מבקשת מענה

מבקשת מענה

אני מכירה מישהי שחיה עם בן זוג מכור לסמים כל יום הוא מאלץ אותה לתת לו כסף ואם היא לא נותת לו הוא מאיים עליה שיירצח אותה או ישרוף לה את הבית היא רוצה לגשת להתלונן אך מפחדת שלא יעצרו אותו ואז באמת יעשה לה משהו האם המשטרה עוצרת במצב כזה?
 
שלום מיטל

אין לי תשובה חד משמעית לשאלתך. בדרך כלל, כאשר מדובר באלימות, (וגם אייומים וסחיטה שאת מתארת), המשטרה חוקרת ויכולה להחליט על צו הרחקה למספר ימים ולעתים גם מעצר לתקופה קצרה בלבד. נשים רבות מפחדות להתלונן במשטרה על מעשי אלימות של בני זוגן בגלל החשש שהאלימות תסלים לאחר ההרחקה/מעצר. במציאות, רוב הגברים שמוגשת נגדם תלונה במשטרה מרגישים איום או פחד ואינם מסלימים את התנהגותם האלימה. במקרה של המכרה שלך, מדובר בבן זוג מכור לסמים ושימוש בסמים, ע"פ רוב, מגביר את רמת המסוכנות של האדם. מצד שני, העדר פעולה מצידה מנציח את המצב הנוכחי שהוא מסוכן ממילא. תציעי לחברה שלך לפנות למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה באזור בו היא גרה, כדי שתקבל את הליווי, התמיכה וההדרכה המתאימה במצב המורכב שבו היא נתונה (רשימת המרכזים נמצאת בקישור לפורום או נתן לקבל בקו החירום שמספרו בתחילת הפורום). חברתך חייבת למצוא דרך לפרוץ את המעגל הסגור שהיא נמצאת בו.
 

הכוכב33

New member
לעזוב מיד !

1.אני לא מבין את הבחורות האלו . ממש לא מבין . היא חיה בגיהנום . עם נחש ארסי . נרקומן חסר תקנה . ויש לה שאלות והתלבטות ?? לברוח ,לברוח ... מייד ! עכשיו ! ! ! 2.המשטרה בישראל בימינו היא כלומניקית ושואפת לאפס . אין מה לסמוך על המשטרע . פשוט לברוח ולנתק כל קשר . 3.אני גם ממליץ לרכוש אקדח או שוקר .
 
למעלה