מבקשת עזרה

הילהאמא

New member
מבקשת עזרה

יש לי שתי בנות מקסימות (בת 3 ו 1.5). פוטרתי מעבודתי אחרי הלידה השניה ומאז אני בבית. לביתי הגדולה התגלו לפני כשנה בעיות תקשורת והיא מטופלת מאז בגן מיוחד. אני בבית מטפלת בביתי הקטנה. הבעיה שלי היא שמרוב שלקחתי את המקרה של ביתי הגדולה קשה (מאוד!) אני ממש בדיכאון, כל הזמן בוכה, עצובה אפילו שהיא מבצעת שיפור אדיר והתקדמות נפלאה. זה כאילו שאני לא שמחה אף פעם ותמיד מחכה לרע שיגיע. אני מאוד רוצה לצאת לעבוד, אבל מפחדת שהגוף יהיה בעבודה אבל הראש... אין לי את הכוחות להזיז עניינים, למרות שאני יודעת שאני חייבת. אני בחורה שרגילה לעבוד, להתלבש ולהראות טוב ופתאום אני מוצאת את עצמי כל היום בסמרטוטים. הבילוי היחיד שיש לי זה לרדת עם הקטנה לגינה. אני מרגישה תקועה ומתוסכלת שאין בי שמחה לאור ההתקדמות של ביתי, דבר שכ"כ ייחלתי לו... מה עושים?

אפרתש

New member
את "תקועה" בבית ...

מה שאת מתארת קורה לנשים רבות (וגם גברים) שפתאום נשארות בבית עם תינוק. לא לכולן זה מתאים. אם את רוצה לצאת לעבוד - תנסי. אם תישארי בבית, רק תתחפרי יותר ב"סמרטוטים". בינתיים - לא צריך לצאת רק לגינה. תסעי עם הקטנה, תפגשי עם חברות. אני בחופשת הלידה הארוכה שלי נסעתי למוזיאונים (תמיד היו במוזיאון אנשים ששמחו לעשות פרצופים לתינוקת חמודה כשאני הסתכלתי על התצוגה). תנצלי את הזמן לעשות דברים בבית - מלאכת יד קטנות, אפילו אם את לא נורא מוכשרת. זה נותן סיבה להסתובב בחנויות ולחפש דגמים וחומרים, נותן סיפוק שעשית משהו. תשוטטי לך באינטרנט - תחפשי בתחומי הענין שלך, תלמדי, תתכתבי עם אנשים. לגבי בתך הגדולה - מהיכרות שלי עם ילדים עם בעיות תקשורתיות - כשמזהים את הבעיה ומתחילים לטפל בה מוקדם, הילד מתקדם פלאים. ויש אפילו פלוס - בגן התקשורתי יש הרבה אנשי צוות, ככה שהילדים מרוויחים טיפול מצוין, תשומת לב רבה ויחס חם, מעבר לטיפול המקצועי בבעיה התקשורתית.

למעלה