מבקשת עזרה

רדופה

New member
מבקשת עזרה

גרא שלום, רציתי להתייעץ איתך בנושא שמטריד אותי כבר המון זמן. אני בת 29, גדלתי בבית שלא היה לי טוב בו - הורים שתלטנים, שפשוט חנקו לי את הנשמה. (משהו מאוד דומה למה ש kein תיאר פה למטה, תודה kein). עזבתי סופית לפני כארבע שנים. אני לא מעוניינת להיות בקשר כלל עם אבי. פשוט עושה לי רע לראות אותו, אני מרגישה שאחרי כל שיחה איתו אני פשוט מתמוטטת. הבנאדם הזה פשוט אלוף בלאמלל את כל מי שמסביבו. אבל... הבנאדם פשוט לא מניח לי. אפילו לא כשהייתי בקצה העולם. בהתחלה, לפני כ 3 שנים כשהם התגרשו, לאחר מריבה ענקית, אמרתי לו שאני לא רוצה לראות אותו יותר ולא רוצה לדבר איתו יותר. הוא המשיך להתקשר, ואת זה אני יכולה להבין, סה"כ אבא שרוצה להשלים עם ביתו. אז דיברתי איתו, הסברתי מה הפריע לי, וקיויתי לטוב. שבועיים אח"כ הוא שוב פגע בי, בדיוק באותה דרך. החלטתי להתנתק סופית (משהו שרציתי תמיד), ואפילו לא הודעתי לו שעברתי דירה, ושיניתי טלפון. אז כמובן שהוא ניג´ס ובכה לאחי כדי שיגלה לו את הכתובת החדשה שלי, וכמובן שאחי נשבר מזה נפשית, ונכנע ובסוף הודיע לו. הוא התקשר אליי מבחוץ לדירה..... וביקש רשות לבוא לבקר אותי ולדבר איתי. בקיצור, to make a long story short, כך זה נמשך ונמשך. אני לא סובלת אותו, אבל היו תקופות שמתוך ניסיון לכיבוד אב ואם (כפי שחונכתי), הייתי עונה לטלפונים שלו, נפגשת איתו מדי פעם וכו´. הוא מתקשר המון, תמיד משחק לי על הרגשות של כיבוד אב ואם, ואני פשוט מתביישת בו, מתביישת שחברים שלי יראו אותו, שונאת להיות איתו, וזה ממש הגיע למצב שאפילו כשהייתי בקצה השני של העולם, הייתי משתדלת לברוח מהבית בשבתות כדי לא לענות לטלפונים שלו בטעות. הוא מאלה שאם לא עונים להם לטלפון בפעם הראשונה, הם מתקשרים עוד פעם ועוד פעם בלי הפסקה. כבר לא נשאר לי מה לעשות. יש לי שיחה מזוהה בטלפון, וצלצול מיוחד בשבילו, כדי שאדע לא לענות. אבל הטלפון שלו בבית חסוי, וכשהוא מתקשר משם, אני ונפלת בפח ועונה. אני לא רוצה להפוך את הטלפון שלי לחסוי, כי אנשים אחרים שמחפשים אותי לא ימצאו. לשיחות בלתי מזוהות בטלפון אני לא עונה - וכך מפספסת גם כל מי שמתקשר אלי מטלפון של מרכזיה - (למשל הצעות עבודה, או סתם חברים שהתקשרו מהעבודה). לעבור דירה/לשנות את המספר בלי לגלות לו? - זה רק יפיל את הלחץ על אחי. ואני לא רוצה לעולל לו את זה. לנסוע לחו"ל? הוא ישיג אותי גם שם. העבודה שלו היא בנסיעות, ואני מתחלחלת כל פעם מחדש כשהוא מספר לי שהוא ראה את הרכב שלי חונה ליד העבודה שלי, או שאני אומרת לו שאני לא בבית ואז הוא אומר לי אבל ראיתי הרגע את הרכב שלך בחנייה.......... מצטערת שזה יצא ארוך, ואני חייבת להבהיר כאן משהו אחד אחרון - לא, הוא לא אנס אותי, ולא הרביץ לי. אני פשוט לא סובלת אותו. תודה על ההקשבה.

גרא.

New member
אביך בלשון המעטה,כבר איננו אדם

צעיר,וכמעט בלתי אפשרי בגילו לשנות תפיסת עולם,עמדות,דרכי התנהגות,וודאי שלא רדיפה טורדנית כפייתית,כפי שאת מתארת שהוא רודף אחרייך.ללא ספק יש לו סבות משלו להתנהגות יוצאת הדופן הזו,ולכך סיבותייך שלך שבעטיים את אינך מסוגלת לסבול אותו.תארת במכתך ארוך ומרגש כיצד הוא,אביך מטריד אותך. אבל לא התייחסת כמעט כלל למשפט המפתח "הבנאדם הזא הוא אלוף בלאמלל את כל מי שמסביבו"..ובאותה נשימה כמעט את אומרת כי הוא לא אנס אותך,ולא הרביץ לך.אם כך,חשוב לדעת מה הוא עשה,וכנראה עושה שכל כך דוחה אותך..ולמה את חושבת כל כך חשוב לו להמשיך עימך קשר שאינך רוצה בו? ובכלל היכן אימך בתמונה? רדופה יקרה,השאלות הללו לא נועדו לחטט בעברך,אלא להבהיר לכל מי שרוצה לעזור לך,מהי הבעייה,ממה היא נובעת? וכל מידע אחר שאת יכולה לתת לנו עלמנת שנבין.

רדופה

New member
תודה על ההתייחסות, וסליחה

על שגזלתי מזמנכם. אני יושבת פה כבר יותר משעה ומנסה לנסח קצת יותר הסברים, אבל לא מצליחה. זה יקח לי קצת זמן, ואני אנסה שוב בהמשך. בינתיים שוב המון תודה וסליחה. הייתי צריכה לדבר על זה עם מישהו.

למעלה