מבקשת עזרה..

הכו2שת

New member
מבקשת עזרה..../images/Emo41.gif

הגעתי למסקנה שטיפול פילוסופי זה הדבר היחיד שיכול לעזור לי.. אני נגד פסיכולוגים, אני מחפשת מישהו שידבר איתי בגובה העיניים ועל הדרך גם יצליח לעניין אותי, ולא מישהו שלמד את זה כמקצוע "פסיכולוגיה בשקל".. אני מבינה את עצמי טוב מאוד ומודעת טוב מאוד לבעיות שלי וממה הן נובעות.. אני רק צצריכה הכוונה ועוד קצת ידע בשביל למצוא פתרון.. אני בת 18... סובלת מהתקפי חרדה.. וחרדת נטישה. לא הולכת לרופאים ב-כ-ל-ל...
מישהו מתנדב? :)

בוקר טוב

אני נוטה להסכים אתך בכך, ששיחה "בגובה העיניים" (גם עם אדם משכיל ומומחה בתחומו) יש בה תועלת רבה, משום שהשיחה "זורמת" יותר, נכנסת יותר ללב, ובכלל- קל לנו יותר להתחבר אל מי ששם עצמו בגובה העיניים שלנו, מאשר עם מי שמתבונן בנו מלמעלה... יחד עם זאת, יש כמה נקודות בדברייך שלדעתי כדאי להבהיר ולחדד. ראשית, חשוב לי להבהיר: היעוץ הפילוסופי אינו טיפול, אלא יותר הנחיה, תוך דיאלוג משותף בין המנחה למונחה. שנית, את טוענת כי את "נגד פסיכולוגים", ואפילו מכנה את התחום המקצועי הזה "פסיכולוגיה בשקל". האם היית בעבר בטיפול פסיכולוגי שכשל? האם טיפל בך פסיכולוג שלא זכה בהערכתך- אולי משום שדיבר אליך גבוהה-גבוהה, או שפשוט הרגשת שאינו מצליח לעזור לך? הפסיכולוגיה היא תחום רציני, שנדרשות שנות אקדמיה לא מעטות (ותואר שני) כדי לקבל הסמכה לעסוק בו. יחד עם זאת, לא כל מטפל מתאים לכל מטופל, וכבר אמרתי כאן בעבר שלטעמי, צריך שתהיה כימיה- חיבור טוב בין מטפל למטופל כדי שטיפול יצליח. מכירה בנות בגילך שמרגישות "תקועות" בטיפול כושל, כשהסיבה, פעמים רבות, חוסר הערכה מצידן כלפי המטפל/ת והיעדר כימיה אתו/אתה. את מציינת כי את סובלת מחרדות (התקפי חרדה, חרדת נטישה). ראי, זה שאת מודעת לבעיות שלך ולמקום ממנו הן נובעות, זה כבר לכשעצמו דבר חשוב מאד, שיכול לסייע לך בהתמודדות עם המצוקות הללו. אבל לדעתי כדאי שאת תהליך ההתמודדות עם החרדות ילווה דוקא פסיכולוג. היועץ הפילוסופי יוכל לשוחח אתך, לסייע לך להכיר ולהבין את עצמך טוב יותר, לגבש תובנות, אך אני חוששת שאינו מוסמך לטפל בנושא של חרדות.

FourthWay

New member
אולי עוד קצת מידע...

אם תוכלי לספר על התובנות שכבר רחשת לעצמך, יהיה קל יותר להבין איך (ואם בכלל) ניתן לעזור לך למצוא את מה שחסר לך. אם תוכלי לפרט יותר על התכנים שאת כבר מודעת להם ועל התכנים שלדעתך חסרים לך, זה יעזור לקבל תמונה ברורה יותר. דני

הכו2שת

New member
....

מה אני יודעת? יודעת מאיפה כל הבעיה נובעת - סיבה.. יודעת איך לצאת מזה לזמן מה, יודעת מה עושה לי טוב. לא יודעת..: איך להתמודד עם זה לטווח ארוך איך להגיע למסקנה ששום דבר לא משנה בעצם, והכל עובר.. איך להגיע למסקנה שאני שולטת בהכל, כולל רגשות ומחשבות (הגעתי למסקנה הזו כבר, לא יכולה לשמור עליה לאורך זמן, כמ תמיד חוזרת להכנע לרגשות ולתענוג שבכאב) איכשהו הסרט what the bleep do we know עשה לי טוב לזמן מה, (עשה לי כאב ראש לזמן מה כמו כן.. :\).. למרות שאלה דברים שבעקרן אני שומעת כל הזמן מאהובי.. זה פשוט לא הולך אחריי הסרט איכשהו כאילו פתאום התחלתי להבין שאני באמת יכולה לשלוט בזה, ולזמן מה זה באמת היה ככה, והכל כאילו היה טוב פתאום.. עד ש...... )%*&#(@$ "עשיתי מעצמי את מה שלא ידעתי, ואת מה שיכולתי לעשות מעצמי לא עשיתי. הברדס שלבשתי לא היה נכון. זיהו בי מיד את מי שלא הייתי,ולא הכחשתי,ואבדתי. כשרציתי להסיר את המסיכה, היא היתה צמודה לפנים. כשהסרתי אותה והבטתי בעצמי במראה, כבר הזדקנתי. הייתי שתוי,כבר לא ידעתי כיצד ללבוש את הברדס שלא הסרתי. השלכתי את המסיכה וישנתי בחדר ההלבשה כמו כלב שההנהלה סובלת את נוכחתו כיון שהוא אינו מזיק. ואני הולך לכתוב את הסיפור הזה כדי להוכיח שאני נשגב" (-לואיג'י פיראנדלו)

FourthWay

New member
עוד שאלות...

נסי רגע לדמיין את תהליך קבלת העזרה שאת מייחלת לו. איך זה נראה? איזו מן אינטראציה תוכל, לדעתך, לעזור לך? מה בעצם צריך לקרות כדי שהתובנות שלך יהפכו למעשים? כמו-כן, האם את נכונה גם לאפשרות שחלק מהתובנות שלך עלולות להתברר כשגויות וחלק מהרצנונות שלך כלא רלוונטיים? אם יש לך אהוב, שמדבר על הדברים שחשובים לך ו-"מזכיר" לך דברים ששכחת - מדוע זה לא מספיק? אגב, רק לצורך ידיעה, הסרט BLIP הוא סרט קצת בעייתי, מכייון שהוא נעשה ע"י גורמים אינטרסנטיים וכולל מניפולציות מחשבתיות לא מעטות ומיסרפרזנטציות של כל מיני רעיונות. גם חלק מה-"מדענים" שמשתתפים בסרט הזה הם בעייתיים ואחר אפילו טען ש-"רומה" ושדברים נערכו באופן מגמתי. זה לא בא, כמובן, לערער על התחום המרתק של הפיזיקה הקוונטית וההשלכות האפשריות שלה, אבל תמיד רצוי לדעת מי עומד מאחרוי מסרים כאלה ואחרים. דני דני

הכו2שת

New member
../images/Emo110.gif

איך זה נראה? אני רוצה בן אדם שיגרום לי להאמין סוף סוף שאני יכולה לשנות גישה ולשלוט על הרגשות והמחשבותש לי.. בן אדם שיגרום לי להעריץ אותו כמו מורה רוחני ושלא יאכזב אותי.... מה צריך לקרות כדי שהתובנות שלי יהפכו למעשים? מישהו ומשהו שיוכיחו לי את זה ויגרמו לי להאמין בזה לתמיד. האם את נכונה גם לאפשרות שחלק מהתובנות שלך עלולות להתברר כשגויות וחלק מהרצנונות שלך כלא רלוונטיים? לא.. מדוע זה לא מספיק? הוא לא תמיד לצידי.. הוא איכזב אותי לא פעם...ואני עשיתי טעות בעצמי, אני אשמה בזה.. לא ממש הבנתי.. גורמים אינטרסנטיים? .. ומה האינטרס שלהם בעצם, מה הם מנסים להשיג בזה שיגרמו לאנשים להרהר? ומי עומד מאחורי המסרים?

למעלה