מבקשת עזרה

מבקשת עזרה

למשתתפים שלום רב!!!!! אני אמא של ילד בן 4, מאובחן כאוטיסט בתפקוד בינוני. כבר שנתיים אנו בטיפולים בשיטת גרינשפן, הילד מתקדם יפה, אך אני מרגישה שהוא יכול להתקדם הרבה יותר עם נוסיף לו דיאטה המתאימה. האם מישהו מיישם דיאטה ללא גלוטן וללא קאזאין? הייתי רוצה להתחיל את זה, אך לא יודעת ממה להתחיל. בבקשה, תמליצו לנו על מומחה לדיאטה לילדים אוטיסטיים, רצוי מאזור חיפה והסביבה, על מנת שיוכל ללוות אותנו בתהליך זה. בתודה מראש, חולצה.88

לא

לא, הוא אוכל הכל. אין תגיבות חריגות למזון כלשהו. אבל כפי שידע לי, ילד אוטיסט חייב דיאטה ללא גלוטן, פשוט רופאים לא תומכים בזה בגלל התפיסה השמרנית שלהם...47454

dina199

New member
מצויין שהוא אוכל הכל.

הרבה ילדים א"סים מקובעים באוכל.
ילד אוטיסט לא בהכרח חייב דיאטה ללא גלוטן. פשוט יש הרבה דיווחים
שיש מקרים שזה עוזר. בכל מקרה אם את חושבת שזה יעזור מה איכפת לך מהרופאים ?

שאלה של יעילות

כפי ששמעתי מהורים רבים שרק דיאטה ללא גלוטן וקזאין מוציאה ילדים מאוטיזם, שאר הטיפולים משאירים אותו בתוך הספקטרום. אני מחפשת מתכון ליציאה מלאה. אם ההורים לא מעוניינים שהוא יצא ויותר חשובים להם אחוזי נכות והטבות מביטוח לאומי- אז מסתדרים ללא דיאטה עם כל טיפולי הדמיקולו. לגבי קילציה ותוספי מזון- שמעתי כי זה יעיל, אך יחד עם זה עושה נזק בריאותי כבד. התלבטות קשה- להשאיר את הילד בספקטרום ולשמור לו על הבריאות או לתת הזדמנות לפרוץ ולפרוח- יחד עם נזק לבריאות פיזית...

טסרקט

New member
קשה לי להאמין שיש הורים שיותר חשוב להם אחוזי נכות

והטבות מביטוח לאומי מאשר שמצב של ילד שלהם ישתפר. ובכלל, כל הכסף וההטבות שאוטיסטים מקבלים לא מכסה אפילו שליש ממה שמוציאים הורים על טיפולים והוצאות נוספות עבור הילדים ככה שקבלת הקצבה בפני עצמה אינה משהו משתלם כלל וכלל בהשוואה לאפשרות שהילד יהיה עצמאי ולא יזדקק לקצבת נכות.
עצוב מאוד לשמוע שיש אנשים שחושבים שהורים לא מעוניינים לשפר מצב של ילד רק בשביל לקבל יותר כסף מביטוח לאומי.
הורים ממוצעים לילדים אוטיסטים מוציאים הון רק כדי לשפר אפילו במעט את תפקודו של הילד.
יש אפילו הורים אשר דוחים את הפניה לביטוח לאומי או את האבחון הרשמי רק כדי שלא תהיה לילד סטיגמה או בגלל שיקולים אחרים.
אני מכירה ילדים בספקטרום שדיאטת גלוטן וקזאין לא הוציאה אותם מהספקטרום, לא שמעתי על ילד שהדיאטה הוציאה אותו למרות שאני אאמין למי שיספר על זה אבל אני עוד לא שמעתי, לעומת זאת שמעתי גם על ילדים שטיפולים נסיוניים ולא בטוחים עשו להם נזק.
אני משוכנעת שכאשר ימצאו את המתכון ליציאה מהספקטרום כולנו כאן נדע עליו והעניין יתפרסם במהרה בתקשורת בטלוויזיה ובעיתונות, ככה שאם היה מתכון כזה כולם פה היו יודעים עליו.

אני יודעת על מה אני מדברת

יעילות של פרוטוקול DAN! הוכחה מזמן. בארץ הרופאים והמטפלים שומרים על קשר שתיקה על מנת למנוע מהמוני הילדים לצאת מהספקטרום המגעיל הזה ולהמשיך לסחוט מההורים כספים לטיפולים לא יעילים להחזיק אותם בבתי ספר לאוטיסטיים ובגנים תקשורתיים (עלק!). אף אחד גם לא מזהיר על נזקים כבדים בחיסונים. שנתיים ילד שלי קיבל טיפולים רגשיים יקרים, למרות שהיום הוא מדבר ומתפקד טוב, הוא עדיין נחשב אוטיסט. חבל על הזמן המבוזבז- אם בגיל שנתיים כשאיבחנתי אתו הייתי מתחילה דיאטה- היום היה יכול להיות ילד רגיל לחלוטין!!!!!!

הדברים שכתבת פשוט

מקומממים, את באה כאן עם פרסום למשהו ואת טוענת שניתן להוציא ילד מהספקטרום
פשוט חוצפה!!!!!!!!!!!!!!

ממש לא

אילו היה משהו שהיה מוציא את הקטן המקסים שלי מהספקטרום- הייתי מפרסמת את זה בכייף. כעת אני יודעת רק מה לא עוזר. חייבת לנסות את הדבר שאכן עובד.

dina199

New member
כאן סיימתי.

אם חושבים שאפשר להוציא אוטיסט מהספקטרום אין לי מה להגיד יותר.

רואה 6 6

New member
חולצה ירוקה,סביר שהורדת גלוטן מהתפריט תקל תהליכים גופניים

אבל להאמין שזה מה שיוציא את הילד מאוטיזם זה עבודת אלילים!!
זו טעות חמורה מוסרית כלפי הורים לטעת תקוות שוא כאלה. אני לא יודעת כמה ילדים אוטיסטים ראית בחיים אבל אני פגשתי הרבה והוריהם הלמדנים (בחיוב) נתנו תפריט ללא גלוטן,הוציאו כספים רבים על טיפולים הומאופטים,נתנו תוספי תזונה (ויטמיני B ואומגה 3 נמצאו מומלצים בפרט) והילדים נותרו אוטיסטים כביום היוולדם.
אבוי להורה שיקשיב להבטחות שוא כאלה,יזניח טיפול בקשיים אמיתיים!! אוי ואבוי לו ולילד!!
את רוצה לחשוב ככה? בכיף שיהיה לך,כנראה שתקבלי את הבומבה פעמיים וזה מיותר מאוד עבורך, את לא חושבת? שתביני, גם אני משתדלת בבית לאכול כמה שפחות גלוטן,אני ומשפחתי. אנחנו אכן בריאים יותר ונמרצים יותר. כל היתר זה בולשיט.

יהודדדה

New member
אף הורה לא בוחר "להשאיר" את הילד שלו בתוך הספקטרום....

אם לא הייתי קורא לא הייתי מאמין, את צריכה לחזור בך מאמירה מיושנת כזו כמו "אם ההורים לא מעוניינים שהוא יצא ויותר חשוב להם אחוזי הנכות"
הילד שלי אובחן בגיל מאוחר יחסית, ביטוח לאומי העביר אותי סרטים עם הקיצבה.
רק לאחר שקיבל אבחון חוזר של ד"ר טלי ויישנה, אליה הופננו דרך החברה המרכזית למימוש זכויות, אישרו לנו את הקיצבה.
אנחנו מטפלים בילד ובמקביל דאגנו לקבל את המגיע לנו.
אלוהים נתן לנו מתנה ואנחנו קיבלנו אותה, אנחנו מטפלים בלי לחשוב על הכסף, ואם את חושבת שהקיצבה מכסה עשירית, אז את טועה.
ידיים חזקות לכל ההורים הנפלאים.

יכולים לקבל זכויות

גם ללא חברה למימוש זכויות, זה מגיע לכם כחוק !!
חבל לחלק כסף לחברות האלו מהקיצבה שמגיעה לכם כחוק, אותי זה פשוט מקומם!!

אבאשל 17

New member
הילד שלי לא נכנס לספקטרום ולא יצא ממנו...

ההגדרה שהוא עונה לקריטיונים של אוטיזם ומאובחן כאוטיסט אינה עבורו... ולטעמי גם אינה עוסקת בזהותו

אלא היא כלי חברתי להתאים לו מסגרת לימודים בעיקר.... אין באוטיזם המיוחס לבני כל קשר עם בריאות

כמו שלרופאים המעטים בם פגש סביב העניין אין קשר עם בריאות במובן שלו... הם מה שאני קורא פקידי החברה

לצורך אבחנה....

הדיאטה היחידה הממולצת לאוטיסטים היא להפסיק לאכול את ה"קש וגבבה" שכל מיני מומחים מלעיטים אותם ואת משפחותיהם

ובטח ובטח אלה המבטיחים יציאה מהספקטרום... ובכלל כל התפיסה הקופסתית לגבי בני אדם... בן אדם יוצר קופסאות בכדי לעשות סדר זמני

באוסף החפצים המצטבר אצלו אבל יש כאלה שהתאספו אצלם כל כך הרבה קופסאות שדומה להם שהחיים זה מחסן...

מה זה?

אולי אני טיפשה, אבל לא הבנתי מה כתבת. אוטיזם זה נכות, זה מחלה לכל דבר. לכן צריך לחפש דרכים לרפא אותה. כשלאדם יש סרטן- הןא מקבל כימותרפיה שאכן פוגעת בבריאות, אך מרפאה. כשלאדם יש סכרת- הוא מקבל אינסולין. כשלאדם יש אפילפסיה- הוא מקבל תרופות שגם להם השפעות לוואי קשות. אף אחד לא מנפנף במחלות האלה ולא דורש מהחברה לשנות את הגדרות האבחנה. ככה זה צריך להיות גם לגבי אוטיזם. אבל אין לי מושג, למה המדענים לא מחפשים ריפוי אמיתי וגופני לזה, למה חוסמים את אפשרות לריפוי (יש ילדים שנרפאו)? 66

טסרקט

New member
דיאטה ביו רפואית

יש קומונה בשם אוטיזם גישה ביו רפואית, את יכולה לשאול גם שם על מומחה מומלץ. אני קיבלתי פעם המלצה חמה על מישהי בשם רוני אנטן, מומחית בתחום הדיאטה שמתאימה לילדים אוטיסטים, אבל בסוף לא היינו אצלה ככה שאני לא יכולה להמליץ מתוך ניסיון.
אני חושבת שאם יש לילד אלרגיות או נטיה במשפחה לרגישויות ואלרגיות יכול להיות שתזונה מוקפדת והמנעות ממזונות אלרגניים יכולה לעזור.
אבל אם ידברו אתכם על התערבויות כמו קילציה או תוספי מזון שאתם לא בטוחים בקשר אליהם, לדעתי כדאי לחשוב פעמיים, קראתי לא מזמן שהFDA מזהיר מפני התערבויות כגון אלו.

לדינה

לא רק אפשר- חייבים להוציא את כל ילד מהאוטיזם! הכל עניין של רצון ומאמץ! חבל שמערכת החינוך והבריאות משמרת אוטיזם במקום לרפא אותו. אוטיזם=מחלה ניתנת לריפוי! רק התרופות לא כל כך נגישות, לצערינו

למעלה