מבקשת מנסיונכן

תמר

New member
מבקשת מנסיונכן

שלום לכולכן, אני גננת המשתמשת הרבה באתר ובעצות שלכן, אך עד כה לא השתתפתי באופן פעיל. זאת ההזדמנות להודות לכולכן על הרעיונות הטובים. אני באמת מאוד מודה. כעת אני זקוקה לעצתכן: בתי בת השנתיים וחצי עד עתה היתה במשפחתון. בשנה הבאה עלי לרשום אותה כבר לגן ואני בהתלבטות נוראית: האם לרשום אותה בגן אחר או לצרף אותה לגן שלי. מצד אחד אני יודעת שהעבודה שלי איכותית והייתי רוצה להעניק לה כמו שאני מעניקה לילדים בגן שלי, ומצד שני אני פוחדת שזה יגרום למצב של קנאה מצידה כלפי ילדים אחרים בגן, או למצב בו היא לא מאפשרת לי לעבוד, או אפילו שאני מבלי משים אתייחס אליה טוב יותר או פחות טוב מהילדים האחרים. אני ממש לא יודעת מה לעשות. מה דעתכן? אשמח לשמוע. תודה, תמר

טלגל

New member
שבת שלום תמר וברוכה הבאה!

תמר אני מכירה את התחושה הזו, שאת יודעת מה את נותנת לילדים והיית רוצה שגם בתך תקבל חינוך שכזה. אבל לדעתי אל תכניסי אותה לגן שלך, זו תהיה טעות גדולה. לא תוכלי לעבוד כמו שצריך, את לא אובייקטיבית לגביה וכל דבר שיקרה לה יגע לך ברגש הפרטי. יותר גרוע מכך הדבר לא נכון לבתך. היא תצטרך להתחלק בך, ולראות אותך אוהבת ומחבקת הרבה ילדים אחרים, הדבר יגרום לשינויים בהתנהגותה ביחוד כשהיא נכנסת לגיל שבו חברת הילדים נהיית חשובה ועצמאותה גדלה. היא תגיב לכל מיני ארועים ולא תדעי האם היא עושה את זה כי היא גדלה ונהיית יותר עצמאית או בגלל שהיא מקנאה או כועסת וכולי. לדעתי תמצאי לה גן טוב שאת סומכת עליו ושתיכן תצמחנה מכך. בהצלחה

אלהלה

New member
מסכימה עם טלגל

גם לדעתי לא כדאי שהבת שלך תהיה בגן שבו את מגננת. גם בגלל כל ההבטים שמעלה טלגל ובנוסף - הורים לילדים אחרים שעלולים - ותמיד יש כאלה שיראו בנוכחות בתך בגן מקום לאפליה, ליחס מועדף... תני לה את ההזדמנות להתמודד בחברת הילדים בדיוק כמו כל שאר הילדים. אצלנו באזור לא נהוג שגננת תגנן בגן שהילד שלה מבקר בו, גם אם הדבר כרוך בהסעת הילד לגן אחר או אפילו מעבר של הגננת לגן אחר לתקופה שבה הילד מבקר בגן.

zy

New member
../images/Emo8.gif

בתור בת לאמא גננת (כיום אני גם גננת) החלום שלי היה להיות בגן של אימי, תמיד הייתי עסוקה בהשוואות בין הגנים (גנים קיבוציים) וידעתי שאצל אמא שלי בגן זה הכי טוב. אבל.. ברגע שאימי הייתה פוגשת ילדים מהגן שלה מחוץ לשעות העבודה, הרגשתי שאני צריכה "לשמור" עליה בשבילי ושאף אחד מילדי הגן לא יפריע. לכן אני חושבת שכדאי שאת תשארי בתפקיד האמא לבתך ולא תיהיה לה גם גננת. בהצלחה

תמר

New member
תודה מקרב לב

תודה מקרב לב על תגובותיכן. לאור אחדות הדעים השוררת פה נראה לי שהמסקנה המתבקשת ברורה. עזרתן לי מאוד להחליט. תודה תודה תודה!!!!

למעלה