מבקשת עזרה דחופה

מבקשת עזרה דחופה

לא קשור לפורום, אבל בכל זאת אתמול שוחחתי עם בני הבכור, בן 8 בכיתה ג' הוא סיפר לי שהם שיחקו בהפסקה תופסת, גם בנים וגם בנות ואת מי שתופסים מורידים לו את המכנסיים עד שרואים לו את התחתונים. ניסיתי לשמור על איפוק ולא להיכנס ללחץ. הוא ביקש ממני לשמור את זה בסוד ולא לספר לאף אחד אמרתי לו (בשקט ובשלווה) שאני חושבת שזה לא רעיון טוב, ואפשר לשחק בתופסת מסוג אחר. כל הלילה התלבטתי. רוצה לפנות למורה שתשים לב מה קורה בהפסקה, ולא יודעת אם לעשות זאת. מתלבטת האם להגן על הילדים? או לשמור אמונים לילד שלי? מה אתן אומרות? ובבקשה תשובות רציניות כי זה מציג לי נורא שבת שלום באדי

s h i r k u s h

New member
באדי ../images/Emo24.gif

באמת דילמה בעייתית העלית: מצד אחד- המשחק הזה ממש לא משחק רגיל, ומשפיל את הילדים וזה מפריע להם- עובדה שהילד שיתף אותך בזה. מצד שני- הילד ביקש שלא תספרי לאף אחד אחר. לדעתי תפני למורה או ליועצת בית הספר ותבקשי ממנה שתעשה שיחה עם כל הילדים ואולי שיפקחו יותר בהפסקות על התלמידים ותבקשי ממנה שלא תזכיר את הבן שלך או אותך בכל העניין.

ShirShir

New member
~גם וגם~

את חייבת לדווח דבר כזה למורה/הנהלת ביה"ס. אבל החמוד שלך לא צריך לדעת מזה.... תרימי אליה טלפון או תגשי אליה כשהוא בכתה. אני רואה את זה כחובה לדווח על פעילות בעייתית כזו. אפשרות פתרון - להציע למורה / לילדים / לבנך לעשות תורנות משחקים, אולי המורה תכין מאגר משחקים להפסקות וכל יום יחליטו איזה משחק משחקים.. ועוד שאלה חשובה!!!!
איפה המורה התורנית בהפסקה?! הן לא רואות את זה מתרחש?!

זה בדיוק מה ששאלתי אותו

שאלתי אם הייתה מורה תורנית בחצר הוא אמר שכן אבל היא לא ראתה אניחושבת שאני אפנה למורה שלו אנחנו ביחסים טובים גם עם המנהלת ומזכירת בית הספר ואבקש מהם לא להסגיר מי סיפר ולו רק בגלל הבן שלי תודה באדי

habubnik

New member
תספרי!

כשהייתי בעצמי ביסודי, התלמידים הבוגרים יותר (כיתות ה', ו') היו מעבירים את התלמידים הקטנים יותר כל מיני קטעים כאלה. וכמה מפליא, גם אצלנו המורה התורנית לא ראתה כלום. וכל העסק התפוצץ כזכור לי, אחרי שלילדה אחת עשו משהו בשירותי ביה"ס. זה לא משהו טיבעי או נכון, ואין שום סיבה לקחת את זה בסבבה. לטעמי, עם כל מה שקורה היום, עדיף שתהיי טיפה יותר על המשמר מהנחוץ, מאשר שיקרה משהו ותאכלי את עצמך אח"כ. כן, עדיף שבנך לא יידע שדיברת. אבל בסופו של דבר, הנזק שיכול להגרם לו ממשחקים מעין אלה, במיוחד אם הם יסלימו, גדול הרבה יותר מאשר אם יגלה שדיברת.

תודה לך ומכירה גם את זה

ולצערי חויתי זאת בילדותי על בשרי את המשחקים האלה תודה לך

מסכימה עם כל מה שנכתב כאן

דברי עם המורה, לא רק כדי שתשים לב יותר אלא כדי שתעלה את הנושא בשעת חינוך. והכל בדיסקרטיות בלי שהילדים ידעו מי דיבר למורה. ואני חושבת שזו גם הזדמנות נהדרת בשבילך לדבר עם הילד שלך על מה שמותר ומה שאסור. על זכותו של אדם וילד לגופו ואף אחד לא יעשה בו מעשים שאינם ראויים.

אני רוצה להוסיף

מה שמעניין שהוא סיפר את זה עם חיוך על הפנים והוא ילד ביישן ומסוגר הוא לא מתלבש לידינו הוא מאוד שומר על פרטיות זה לא שהוא בא בהיסטריה או ראה בזה משהו רע אבל בכל זאת אקח לתשומת ליבי את דבריך ודברי החברות ואפנה למורה תודה ושבת שלום באדי

אז אחת כמה וכמה...

אני זוכרת שהתחלתי ללמד את הילד שלי על מה ראוי לחשוף בציבור ושאף אחד לא רשאי לגעת באבריו המוצנעים. גם הוא בהתחלה לא הבין. אבל חשוב מאוד ללמד אותם, במיוחד לאור מה ששומעים מדי פעם בחדשות

ענתי 10

New member
לדעתי את חייבת לספר

את יכולה גם לשאול את השאלה בפורום הנהדר "חינוך לגיל הרך".

../images/Emo127.gif חברות - יש לי עדכון

הילדים חזרו מבית הספר ואכלנו יחד צהריים. שאלתי אותו איך היה היום והוא סיפר לי שהוא הציע לחברים לשחק תופסת אבל שתופסים רק עם היד על הכתף והם קיבלו את ההצעה שלו. שמחתי ועודדתי אותו. יחד עם זאת, הסברתי לשניהם את הסכנות שמשחקים מסוג שהיו אתמול, הסברתי להם על הפרטיות והגוף שלהם. אבא שלהם הלך לקנות להם הפתעה של יום שישי (מנהג מיום היוולדם). ואני ניצלתי את הזמן להתקשר למורה שלו. סיפרתי לה את כל הסיפור והיא התפלאה שלא התקשרתי אתמול. היא אמרה שתעלה את הנושא בין המורות שישימו עין על הילדים בהפסקות. אני גאה בבן שלי מקסים שלי ועכשיו סוף סוף נרגעתי עד לפעם הבאה

ShirShir

New member
../images/Emo13.gifסוף טוב, הכל טוב!!../images/Emo45.gif

אני שמחה לשמוע. ואת יודעת מה? גם אני גאה בבן שלך, הוא ילד נבון!!!

רק עכשיו ניכנסתי וקראתי

ואני מאוד שמחה שיש לך בן כל כך חכם, וכל הכבוד על האומץ להתקשר למורה. זה מדהים היכולת שלהן לא לראות דברים שכאלה.

למעלה