מבקשת עיצה דחופה

מבקשת עיצה דחופה

יש לי בת בת 19 החולה בסכיזופרניה פרנואידית . אני בינתיים מצליחה לתמרן בין עבודה לטיפול . בנוסף אני מטפלת בנכדי בין 4 חודשים פעמיים בשבוע אחה"צ .לאחרונה בגלל החמרה במצב ביתי אני מתלבטת האם לותר על הטיפול בנכד . ביתי טוענת שאני מזניחה אותה ולא מטפלת בה מספיק , זה כמובן לא נכון . אני מנסה לשכנע אותה שזה טוב לכולם שאנו מטפלים בנכד כי זה מביא קצת שמחה בבית , אני משתפת אותה בטיפול והיא אפילו משתפת פעולה לפעמים . אך ברוב המקרים היא מנסה למשוך את כל תשומת הלב . לי זה מאוד קשה לתמרן אבל אני מוכנה לקושי הזה. מה דעתכם ? האם עלי להפסיק עד שיוטב מצבה ? האם עלי להתעקש ולתמרן כי זה עושה טוב לי ולבני שאני פותרת לו בעיה של אחה"צ. האם עלי להקל על עצמי מבינה פיזית ? כי קשה לטפל בבת ? אשמח לקבל תגובות

jinjetta

New member
שאלה קשה

אני מניחה שבנך מבין שהמצב לא פשוט בבית, האם הוא מודע לקשיים? אין ספק שכיף לטפל בנכד, אבל האם זה לא מכניס מתחים נוספים לבית? אם להקל על עצמך מבחינה פיזית, רק את יכולה לדעת. אם את מרגישה שזה שואב ממך יותר מדי כוחות, אולי כדאי להוריד את מינון הטיפול בנכד, ולנסות לאזן את המצב מבחינת בתך. האם היא נמצאת באיזו מסגרת טיפולית כלשהי? במה מתבטאת הדרישה לתשומת לב? האם יש עוד עזרה בבית? נסי לענות על שאלות אלו ונראה אם אפשר להתקדם מתוך זה
כל טוב

ל ו ל י ת

New member
עונה מהבטן

מאד חשוב לי לדעת עד כמה הטיפול בנכד עושה לך טוב, נשמע מדברייך שזה אכן עושה לך טוב. אם אני צודקת בכך, אזי לא הייתי מפסיקה את זה וכן הייתי בודקת אפשרויות ליותר חברה עבור הבת או עיסוקי אחרים עם אנשים - גם מחוץ לבית (לאו דווקא בשעות שהתינוק שם, אלא בכללי שיהיו לה יותר עיסוקים בחיים). אני מניחה שבמצבה, עם תחושה של התרוקנות או ריקנות פנימית שמאפיינת לא פעם אנשים שחולים בסכיזופרניה, בתוספת של ריקנות חיצונית שיתכן וחשה, הרי שכל תשומת לב שתנתן למישהו אחר רק תגביר את תחושתה זו של ריקנות. אגב, לדעתי הטיפול בנכד יכול גם להיטיב איתה למרות שכרגע היא לא רואה איך. אולי תוכלי לשתף אותה יותר כשהנכד נמצא, כמו לבקש שתעזור לך ותבוא לטייל יחד איתך-איתו, תשיר לו, תכין דברים שיעזרו לך לטפל בו וכו'. זמן שלך איתו לא חייב לבוא כולו על חשבון זמן איתה וראוי לא לתת לה תחושה שהיא זנוחה לגמרי שהוא שם. אבל שוב, אני חוזרת לאמירתי המקורית: אם הטיפול עושה לך טוב אל תפסיקי אותו, אל תשכחי שאת בן אדם עם צרכים, ושהטיפול בנכד הוא גם דרך שלך לא רק להכניס קצת שמחה ושינוי וריענון לבית אלא גם דרך לשמור על קשר תורם עם הילד שלך (אבא/אמא של התינוק), ולעזור לאותו בן/בת שלך. לפעמים ההורים שלנו שוכחים שהילדים האחרים שלהם גם זקוקים לתשומת ולעזרה ומאד מאד מתמקדים (ההורים) בלהיות כל זמן עם הילד החולה. מה שלא תחליטי אני מאחלת לך כל טוב ומאד אעריך את זה אם תעדכני כאן מה קרה בסוף.

הבת שלך זקוקה לתשומת הלב שלך

אני מאמין שהבן שלך יוכל להתאמץ יותר,אני רוצה שתדעי לך שהבת שלך זקוקה לך יותר,ואת יכולה להקל את סבלה אם תהיי איתה יותר

למעלה