מבקשת עזרה...

אלה444

New member
מבקשת עזרה...

שלום לכם. אני בת 43 בת לאב ז"ל ניצול שואה. אבי נפטר כשהייתי נערה. הוא ניצל בשואה ולצערי אין זכר למשפחתו . אין לי הרבה פרטים. למעשה כמעט כלום... הוא לא סיפר לנו על משפחתו. גם על חיין לא סיפר לנו הרבה. משהו יכול לכוון אולי...מאיפה מתחילים...מה עלי לעשות?... אני הייתי רוצה איכשהו לנסות להגיע לשורשים שלו..או אולי משהו מכיר אותו ואוכל לדעת על אבי מעבר למעט שאני זוכרת ויודעת. תודה מראש..

yehudad

New member
קודם כל - ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

הצעד הראשון הוא תמיד לרכז את כל המידע שאת כן יודעת. כל גרגר מידע שמצטרף מגדיל את התמונה הכללית. אני מניח שאת יודעת מהו שם המשפחה. האם את יודעת את מוצאה
האם ידוע לך אם היו לו אחים או אחיות
רכזי את כל המידע שבידך ונמשיך משם

אלה444

New member
תודה, ואלו הפרטים שאני יודעת...

שם: שלמה - בילדות דג'ו שם משפחה: שנברגר (אולי שיינברגר) . שם ההורים : אבא- פיליפ אמא- זיסל היו לו עוד שתי אחיות בשם אווה ואולגה ואח - לא ידוע מה שמו. נולד בצ'כסלובקיה- או הונגריה .כנראה בהושגורוד. לפני מה שזכור לי לאחר ברור עם שכנה שעלתה איתו לארץ כנראה שגדל ביוהיפשט .. הונגריה.ל ברור לי נולד בשנת 1926 בערך היה במחנה אושוויץ. עלה לארץ בעלית הנוער עם סיום המלחמה דרך איטליה ... לארץ כנראה לקיבוץ מה שנקרא בזמנו- גורדוניה. וזהו ... פחות או יותר יש לי גם את מס' על גב היד שקיבל במחנה , אם זה יוכל לעזור משהו אוכל למסור תודה בנתיים..מקווה לשמוע משהו ....

עב

New member
הונגרי

דז'ו DEZSO זה שם הונגרי לגמרי. סביר ששם המשפחה נכתב כמו בגרמנית ככה SCHUNBERGER סביר שהוא נולד בסלובקיה. חבל ארץ זה היה תחת שלטון הונגריה במשך 900 שנה ויש בו מיעוט הונגרי. היהודים נטו בד"כ לצד של השליטים ולכן הזדהו עם התרבות ההונגרית. אני חושבת שאת מדברת על UJPEST - פרבר עירוני שהיה עיר עצמאית עד 1950 והיום הוא חלק מבודפשט. יש ספר זיכרון על העיר חלק בעברית וחלק בהונגרית. אפשר לקרוא באתר כאן. בספר יש גם רשימת נספים. האם אבא שלך מסר דפי עד ליד ושם? האם חיפשת? אם לא אז כדאי ואולי יתבהרו לך כל מיני דברים. המספר שעל גב ידו יעזור לך אם תכתבי למוזיאון אושוויץ (מייל) ותבקשי פרטים על בעל המספר הזה. ביקשתי דבר דומה על אמי וקיבלתי תשובה. תכנסי לקישורשים>אזורי מחקר>אירופה>הונגריה ותמצאי כל מיני מאגרי מידע מקוונים. בהצלחה.

masorti

New member
יש כרטיס-עד על הוריו של אביך...

הכרטיס נמסר ע"י שלמה פדידה. הנה הפרטים מתוכו: פרטים המופיעים ברשומה אודות שינברגר פיליפ מקור דפי-עד שם משפחה שינברגר *שם משפחה שיינברגר שם פרטי פיליפ מין זכר גיל 48 מצב משפחתי נשוי/נשואה שם בן/בת הזוג שרה שם בן/בת הזוג זיסל אופי החומר דף-עד שם משפחה של המצהיר פדידה שם פרטי של המצהיר שלמה

masorti

New member
והנה כרטיסים של אותו עד על אחרים...

כרטיס 1: פרטים המופיעים ברשומה אודות שינברגר אווה מקור דפי-עד שם משפחה שינברגר *שם משפחה שיינברגר שם פרטי אווה שם האב פיליפ שם האם שרה שם האם זיסל מין נקבה גיל 14 מצב משפחתי רווק/ה מקום המוות AUSCHWITZ,מחנה אופי החומר דף-עד שם משפחה של המצהיר פדידה שם פרטי של המצהיר שלמה הקשר לקורבן קרוב/ה תאריך רישום 10/05/1999 האם המצהיר ניצול? לא כרטיס 2: פרטים המופיעים ברשומה אודות שינברגר שרה מקור דפי-עד שם משפחה שינברגר *שם משפחה שיינברגר שם פרטי שרה שם פרטי זיסל מין נקבה גיל 42 מקום לידה OSHOROD,UZHOROD,CARPATHIAN RUTHENIA,CZECHOSLOVAKIA מצב משפחתי נשוי/נשואה שם בן/בת הזוג פיליפ מקצוע חקלאי/ת מקום המוות AUSCHWITZ,מחנה אופי החומר דף-עד שם משפחה של המצהיר פדידה שם פרטי של המצהיר שלמה הקשר לקורבן נין תאריך רישום 10/05/1999 האם המצהיר ניצול? לא כרטיס 3: פרטים המופיעים ברשומה אודות שינברג אולגה מקור דפי-עד שם משפחה שינברג שם פרטי אולגה שם האב פיליפ שם האם זיסל שם האם שרה מין נקבה גיל 18 מקום לידה OSHOROD,UZHOROD,CARPATHIAN RUTHENIA,CZECHOSLOVAKIA מצב משפחתי רווק/ה מקום המוות CAMP סיבת המוות תאי גז אופי החומר דף-עד שם משפחה של המצהיר פדידה שם פרטי של המצהיר שלמה הקשר לקורבן בן אחיין/נית תאריך רישום 10/05/1999 האם המצהיר ניצול? לא

masorti

New member
מעניין לבדוק עדויות מ- UJPEST

כשמחפשים את כל העדויות שמכילות SCHONBERGER וקשורות ל- UJPEST מקבלים: שם עיר מחוז אזור מדינה תאריך לידה מקור Schonberger אילונה UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1905 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Schonberger אידה UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1907 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Schonberger אירן UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1907 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור בראון Etel UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1909 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Weingarten אילונה UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1910 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Steiner רוזליה UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1912 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Schonberger Aliz UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1930 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Schonberger Judit UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1934 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Schonberger Jeno UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1937 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Schonberger Judit UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1938 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Schonberger מגדה UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1938 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Schonberger מרטון UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1938 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Schonberger Laszlo UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1942 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Schonberger Jozsef UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY דף-עד Wosch קלרה UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1918 דף-עד שם עיר מחוז אזור מדינה תאריך לידה מקור Shenberger אריקה UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1939 דף-עד Shenberger Sori UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1916 דף-עד לורבר טובה PUSPOKLADANY HAJDU HUNGARY 1897 דף-עד Weg Terez VAC PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1912 דף-עד בראון Etus UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1915 דף-עד Weingarten אילונה UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1917 דף-עד Rosengarten Fani UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1863 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Schonberger Jozsef UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1867 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Wegner ברטה UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1870 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Schonberger לא ידוע UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1872 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Pollak ברטה UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1873 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Dorfmann בלנקה UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1897 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Szinai ברטה UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1899 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור Schonberger Samu UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1900 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור פינגרהוט Margit UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1903 רשימת נספים מתוך ספרי יזכור שם עיר מחוז אזור מדינה תאריך לידה מקור בראון Etel UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1910 דף-עד דורפמן בלנקה UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1900 דף-עד הופטמן Sari UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1898 דף-עד וג טרזה VAC PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1906 דף-עד Shenberger רוברט UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1941 דף-עד Shenberger Ilonka UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1912 דף-עד Shenberger Khantze UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1910 דף-עד דורפמן בלנקה UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1897 דף-עד האופטמן שיינדל UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1895 דף-עד לורבר Gizella PUSPOKLADANY HAJDU HUNGARY 1902 דף-עד Scheinberger Hetush UNDECIPHERED HUNGARY 1886 דף-עד Shenberger יוסף UJPEST PEST-PILIS-SOLT-K HUNGARY 1874 דף-עד

אלה444 בוודאי המומה מים הפרטים

שמצאו עבורה בפורום. כל הכבוד לכם. דרך אגב Schoenberger כותבים עם אקסנט על האות O [וכתבתי OE שזאת צורת ה"כתיב מלא" לאות זאת בגרמנית] בגרמנית Schoen פירושו יפה Berg הוא הר Schoenberg הוא הר יפה וגם שם של ישוב Schoenberger הוא שם שלקח לעצמו תושב המקום.

דף העד לא מכיל פרטיו של המעיד

ומעניין שלא הקפידו על כך ב"יד ושם", אך נבירה קטנה מעלה כי הנ"ל העיד על עוד אנשים מבני המשפחה, ושם דווקא מילא הפרטים. מדובר על שינברגר שרה-זיסל (ילידת ~1900), אשתו של פיליפ אותו מצאת, ובנוסף על בנותיהם: אווה (ילידת ~1930) ואולגה (ילידת ~1925). המעיד הינו נינם של שרה-זיסל ופיליפ, נכד אחיהם של אווה ואולגה. לא צירפתי כאן את הדפים, כיוון שחזרה על החיפוש מלמדת רבות על השימוש במאגר. ארנון

masorti

New member
התכוונת שהמעיד הוא בנה של השואלת...

הוא הנין של שרה- זיסל, והיא הנכדה שלהם. חשבתי על זה, אבל אולי הוא אחיין מדרגה כלשהי ששמע יותר מהענף שלו במשפחה.

שמעון ק

New member
דף העד

דפי העדות שמסר שלמה פדידה (על אווה ועל אולגה) כוללים את פרטיו המלאים של המעיד, כולל כתובת ומס' טלפון. סבו של המעיד היה אותו אח לא ידוע של אבי השואלת שאותו היא מציינת בדבריה. שיחת טלפון בין השואלת לבין המעיד בודאי תביא תועלת

קיבוצי גורדוניה.

גורדניה א' ככל שזכור לי דגניה גורדוניה ב' חולדה גורדוניה ג' כפר החורש ארכיון גורדוניה בחולדה.

יעקב 1948

New member
מה המספר שקועקע על זרועו?

ניתן יהיה לשחזר באמצעותו את תאריך הגעתו לאושוויץ. יעקב רוזן

talia olav

New member
לפי ספר גורדוניה,

ארבע הקבוצות הראשונות היו חולדה, כפר החורש, עיינות (אח"כ רמת דוד), ומסדה. על-פי הבנתי (אם כי אני לא בטוחה בכך), חולדה היתה א', רמת דוד - ב', וכפר החורש - ג'. קבוצת גורדוניה ד' הצטרפה לקבוצת שילר. בנוסף, שמו המלא של קיבוץ מעלה החמישה הוא "גורדוניה מעלה החמישה".

למעלה