מבקשת עזרה

מבקשת עזרה

הפנתה אותי לכאן מפורום באתר "כמוני", אחת ממנהלות הפורום של הפרעות אכילה באתר "כמוני".
זה קישור למה שכתבתי שם - http://www.camoni.co.il/index.php?idr=27&theme=18&v=22966
וזה עוד קישור - http://www.camoni.co.il/index.php?idr=27&theme=27&v=22880

יש לי הפרעת אכילת יתר. יש לי פוסט טראומה מפגיעה מינית בגיל צעיר, שהודחקה והתפרצה אחרי שנים שזה לא טופל.
מאוד מוצפת כרגע.
אני בטיפול פסיכולוגי. מרכז הטיפול שאני מגיעה אליו ויכולה דרכו ליצור קשר עם הפסיכולוגית סגור בשעות האלו ויכולה רק להשאיר הודעה קולית.
ניסיתי לפנות לער"ן וגם למרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית, אבל זה לא עזר.
מרגישה ממש לא טוב עכשיו. ממש מנותקת.
נכנסתי לאתר "כמוני" ודיברתי עם אחת ממנהלות הפורום של הפרעות אכילה באתר והיא הפנתה אותי לכאן. גם אחרי שאמרתי שעכשיו זה לא קשור ממש לאכילה. זה קשור לפוסט טראומה ולפלאשבקים והצפה רגשית. היא הציעה לי לפנות לפה בכל זאת.
מבקשת עזרה.

היי

שמעתי וגם ניסיתי פעם להשתתף בקבוצה של OA. זה לא עזר לי...
אני הולכת לדיאטנית פעם בשלושה שבועות, ולטיפול פסיכולוגי פעם בשבוע.
משתדלת להקפיד על התפריט שהדיאטנית נתנה לי, משתדלת בעיקר לא להכניס שטויות הביתה.
אבל זאת לא הסיבה שפניתי כאן. פניתי בגלל הצפה אחרת, ולמרות שבתחושה שלי זו לא הכתובת המתאימה (בכל זאת, לפורום קוראים הפרעות אכילה. לא 'הפרעות אכילה וכל מה שנלווה לזה, ותחלואות אחרות'), מנהלת הפורום של הפרעות אכילה באתר 'כמוני' המליצה לי לפנות לכאן, גם עם ההצפה הרגשית שאני חווה, שלא קשורה באופן ישיר לאכילה.
תודה על התגובה.
נטע

TinaBa

New member
היי נטע

קראתי את מה שכתבת פה ושם
והייתי רוצה להגיד לך שיש לך פה מקום...
אני לא יודעת אם זה מקל, אבל לצערי את לא לבד (פה ובכלל) בסבל הארוך כל כך בגלל דברים איומים שנעשו בה. ואת לא לבד בהיזכרות אחרי שנים, ואת לא לבד בפחד מרופא שיניים ובמצוקה סביב כאבי מחזור... ואת לא לבד, בטח לא פה, בקושי להמשיך להיות גם גוף (נשי) בעולם הזה.
אמרת שאת במצוקה, מחפשת עזרה, שהטיפול עוד רחוק.... איך נוכל לעזור לך?
&nbsp
(תוכלי בבקשה לציין "טריגר" בכותרת של ההודעות הבאות? זה יכול לעזור לנשים אחרות לשמור על עצמן...)

היי TinaBa (טריגר)

קודם כל, מתנצלת שלא כתבתי 'טריגר' בהודעה הראשית. מבטיחה לשים לב לזה מעכשיו.
אני בטיפול פסיכולוגי, פעם בשבוע. בשבוע שעבר בטיפול ניסיתי לעשות עיבוד ממוקד וישיר לטראומה (לא ניסיון ראשון, כנראה גם לא אחרון בעניין הזה). היה לי ממש ניתוק בזמן השיחה, וזה השאיר אותי בתחושה כזו של 'ניתוק' במהלך כל השבוע האחרון. כאילו הכל רחוק ממני, ואני לא ממש נוכחת. יש הצפה גדולה של פלאשבקים כל השבוע האחרון. פלאשבקים מהפגיעה המינית. אני לא ישנה בגלל זה. הטיפול הוקדם השבוע ביומיים, כך שכבר הייתי השבוע בשיחה, אבל אני רואה שגם הניסיון 'לאסוף' את עצמי קצת בשיחה הזו, לא עזר מי יודע מה, כי עדיין מרגישה תחושת ניתוק ועדיין יש פלאשבקים. ועכשיו שכבר נפגשתי עם הפסיכולוגית השבוע, היא יוצאת לחופשת פסח ואפגש איתה שוב רק בעוד 3 שבועות. מצאתי זמן להיות מוצפת..
אתמול ושלשום בלילות לא ישנתי כמעט בכלל בגלל זה, ומנסה איכשהו להחזיק ולתפקד אבל ממש מותשת ועצבנית מעייפות, פיוזים קצרים. צריכה לצאת בעוד שעה לרופא שיניים. בשבוע שעבר זו הייתה בדיקה כללית, עם אפשרות לטפל על המקום. הוא שלח אותי לעשות צילומים והתקשר בתחילת השבוע לתאם איתי מועד לטיפול. קבענו להיום, רק לגמור עם זה..ולא לחשוב על זה במשך עוד שבוע שלם. קצת בלחץ כרגע מהתור לרופא שיניים. כשבאתי בשבוע שעבר הייתי צריכה למלא טופס (פעם ראשונה שהגעתי אליו) וכתבתי שם תחת "מחלות נוספות שלא צויינו": PTSD ולחץ גדול כתוצאה מכך ממגע ובדיקות רפואיות, וטיפולי שיניים בפרט. כשהוא ראה את זה הוא גיחך, שאלתי מה מצחיק אז הוא ציטט את מה שכתבתי, ואמר שלא ידע שלחץ גדול זו מחלה. כנראה שהוא פספס שכתבתי PTSD, או שהוא לא יודע מה זה אומר. ועכשיו אני צריכה לחזור ולהסביר את עצמי, כדי שיבין שזה לא סתם לחץ. זה יכול (ממש בקלות) לגרום לפלאשבקים, וממש לא מעוניינת שזה יקרה בזמן טיפול שיניים.

levshavur

New member
ברוכה הבאה!
(טריגר)

נטע שלום,
קודם כל חשוב לי לציין שבהחלט יש לך כאן מקום. אי אפשר לנתק את הפרעת האכילה מהפגיעה שעברנו , וכן גם אני שורדת...מאבא...
לגבי טיפולי שיניים - אני לא מסוגלת ללכת לטיפול (וזה למרות שכיום הטראומה כבר לא מנהלת לי את החיים ויש לי אורח חיים נורמטיבי ובריא...) אבל טיפולי שיניים זה משהו שכל כך טריגרי עבורי שעד היום אני לא מצליחה למצוא את הכוחות ללכת (למרות שאני יודעת שאני צריכה...) ולמרות שאני יודעת שבעלי יבוא אתי אם אבקש ממנו...עדיין...
לגבי המצוקה הספציפית שיש לך, מישהו (מלבד המטפלת שבחופש) יודע/ת על מה שעובר עלייך?
לגבי עזרה ספציפית אכתוב לך במסר בפרטי...
את מוזמנת להישאר כאן אתנו ולהמשיך לשתף במה שמרגיש לך נכון ומתאים לשתף...
לבשה.

היי (אולי טריגר)

ערה עדיין כי מנסה להירגע, מנסה נשימות וטכניקות קרקוע. ניסיתי את ער"ן ואת סהר ואת המרכז סיוע, מרגישה שיורה לכל הכיוונים ומבקשת עזרה ושום דבר לא עוזר עכשיו. מוצפת מדי. הלכתי לרופא שיניים בבוקר. זה ממש לא עזר לכל השבוע האחרון שגם ככה קשה לי ממש. "בסך הכל" סתימה. אבל מסתבר שסתימה עמוקה, על גבול טיפול שורש, ככה הוא קרא לזה, ונזף בי שלא טיפלתי מספיק ונתתי לזה להגיע למצב הזה. ההרדמה לא עבדה מספיק טוב, הרגשתי כאבים חזקים בבת אחת באמצע והיה צריך להזריק שוב הרדמה נוספת והכל לקח מלא זמן והרגשתי ממש בסטרס שם. והוא לא הבין למה אני עדיין נראית מבוהלת גם אחרי שההרדמה כבר התחילה להשפיע. ולא יכולה להסביר (גם אם הייתה לי אפשרות לדבר, אפשרות שאין לי בזמן טיפול שיניים) שמלחיץ אותי גם מגע, לא רק כאב. וזאת תגובה של הגוף ואין לי שליטה על זה שמגיבה ככה. ואחר כך כל היום חצי מהפנים שלי היו משותקות ממש מההרדמה ונראיתי כאילו חטפתי שבץ, חצי פנים נפולות. והרגשה מוזרה כל היום. הלכתי לקניות בערב. בעבר השתדלתי לרכז את הקניות לפעם אחת בשבוע, כדי לא להצטרך להיכנס לסופר יותר מפעם אחת בשבוע, ולהצטייד ברשימה מוכנה מראש, לפי הדברים שצריכה לתפריט שנתנה הדיאטנית, שיהיה לי בבית כל מה שצריכה, כדי לא לפנות לשטויות או לקנות בחוץ. אבל לא יכולה כבר לרכז לפעם אחת בגלל שלא יכולה לסחוב הרבה, בגלל פריצת דיסק (מהקיץ, מחודש יולי). אז צריכה לחלק את הקניות לכמה פעמים בשבוע כדי לסחוב כל פעם חלק (אני מגיעה באוטובוסים ויש לי הליכה הביתה עם השקיות). וזה קשה להצטרך להיכנס לסופר כמה פעמים בשבוע וכל פעם להיות במאבק עם עצמי. בשבוע האחרון היה לי בולמוס וחצי. הראשון היה בולמוס אכילה, אבל מבוקר, לדברי הפסיכולוגית- כי לא הזמנתי אוכל מבחוץ כמו הדחף שעלה באותו רגע, אלא אכלתי ממה שיש לי בבית שזה לא ג'אנק, אבל אכלתי כמות מאוד לא סבירה. והחצי בולמוס הוא גם כי רציתי להזמין וישבתי 3 שעות מול האינטרנט מול תפריטי משלוחים ובסוף הכנתי משהו בבית - גם אכלתי בכמות לא סבירה, אבל הייתי פחות בטרנס שקורה לי בזמן בולמוס, שאני לא שמה לב לכלום.
הפעם בקניות היום החלטתי לקנות דברים שהם לא בתפריט שלי, אבל בתור תחליף לדחף הזה להזמין מבחוץ. אז במקום להזמין, יהיו לי מצרכים להכין בבית משהו דומה. החלק הקשה הוא למנן את הכמויות. לא לטרוף הכל בבת אחת. הרבה זמן לא קניתי דברים שמחוץ לתפריט. חוששת בגלל הסוכרת שיש לי. זה מחזיק אותי די קצר, העניין הבריאותי. הפעם קניתי, וצריכה לדאוג לא לטרוף הכל, רק קצת בכל פעם, ורק מתי שעולה דחף להזמין משלוח הביתה, אז שזה יהיה תחליף. איכשהו עכשיו זה לא נראה לי כל כך מעשי, או נבון..
כשחזרתי מהקניות השתדלתי להמשיך לתפקד, כביסות, סידורים, ארוחת ערב. ההשפעה של ההרדמה התחילה להתפוגג רק בסביבות שש בערב (יצאתי מהמרפאת שיניים ב-11:00) ואז התחילו כאבים. בתשע בערב התחילו לחצים ובערך מאז עם פלאשבקים.
עכשיו הכתיבה כאן עוזרת להסיח קצת. לקרקע יותר ל"כאן ועכשיו". אבל ממש עייפה מהפלאשבקים, עייפה מלהרגיש במאבק כל הזמן, עם האוכל, עם המשקל, עם הסוכרת, עם כאבים מהפריצת דיסק שגם הצטרפה לחגיגה של הקושי בשבוע האחרון, ומרגישה את הגב ממש חזק, כאבים חדים. עייפה מלהתמודד עם הפוסט טראומה, ועייפה גם מלנסות לעשות תהליך אקטיבי בטיפול הפסיכולוגי. זה מעייף. ולפעמים ממש ממש מציף. ועייפה מלהצטרך להתמודד רוב הזמן לבד. חוץ מהפסיכולוגית יש לי ידיד שמדברת איתו לפעמים על חלק מהדברים האלה, אבל הוא לומד ועובד ונורא עסוק, אז לא יוצא לנו להיפגש או לדבר, כמעט בכלל.
מנסה להיעזר בצאטים של תמיכה, של ער"ן וסהר. קשה לי יותר בקול רם, בקו טלפון של ער"ן או של המרכז סיוע, אבל מנסה גם שם. מנסה בפורומים באתר "כמוני", ובפורום כאן. אבל רוב הזמן, בפועל, לבד עם זה. וזה נורא מעייף.
רופאת המשפחה נתנה לי לפני שבוע וחצי מד סוכר, כדי שאתחיל למדוד את הסוכר כל יומיים ולהיות במעקב צמוד יותר (גיליתי על הסוכרת לפני שנה ו-4 חודשים). ואני רואה שגם את זה אני לא מסוגלת לעשות, למרות שאני בשליטה בתוך הסיטואציה, וצריכה לדקור בעצמי את האצבע. לא מסוגלת, לא מצליחה. חוטפת חולשה ביד שצריכה לדקור איתה, ולא מסוגלת בעצמי.
אני מתנצלת שההודעה כל כך ארוכה. הכתיבה קצת עוזרת להסיח מההצפה הרגשית.
חוזרת לעשות נשימות. ואולי לישון? מקווה.

פנויה כרגע להודעה קצרה

חשבת על הזמנה מרוכזת באינטרנט? לי זה עזר ללחץ מהקניות, וגם מקל על הסחיבה, ועוזר לתכנון שקט יחסי של רשימת הקניות.
&nbsp

היי

חשבתי על הזמנה דרך האינטרנט, אבל אז אני לא יכולה לבחור בעצמי, ירקות ופירות למשל. ולא סומכת..
בזמן שאני עושה את הקניות אני בעיקר מזכירה לעצמי את תחושת הבאסה והאכזבה שהייתה לי בפעמים שהגעתי לדיאטנית וראיתי עלייה במשקל, ומזכירה לעצמי שהתוצאה הזו של עלייה במשקל הולכת יחד עם הבחירות שלי לקנות שטויות (כשזה נכנס הביתה אז כבר קשה מאוד להתאפק, אם בכלל). אז התזכורת הזו לעצמי עוזרת, בחלק מהפעמים.

TinaBa

New member
אני שמחה שלכתוב פה מקרקע מעט

פלאשבקים זה איום, במיוחד כשאין טיפול... איך את עכשיו? מה עוזר לך בד"כ?
נשמע שהרופא שיניים שלך לא מאוד קשוב למה שאת מנסה לאותת לו. יש אפשרות לבחור מישהו אחר? מישהי אחרת? או אולי לכתוב לו את מה שאת מתקשה להגיד ולתת לו לקרוא? ועוד אפשרות- אני לא יודעת איפה את גרה, אבל שווה לברר עם מרכזי סיוע לנפגעות האם הן מכירות רופא רגיש או לפנות למקומות כמו מרכז תמר (בירושלים) או מרכז לטם (בת"א) ולבדוק איתם למי הם מפנים מטופלות שלהם. הקושי של נפגעות ברופאי שיניים מוכר... אין סיבה להישאר אצלו אם הוא לא מצליח להבין את העניין ולהיות רגיש לזה.

היי (טריגר?)

לגביי רופא השיניים, הגעתי אליו בהמלצה, לא בגלל הרגישות שלו (או היעדרה) אלא בגלל המקצועיות שלו בתחום השיניים. יש יותר מדי "סנדלרים" בתחום הזה, כמו בתחומים אחרים, ומפחדת ליפול על "סנדלר". בכל מקרה, עכשיו שסיימתי עם הסתימה, אני מחכה בינתיים עם שאר הדברים. הוא עשה בדיקה בהתחלה ואמר שיש צורך לעקור שתי שיני בינה, שבאחת מהן יש חור. אני מעדיפה כרגע לחכות עם כל זה. כך שבכל מקרה לא חוזרת בקרוב לרופאי שיניים.
פלאשבקים זה באמת איום, ובשבוע האחרון הם עולים הרבה יותר ממה שאני מסוגלת או רגילה להכיל. בעיקר מותשת מעייפות. מסתובבת על אדי אנרגיות ומחסור חמור בשעות שינה. אנסה להשלים שינה בסופ"ש. מה שעוזר לי בדרך כלל זה לתת לזה לחלוף ולעבור, להשלים שינה מצד אחד, ולהישאר כמה שיותר עסוקה מצד שני, כדי להסיח את עצמי מהתחושות (גם תחושות ה"אפטר-אפקט" של הפלאשבקים. דריכות, ייאוש ומותשות בעיקר). משתדלת לא להיכנס ללופ של הימנעות מלהיכנס למיטה (כתוצאה מפלאשבקים, ו"פחד מהפחד") או דחיית השינה גם כשהגוף מאותת על עייפות. משתדלת להישאר קשובה לעצמי מתי שאני עייפה, מנסה להיעזר בתרגילי הרפייה ונשימות כדי להוריד רמות דריכות.
הדריכות אצלי גבוהה, וזה ניכר גם בריאותית, עשיתי בדיקות הורמונליות (כי היו תסמינים של חוסר איזון ורופאת המשפחה שמה לב והפנתה לבדיקות). הבדיקות עצמן גם היו חוויה מפוקפקת.. כי זה לא רק קושי עם טיפולי שיניים. זה טיפולים בכלל, מגע בכלל, כאב בפרט. הבדיקות הראו רמות ממש גבוהות של קורטיזול, הורמון סטרס. אני מחכה לתור אצל הרופאה (עוד 3 שבועות) ובינתיים קראתי על זה קצת. כשיש חרדה גבוהה מאוד, רמות הקורטיזול עולות. כשהחרדה נשארת גבוהה והגוף בדריכות, רמות הקורטיזול נותרות גבוהות. התוצאה עם השנים היא שרמות הקורטיזול שנשארות כל הזמן גבוהות, הן אלו שמעלות את החרדתיות וגורמות להרגשת דריכות באופן תמידי (דריכות וחרדה ברמה הישרדותית, סגנון "אריה רודף אחריי"). בנוסף, הקורטיזול הגבוה כנראה משפיע אצלי גם על הסוכרת ועל ההשמנה (משפיע לרעה, כמובן), ועל עוד דברים בגוף. מקווה שיאזנו לי את זה. מנסה להוריד סטרס כמה שיכולה בעזרת תרגילים, אבל זה קשה כי הגוף לא מקשיב לי.
שוב כתבתי הרבה... :/

TinaBa

New member
זה בסדר גמור שאת כותבת הרבה

את בתוך מציאות מאוד מאוד מאוד קשה! הגיוני שתהיי מותשת, עייפה ושתרגישי שזה מעל לכוחותייך. זה באמת מסוג הדברים שהם בסקאלה אחרת לגמרי.
את נעזרת בטיפול תרופתי בימים כאלה? אפילו רק כדי להצליח להרדם....
&nbsp
את יודעת מה, לפעמים נדמה לנו שהגוף שלנו אמור להגיב לכל מיני דברים שאנחנו מבינות או יודעות, ושאפשר להרגיע אותו בדיבורים. אבל האמת היא שגוף פגוע כל כך הוא גוף שמדבר שפה אחרת לגמרי. שפה של גוף. הוא מספר לך, בשפה של גוף, את הזכרונות שלו, את הפחד שלו... כל התגובות האלה, ואולי גם הבעיות הבריאותיות, הן הדרך שלו לספר לך מה הוא עבר. המון שנים אף אחד לא הבין מה הוא מספר, ועכשיו הוא עושה את זה ביתר שאת. זה מאוד מאוד קשה לחוות את זה, אבל לפחות יש לו את המקום לדבר את הכאבים שלו... עלי ההבנות האלה מקלות... לא מקלות את החוויה, אלא מאפשרות לי לא להילחם בה, להבין שמתרחש עכשיו משהו חשוב...
זה מדבר אליך?

כן

זה מדבר אליי מאוד. בהתחלה זה היה לגלות שיש לי סוכרת (לפני קצת יותר משנה), אחר כך הפריצות דיסק (2 פריצות בגב תחתון, ממש מעל עצם הזנב. חוליה אחת שנפוץ שיש בה פריצת דיסק, וחוליה מתחתיה שלא נפוץ- ושם יש לי פריצה חמורה, וזה באזור שקרוב בעצם לאיבר המין, רק מצד הגב ועמוד השדרה), ועכשיו אני מגלה על כל החריגות וחוסר האיזון ההורמונלי. אני מסכימה שהביטוי הגופני, מרגע שיש לו יותר מקום, דברים מתחילים לצאת, ואולי זה גם אומר שאפשר להתחיל לטפל בזה. אבל זה נכון רק לעניין ההורמונלי. שני הדיסקים בגב כבר נפרצו ולא יחזרו למקום. והסוכרת, ממה שכל הרופאים והדיאטנים אומרים לי, זה לא משהו שחוזר בחזרה למצב רפואי של "ללא סוכרת". זה תמיד יהיה ואני תמיד אצטרך לשים לב לזה ולהקפיד, ולעשות בדיקות תקופתיות. אין חזרה אחורה בדברים האלה. זה רק לנסות לשמר את רמות הסוכרת כמו שהן עכשיו, לנסות להוריד במשקל, ולקוות שעם הזמן זה לא יחמיר ויגרום לסיבוכים. הסיבוכים זה בעצם החלק הקטלני בסוכרת וזה מה שמפחיד אותי כל כך ומייאש, כי אני לא רוצה להגיע למצב הזה.
גם הסוכרת וגם פריצות הדיסק הן כרוניות, לכל החיים. הכאבים מפריצות הדיסק זה משהו שבא והולך (יותר בא מאשר הולך). כך שמצד אחד, טוב שיש מקום לגוף להתבטא, וטוב שלפחות עכשיו אני מתחילה לשים לב יותר (אין לי ברירה, כשכואב אז אי אפשר להתעלם). ומצד שני, זה לא מספיק שאני שמה לב או הולכת לבדיקות או לטיפולים (הייתה גם תקופה ארוכה ומזוויעה של טיפולי פיזיותרפיה ודיקור סיני. איום וטריגרי וממש קשה), כי המצב הבריאותי לא יתרפא או יחלים. כי זה כרוני.
האמת שככל שאני כותבת יותר, את שתי ההודעות האחרונות, אני חושבת שלא פלא שאני כל כך צריכה להטביע את כל התחושות האלה והקשיים, והדרך שאני מכירה לעשות את זה, זה באוכל. להיכנס להתקף זלילה ולא לחשוב על כלום באותם רגעים, ולא להרגיש כלום (אפילו כאב פיזי שהרגשתי קודם לכן, מורגש פחות בזמן התקף זלילה), להיכנס למעין טרנס של אכילה כדי לא להרגיש. כמו סם, מכל בחינה.
אבל אסור. כי זה לא בריא, וכי יש לי סוכרת. זה כבר מזמן לא רק העניין האסתטי/חברתי/רגשי (שהוא חשוב לא פחות)- שבולמוסי האכילה האלו משמינים. עכשיו החשיבה היא שזה משמין- כלומר הטריגליצרידים שלי יעלו, והכולסטרול, והסוכר. ואני פוחדת פחד מוות מלהגיע למצבים של סיבוך בגלל הסוכרת, של "כף רגל סוכרתית", עיוורון, טרשת עורקים, ומלא דברים אחרים מפחידים לאללה.

לגביי תרופות

לא נעזרת בתרופות, כי כמעט כל התרופות (אפילו משככי כאבים, או אנטי דלקתיים-למשל לגב) מתנגשים עם מצבים של סוכרת ועלולים להחמיר אותה. אז אני מנסה להסתדר בלי, ובכל מקרה לא חסידה של תרופות. לוקחת כדור ביום לסוכרת, ואם יתנו לי משהו לאזן את הקורטיזול, אני לא אסרב, רק אברר אם זה מתנגש עם הסוכרת (לא אמור להתנגש).
אותו עניין לגביי נוגדי דיכאון וחרדה. ניסיתי הרבה שנים להיעזר בתרופות, סוגים שונים, "משפחות" שונות (SSRI ודומיהם) ולא הרגשתי אף פעם הקלה משמעותית ושזה באמת עוזר לי. להיפך, היו כמה ניסיונות (לתקופות זמן ארוכות) שרק החמירו את המצב וגרמו לי ממש לצלול.
לא לוקחת גם כדורי הרגעה או כדורי שינה, מאותן סיבות שהזכרתי.

טריגר

אני גרה מרחק של כחצי שעה הליכה מהבית שגרתי בו כשהייתי קטנה, איפה שהייתה הפגיעה המינית. זה לא בכוונה ככה, אני גרה איפה שעכשיו משיקולי תקציב. אתמול בלילה/לפנות בוקר היו הרבה פלאשבקים, כמו כל השבוע האחרון, וכמה זמן אחר כך ממש לפנות בוקר, סביבות חמש וחצי מצאתי את עצמי משוטטת לכיוון הבית שגרתי בו פעם כשהייתי קטנה. ישבתי שם הרבה זמן, כמה שעות ובסוף הזמנתי מונית בחזרה הביתה כי לא הרגשתי מסוגלת לחזור ברגל, בגלל חולשה בגוף.
עכשיו במיטה, ממתי שחזרתי. סחוטה. המון עצב. תחושה כל הזמן בפנים של פחד בגוף. דריכות, מתח. ואפאתיה מצד שני, מבחוץ.
זה תזמון הכי גרוע שיש, שכל זה קורה דווקא עכשיו, דווקא מתי שהפסיכולוגית בחופשה. זה קשה מדי לבד.
אני במקום שלגמרי מוותר על לנסות להתמודד, עם האכילה, עם הבעיות בריאות, עם הכאבים.
הפלאשבקים מכלים את כל הכוח שיש לי, ולא נשאר בשביל להתמודד עם כל הדברים האחרים,
מיותר להגיד שלא מנסה אפילו להילחם בדיכאון עכשיו. מרוקנת לגמרי מאנרגיות.

דרוכה

מרגישה בניתוק כל היום. ריחוף, אבל לא מהסוג הטוב. לא נוכחת. לא באמת פה. גם עכשיו. לא אוהבת את השעות האלה בלילה, הן קשות לי.

להצליח להירגע

להצליח להירגע מספיק בשביל להירדם. בינתיים לא קרובה לזה אפילו. מנסה לעשות נשימות אבל לא רגועה בגוף. יש לחץ בגוף. וכאב ראש מתמשך מאתמול. לקחתי 2 אקמול אבל זה לא משפיע בינתיים.

למעלה