחדר שלהם. וכמובן שכל אלה רק בתנאי שחשוב לכם שהילדה תשן בשעה מסויימת. אם אין לכם בעייה עם הערות שלה - בוודאי שלא צריך להתאמץ! בהצלחה, ושינה עריבה... ליאת

דסי אשר

New member
טיעונים של ילד/ילדה שהם

כמו בטרית האנרג´ייזר מוכרים לי, כמו גם הטיעונים ילדה/ילד סקרניים וכו´. פעם נעה כתבה, שכאשר הילדרואו הילדה שלה התעוררו, הם, בני הזוג, המשיכו לישון(כאילו), והבירו לילד שעכשיו לא זמן למשחקים. זה נמאס, כנראה, למטייל/ת הלילי/ת, והוא/יא חזרו למטה. כשלאה אומרת, לפי דעתי, לאפשר לה להסתובב, אז הכוונה, כפי שאני רואה אותה- לעשות החבחנה בין לאלכפות שינה, אבל גם לא להפריע לנו בזמן שלנו. ברגע שהיא אתכם- זה נהדר עבורה. אפילו אם היא עייפה, היא לא תלך לישון. ולכם, יהיה פחות זמן שלכם. עדיין לא כתבתי את דעתי בנושא- אבל דעתי די מוכרת, והי א עובדת היטב, גם עם ילדים המוגדרים עלידי הוריהם כלא נרדמים משום שהם סקרניים, או כי הם אנרג´ייזרים. ילדים זקוקים לשינה, ואני לא מאמינה לברעיון שלא מציעה, לעייף ילדים. ילדים זקוקים לשינה, גם אם הם לא נרדמים הרוגים, אלא נרדמים לאט, תוך כדי סיכום חוויות אחרי הצהריים, המילמולים, בשיחות עם עצמן, כאשר הם כבר מדברים, או בקריאה, כאשר הם קוראים. גם אני אוהבת ללכת לישון לא הרוגה, אלא לשכב ולסכם את היום. דסי

vered4

New member
ילד שרוצה להשאר ולשחק

לא בהכרח לא מאוד עייף. גם אצלינו שעת השינה מאוחרת, וכל עוד הוא ישן בצהריים, היא כנראה תישאר כזו. שמתי לב, שבערבים שאנחנו מאפשרים לו להשאר ולשחק בסלון, הוא לא נרדם, עובר את שעת השינה ואז מאוד קשה לו ללכת לישון. לעומת זה, אם משכיבים אותו בסביבות 22:30, הוא נרדם הרבה יותר בקלות. הוא קצת קורא לנו, מים, מוצץ, אבל נרדם ממש מהר. מיוזמתו הוא לא מבקש לישון. גם על שנת צהריים למשל, הוא לא יכול לוותר. השבוע הוא היה אצל סבתא שלו, ולא הסכים בשום אופן ללכת לישון, מלא אנרגיה, רץ והשתולל. אבל ברגע שנכנסנו לאוטו, לא עברו שתי דקות והוא נרדם. (באוטו הוא נרדם רק כשהוא עייף). בדרך כלל, אמבטיה, היא הכנה טובה לשינה, אז אפילו אם עשינו אחת בצהריים, אנחנו עושים עוד אחת בערב.

נשמע לי כאילו היא עוברת את השעה

ומתקשה להירדם אח´´כ. אולי צריך לפתח טקס שינה כייפי במיוחד שמתחיל מוקדם דוקא, וכולל עיסוי מרגיע, חיבוק, סיפור, שיר ועוד משהו והכל בחושך? מאידך- אם אתם רואים שפעילות הילדה ממש משובשת והיא לא מצליחה לתפקד בגלל חוסר שינה ולא מצליחה בשום אופן להרדם- אולי לשקול פנייה למישהי מקצועי. פרחי בך יכולים להיות נהדרים במצב כזה.

טליה34

New member
הילדה דווקא

מתפקדת מצויין.....גם אחרי חצות..... היא משחקת בריכוז, צופה בוידאו, וגם משתובבת לה בכיף, ובמיוחד, מתפנקת לה על אמא ואבא...בלי אחות שתפריע לה. בהתחלה, קיבלתי זאת כצורך שלה להיות איתנו לבד. נראה לי טבעי וחכם מצידה. אבל, כפי שציינתי, השעות הלכו והתרבו. לגבי הטקס - גם אנחנו וגם הילדה היינו חסידי טקס שינה. היה נפלא כמעט שנה (מגיל 2 עד עכשיו) - אבל חלף עבר לו. אתמול, התחלנו לתת לה בשעות הערב טיפות גלימון של הום גליל - להרגעה לפני השינה.....האם מישהו מכיר?

אותם ספציפית לא אבל

אבל הומגליל בד´´כ טובים. לנו יש ילד שהוא עוף לילה אבל הוא ככה מלידה. הוא גם מנצל את הערב להיות איתנו. יכול להיות שהיא באמת זקוקה לפחות שינה ושעות יותר מאוחרות? איך היא היתה קודם? מאז שנולדה?

טליה34

New member
זה סיפור חדש יחסית

משהו בין בסביבות חודש וחצי חודשיים.....שזמן השינה הלך והתארך. עד אז....היה טקס שינה.....ארוחת ערב-רחצה-לילה טוב לבובות, לירח ולכוכבים-בקבוק שתיה וזהו. עד תשע בערב כבר היתה ישנה. אבל פתאום התחילה לבקש עוד בקבוק, ועוד פיפי/קקי, ועוד בקבוק ואח"כ התחילה לקום מהמיטה והתחיל המחול שדים הזה שהולך ומסתבך.

הנה כמה עצות..

על מנת שהילדה תירדם כמו תינוקת.. 1) תשחקי איתה ותעייפי אותה 2) בקבוק חלב פושר לפי הטמפרטורה המתאימה יחד עם דבש או סוכר 3) סיפור לפני השינה במיטה שלכם או בחדר נפרד אני לא הייתי דוגל בעונשים ובאיומים.. בהצלחה.. ;) אהוב..

לאה_מ

New member
זהירות משתיה שאיננה מים לפני השינה

לא כל שכן שתיה ממותקת, ולא כל שכן בבקבוק. הנזק לשיניים לא שווה (לדעתי) את הסיכוי שבהרגעה.

זה לא לגמרי נכון..

אבל ניתן גם להשתמש בכדור מרוסק שמרגיע וגורם לשינה טובה כמובן שעצת המשחקים עד שהתעייף היא הראשונה בעיניי טריק ידוע.. בהצלחה.. ;) אהוב..

לאה_מ

New member
אין כדורי שינה לילדים בגיל הזה

וגם למבוגרים לא הייתי מציעה את זה כפתרון ראשון.

נסי כמה טיפות שמן לבנדר

לטפטף על הבגד. הוא מרגיע, מרדים, טבעי ולא מזיק (אם כי לא הייתי משתמשת רצוף יותר מכמה שבועות, עד לשינוי ההרגל). אפשר לקנות אותו כמעט בכל בית מרקחת, סופר-פארם או חנות טבע, והוא לא יקר.

דליה.ד

New member
אולי גם כוסית וודקה?

מה השתגעו אנשים, כדורי שינה לילדים רכים??????????

למעלה