מבקשת עיצה

א מ ה י ת

New member
מבקשת עיצה../images/Emo41.gif

אשמח מאוד לשמוע את דעתכם עלי לקבל החלטה חשובה וקצת קשה... בני בן השנה ו-10 חודשים נמצא מגיל חצי שנה בקבוצת תינוקיה בגן פרטי. הקבוצה מונה 12 ילדים מתוכם 7 בני גילו ו5 בני שנה, בקבוצה 3 מטפלות. בתקופה האחרונה אני חשה שמסגרת קטנה כבר לא נחוצה לו ולכן פניתי למנהלת הגן בבקשה להעבירו בעוד כחודשיים כשימלאו לו שנתיים לקבוצה הצעירה בגן. בקבוצה 28 ילדים בגילאי שנתיים עד שלוש, בקבוצה 3 מטפלות. לדברי הגננת המעבר באמצע השנה מבחינה ריגשית תהיה קשה לילד מאחר והוא מאוד קשור לילדים איתם הוא נמצא בתינוקיה וההסתגלות לקבוצת ילדים גדולה וחדשה לגמרי יכולה להיות קשה, עכשיו הוא יצטרך להתמודד עם התאקלמות בקבוצה זרה ומגובשת ובספטמבר כשהם יעברו לקבוצה הבוגרת החברים מהתינוקיה ירדו ושוב יהיה לו שלב של הסתגלות לקבוצה חדשה. אני מאוד רוצה להעביר אותו וחושבת שמסגרת של גן יכולה לתרום לו המון, בנוסף יש לי תחושה שילדים מתרגלים מאוד מהר למצבים חדשים. אשמח מאוד לשמוע את דעתכם, שכמעט תמיד עוזרת לי להחליט על הצד הטוב ביותר

hadashilav

New member
לדעתי המנהלת צודקת

מעבר אומנם קשה פחות לילדים אך עדיין קשה. במיחוד מעבר באמצע השנה, שבירת שיגרה וסדר יום מוכר והיכרות מחודשת והסתגלות לילדים חדשים (שכנראה רובם גדולים ממנו) ומטפלות חדשות. אם טוב לו במקום שלו, יש לו תשומת לב ואהבה, יוצר קשרים חברתיים עם שאר התינוקות ונראה מאושר באופן כללי, נראה לי חבל ומיותר להעבירו (תחשבי שזה יהיה כבר מרץ/אפריל, שזה ממש כבר אמצע אפילו לקראת סוף שנה עם פסח וכל החגים). לא נורא, אז יהיה לו עוד קצת פינוק ומסגרת קטנה, ויקבל את היתרונות של הגן בשנה הבאה... בכל מקרה כדאי להתייעץ עם עוד אנשים שמכירים את הגן והילד (מטפלות, אמהות של ילדים אחרים וכד'...) שיהיה בהצלחה

MUZAA

New member
לא ממליצה-רק מביעה דעתי.

אני מאמינה שקבוצה קטנה היא הדבר האידאלי עבור הגיל ואת יודעת מה, אפילו עד גילאים יותר גדולים, הסיבה שזה לא קיים היא כי פשוט אין מסגרות כאלו. כל עוד יש בקבוצה שלו ילדים בגיל תואם(כך נראה)וכל עוד הסביבה (מטפלת,גירויים..) מספקת את בצרכים שלו, לדעתי זה הדבר הטוב ביותר. את אומרת שמסגרת קטנה כבר לא נחוצה לו, וייתכן שאת מרגישה ככה דווקא מכל הסיבות הטובות, כלומר: שאת רואה שהוא מרגיש בטוח ומוגן וחופשי להתפתח. יש סיכוי שכל אלו מתאפשרים דווקא בגלל זה וייעלמו במעבר לקבוצה גדולה. אני לא חושבת שקבוצה גדולה היא "שלב התפתחותי" שיש צורך לעבור אליו-זה פשוט כורח המציאות. אגב, 28 ילדים זה נשמע לי הרבה מידי..... בהצלחה במה שתחליטי.

לילתון

New member
לדעתי

הגננת צודקת יהיה לו מאוד קשה המעבר באמצע השנה, לדעתי כדאי להתאזר בסבלנות עד ספטמבר. אנחנו אמורים לעבור דירה, ואני מחכה עד ספטמבר בגלל שאני לא רוצה להעביר את הבן שלי גן באמצע השנה - הוא בן 3. לילך

doobi1

New member
מעבר קשה לילד בכל זמן

אני חושבת שמעבר באמצע שנה לקבוצה שהוא ימשיך איתה גם בשנה הבאה קשה אבל לא נורא. כך גם לצוות יהיה זמן להקדיש רק לו ולא לעוד ילדים שעוברים תהליך הסתגלות ביחד איתו. זה רק מתוך נקודת הנחה שהוא נשאר באותה קבוצה עם אותו צוות בשנה הבאה.

א מ ה י ת

New member
בשנה הבאה הוא אכן נשאר

באותה קבוצה עם אותו הצוות רק שרוב הילדים עוברים בספטמבר לקבוצה הבוגרת רק 7-8 ילדים ישארו לשנה נוספת ויצטרפו אליהם כל ילדי התינוקיה ועוד כ-5 ילדים חדשים מבחוץ.

lilend

New member
בעיני מסגרת קטנה עדיפה תמיד

בכל גיל, לא רק אצל תינוקות.

אביטלתל

New member
אני מסכימה עם המנהלת

7 ילדים בני גילו זה מספיק חברה ילדים אמנן מסתגלים מהר למצבים חדשים, וגם אם את חושבת שזה יכול לתרום לו המון, זה לא אומר שהוא צריך את זה וזה לא אומר שהמסגרת הקטנה אינה בעצם עדיפה מבחינתו אני חושבת שהרבה ילדים קופצים מבחינה התפתחותית כשהם עוברים למסגרת חדשה זה ברור בגלל החשיפה לדברים חדשים עדיין המסגרת הקטנה נותנת דברים חשובים השאלה היא מה חשוב יותר. מבחינתו.

קטע - אנחנו נמצאים בסיטואציה דומה

הקטנה נמצאת במעון עם ילדים שקטנים ממנה ש4-5 חודשים. היא כבר הולכת ומתחילה לדבר והם חוץ מאחד עוד לא עושים כלום. בדקנו עם היועצת החינוכים כמה אפשרויות ולהעביר אותה לקבוצה הבוגרת יותר - ירד מהפרק בגלל הסיבות שהגננת אמרה ובנוסף בגלל הלידה שאמורה להתרחש כל יום. מה שאנחנו רוצים לעשות והיום ייקבע סופית אם כן או לא - להעביר אותה לשעה-שעה וחצי ביום לשחק עם הגדולים יותר ולאפשר לה את האינטרקציה החברתית שכל כך חשובה לה. מבחינה קוגנטיבית התפתחותית היא מקבלת את כל מה שהיא צריכה עכשיו חסרה רק ההשלמה החברתית - אנחנו עדיין חושבים על זה כי זה משהו חריג - תחשבי על זה גם את - אולי יש מצב כזה אצלכם בגן?

kanat1

New member
תקשיבי למנהלת...

התפתחות שכלית הרבה פחות חשובה מהתפתחות רגשית... והמנהלת מכירה הכי טוב איך הילד שלך מתנהג בחברת הילדים!!!

happy00

New member
הוא נמצא בחברת בני גילו

בסך הכל קבוצה של 12 ילדים היא קבוצה מספיק גדולה לגילו. 7 ילדים בגילו כך שהוא לא בודד בין תינוקות. מן הסתם יש לו פעילויות ותעסוקה שם, ולמידת הרגלים. אני הייתי בדילמה דומה: הבן שלי בן שנתיים בקבוצה של 12 ילדים (בטווח של שנה + עד שנתיים), כאשר הוא וילד נוסף הכי גדולים. גם לי היתה ההתלבטות הזו של להעביר לקבוצה של היותר גדולים אבל ראיתי כמה הוא פורח בקבוצה הזו, אז למה להעביר. מה בוער לי שהוא יהיה בקבוצה גדולה יותר, עם יחס של פחות מטפלות לילד, ושהוא יהיה שם מהקטנים. אני רואה בחודשים האחרונים כמה הוא מתפתח ומתבגר ואני ממש שלמה עם זה שהוא בקבוצה של הקטנים. הוא הרויח עוד שנה עם יחס יותר אישי.

kerenh72

New member
לדעתי

המנהלת צודקת. אין לילד צורך במסגרת גדולה יותר. בגיל הזה יותר חשוב לילד החום והתשומת לב שהוא מקבל ולכן קבוצה קטנה יותר בה יוכלו לשים יותר לב אליו, טובה לו יותר.

lulyK

New member
למה את חושבת שמסגרת קטנה

כבר לא טובה לו? כשאת אורמת שהמעבר "יתרום לו המון", למה את מתכוונת?

גלשני

New member
קבוצה של 12 היא לא קטנה.

יכולים להיווצר הרבה קשרים ומגע חברתי בגודל כזה של קבוצה. לא נשמע שיש סיבה להעביר אותו כרגע.

nilichi

New member
תראי מה קרה לנו...

לפני שבועיים התחילו לקנן בנו הרגשות שהבת שלנו מתחילה להשתעמם במעון בקבוצה שלה. שבועיים חשבנו וחשבנו ולבסוף החלטנו ללכת למנהלת המעון שאמרה לנו בדיוק מה שאמרו לך. לא ויתרנו וקראנו לגננת הפרטית של ביתי שאמרה שגם היא מרגישה לאחרונה שהבת שלנו כבר לא מתאימה לקבוצה , והיא לא רצתה להעיר לנו כי חשבה שאנחנו בכוונה משאירים אותה בקבוצה הקטנה והתומכת. המנהלת הייתה מקסימה ואמרה שמבחינתה כבר מחר נעביר אותה לקבוצת הגדולים רק שניקח בחשבון שהמעבר עלול להיות קשה וכו'... עשינו זאת! נעמה שלי כבר 3 ימים בקבוצה של הגדולים ואני שומעת לבנתיים רק דברים טובים (טפו טפו) אני ישנה טוב בלילה בידיעה שהיא ממש נהנית , המטפלות החדשות קיבלו אותה בחום ואהבה ומתברר שגם הילדים. יש לה עכשיו משחקים מהנים ומאתגרים יותר, חברה בוגרת יותר (אני כבר רואה את ההשפעה עליה)וחוגים חדשים (והיא רק בת שנה ו4 חודשים). תראי יש סיכוי שלילד אחר זה לא יתאים אבל אם לא תנסו לא תדעו! אני מאמינה ששבוע זה מדד טוב פחות או יותר ותמיד אפשר להתחרט. המון בהצלחה

nilichi

New member
רק רציתי להוסיף

שהמעבר התאים לה גם מבחינה רגשית, אני מאוד מחוברת אליה ומרגישה מתי טוב לה ומתי לא. וכל בוקר אני שואלת אותה אם היא רוצה ללכת למעון החדש והיא מהנהת במרץ ומחייכת חיוך רחב, כשאנחנו נכנסים היא רצה לילדים מתיישבת לידם ומתחילה לשחק לחייך כמו שרק היא יודעת
היא ישר התחברה למטפלות וממש לא מתייחסת אלי כשאני אומרת לה שאני הולכת..... ככה שכמובן הקטע הרגשי חשוב אם לא יותר מכל דבר אחר.

למעלה