מבקשת עזרה..=(

123feniflora

New member
מבקשת עזרה..=(

שלום! אני נמצאת בבעיה קשה.. אני חושבת שיש לי איידס. עברתי כבר 3 פעמים אותה בדיקה ולא מצאו לי איידס, אבל זה לא עוזר לי להאמין בזה שאין לי. אני כל זמן חולה, מרגישה חולשה,עייפות חוץ מזה יש לי כבר כמה חודשים חום 37.2 שלא יורד במשך היום. רק כשאני יושנת זה יורד. אני כל הזמן חושבת אל איידס..ואני לא יכולה לצאת מזה..אני פשוט בטוחה שיש לי.. =(( אני שאלתי בפורום אחד ואמרו לי שחרדה, וסטרסים רבים (שמלווים אותי כבר שנה) יכולים להשפיע אל מערכת חיסון. כאילו אני יכולה להרגיש כך רק בגלל שאני חושבת שיש לי איידס או כל מיני מחלות אחרות. אמרו לי שאני נמצאת ב"מעגל חרדתי".. אני רציתי לשאול אם זה באמת יכול להיות שאני גורמת לעצמי להרגיש כך?

אני מסכימה

אני בהחלט מסכימה עם התשובה שנתנו לך. את סובלת כפי הנראה מחרדה הקשורה לבריאותך. חרדה זו מכניסה אותך למצב פיסי של מצוקה ומתח שיכולים לגרום לך להיות באמת חולה. אני חושבת שאת צריכה בהקדם האפשרי לפנות לטיפול פסיכותרפי ולטפל בחרדה ובגורמים לה. למרות זאת, כדאי שתשללי באופן מוחלט מחלה פיסית הגורמת לך לחום המעט גבוה ממנו את סובלת (ללא קשר לאיידס). רק אם לא ימצאו סיבה פיסית, תדעי שהחום נובע ממצבך הנפשי המשפיע על מצבך הפיסי. מאחלת לך הרבה בריאות, רינה בלום

123feniflora

New member
תודה לך

הדברים דומים הרבה קוראים לי.. לדוגמה היה לי לפני שנה שהיתי הולכת כל 5 דקות פיפי, ועשו לי בדיקות והכל. לא מצאו כלום. אחרי זה אני אמריתי חעצמי שאין לי כלום..ו. זה עבר.. פשוט נעלם ולא חוזר. או לדוגמה יש לי לפעמים מצבי רוחי מוזרים,כאילו אני מרגישה מנותקת מהסביבה. קשה לי לדבר עם אנשים כי אני מרגישה לא נוח. ומצבי רוח כאלה חוזרים אך ורק כשאניט חושבת אליהם. יכולים להיות לי כאסי ראש אם אני חושבת אל כאבי ראש. זה קטע מטורף..אני יכולה להמציא לי מחלה ואחרי כמה זמן יש לי תסמינים של מחלה הזאת... =((( זה גם קשור לדברים אחרים כמו - אני יכולה להמציא לי שחבר שלי בוגד בי וישר אני עושה לו סקנדל בגלל שאני בעצמי המצאתי את זה ואין לסקנדלים שלי שום סיבה מוצדקת.. ...כל הזמן וכל החיים זה קורא לי.. אז אולי גם חום הזה וחולשה זה אחד מהם..אני מקווה שלא שום דבר אחר.. מה את חושבת? יש כזאת מחלה נפשית?

123feniflora

New member
אני כנרא איפוכונדריט..

אתמול עשיתי בדיקת לב.. לב שלי בסדר גמור, בדיקות דם כלליות תקינות. איידס - שלילי.(אבל אני בטוחה שיש לי) כל יום יש לי מחלה אחרת. אני כבר היתי חולה בכל המחלות הכי מפחידות שרק יכולים להיות....=((( להיום אני בטוחה שיש לי 3 מחלות - איידס, דלקת רעיות (אני חושבת שיש לי כי קשה לי לנשום קצת) והפטיטת סי - כי יש לי נקודה צהובה בעין) =((( חוץ מזה יש לי עוד בעיה. אני לא יכולה לפנות לפסיכוטרפיה- כי יש לי עוד מאט צבא ואני מאוד רוצה להתגייס. כך יתנו לי פרופיל נפשי..=((

123feniflora

New member
אני רוצה להתמודד לבד..

איך להתמודד? מה את יכולה לייעץ לי לעשות , לחשוב בשביל לצאת מהחרדה הזאת? בנתיים אני החלטתי להדביק בכל מקום בבית שלי מדבקות. אני אכתוב אליהם - שאני בריאה ואין לי שום מחלות... אני חושבת שזה לפחות יעזור לי להאמין שאני יכולה להיות בריאה.. מה את חושבת אל זה?

את חייבת לפנות לעזרה פסיכולוגית

קודם כל, אני בטוחה שבמקרה שלך את לא יכולה לצאת מזה לבד, את חייבת עזרה וכמה שיותר מהר כי חבל על הזמן שאת סובלת בו. את יכולה לפנות לעזרה פרטית שבוודאות אין אפשרות לאף אחד לדעת עליה, גם לא לצבא, וגם אם את פונה לעזרה דרך קופת חולים, זה לא אומר בהכרח שבגלל הבעייה שלך תהיה לך בעיה עם השרות בצבא. יש דברים שאי אפשר להתעלם מהם, ואם את זקוקה לסיוע נפשי ואפילו תרופתי, את לא יכולה להתכחש לזה וגם לא כדאי להסתיר את זה מהצבא אם יהיה לכך משמעות על בריאותך. בברכה, רינה בלום

למעלה