מבקשת עזרה

rika4

New member
מבקשת עזרה

שלום לכולם בני בן השנתיים לא מוכן לישון במיטתו, הוא נרדם אצלנו ורק אח"כ אנחנו מעבירים אותו למיטתו. אתמול נשארנו איתו גם אני וגם בעלי במיטתו וחיכינו שירדם, הוא הרגיש שהוא לא במקום הרגיל שבו הוא רגיל אליו (זה אחרי שעת סיפור ודיבורים וכו'....), הוא התהפך במיטה ולא היה מוכן לישון. בסופו של דבר בעלי צעק עליו שילך לישון והוא נכנס להיסטריית בכי נוראה. בסופו של דבר נכנעתי והעברתי אותו לחדרי וגם שם לקח לו המון זמן עד שהחליט שהוא הולך לישון. מה עליי לעשות איך אני גורמת לו לעבור למיטה שלו יש לציין שבקרוב אני אמורה ללדת ואין לי פתרון

פלגיה

New member
המלצה חמה

לפנות בשאלה הזאת לפורום חינוך לגיל הרך. אישית הפיתרון של להרדים אותו במיטתכם ולהעביר אותו אחרי שנרדם לא נראה לי פיתרון רע בכלל.

noa_f

New member
יש בכל זאת בעיה עם זה,

קראתי קצת על האופציה הזו פעם, כי אצלנו הקטן נרדם ככה בזמנו. הבעיה היא, שכשהילד מתעורר בלילה - וכולנו מתעוררים בלילה - הוא מגלה שהוא במקום שונה מזה שהוא נרדם בו ולפעמים זה גורם לו להתעורר לחלוטין, במקום להתהפך ולהרדם שוב (שזה מה שרובנו עושים). זה מה שהיה קורה אצלנו, הוא היה מתעורר, קורא לנו או פשוט מגיע ונרדם שוב אצלנו במיטה (לפעמים בלי שממש שמנו לב). אם הילד ישן טוב בלילה, אחרי שנרדם במיטה של ההורים - לא נראה לי שיש בעיה עם זה. אני גם לא אוהבת לשנות אצל הילדים משהו בסמיכות ללידה (לפני או אחרי). הילד לא צריך לחשוב ש"בגלל התינוק/ת אני לא יכול יותר לישון עם אמא ואבא". אם יש עוד מספיק זמן עד הלידה וממש רוצים שירדם לבד במיטה שלו, אז כדאי להתעקש ולהבין שזה יקח זמן. אם הילדה ממש קרובה, הייתי מוותרת כרגע והולכת על הפתרון הרגיל. ממילא בקרוב הוא יסבול מפחות תשומת לב...

אפשר להודיע לו מראש

לומר "עכשיו אתה הולך לישון במיטה של אבאמא, ואחרי שתירדם נעביר אותך לחדר שלך". ילד שרגיל שזה מה שקורה, לא ייבהל מאוד להתעורר בחדר שלו.

פלגיה

New member
אצלינו זה לא הפריע

אולי בגלל שזה היה המצב תמיד. היה ברור שנרדמים במקום X ומתעוררים במקום אחר.

מליוולק

New member
גם אצלי

גם לי הייתה/יש בעיה דומה. הרגלתי את בני להרדם עלי ולאחר מכן להעביר אותו למיטה. החלטתי לנסות את שיטת ה"להיכנס לצאת" ולתת לו לבכות בינתיים ולאחר חצי שעה שח בכי כשהוא הקיא ויתרתי על הרעיון ועברתי לשיטת ה"לוחשת" וכמו שמישהי כאן יעצה לי הרגלתי אותו לאמבטיה, בקבוק בכסא ליד המיטה בחדר שלו ולאחר מכן ישר למיטה ונשארתי איתו. בלילה הראשון זה לקח לי שעה וחצי עד שהוא נרדם אבל אני שמחה לספר שהיום זה לוקח 10 דקות רבע שעה. גם לא הכרחתי אותו לשכב בהתחלה ונתתי לו קצת לשחק וללמוד איפה הוא נמצא. פשוט צריך סבלנות, לי זה היה מאוד קשה עם הבכי ולכן העדפתי ככה מאחלת לך הצלחה רבה וכמו שאומרים כולם: צריך להיות עקביים...:)

למעלה