מבקשת מידע

SHLOMITHOSH

New member
מבקשת מידע

טוב העלתי בעיה שחציה מופיעה בפורום של ילדים עם הפרעות קשב וריכוז ואת חציה השני אני מעלה כאן. ילדה בת 9, במשפחת אומנה, אחרי התעללות מינית בעברה, לומדת בכיתה מיוחדת. אני לא יכולה לפרט פה עוד מצנעת הפרט אבל זו התחנה האחרונה של הילדה. אם מישהו ידע זאת, יש מסמך שהילדה תהיה במוסד סגור. א נ י ח י י ב ת ל ע ז ו ר ל ה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!הילדה מכה מכות נמרצות רק את ההורים האומנים, הילדה טוענת שיש קול פנימי - ילד קטן (היא אינה יודעת איך הוא נראה, אלא רק שומעת אותו) שגורם לה להתנהג כך. הילדה לפתע מילדה הופכת לאישה בוגרת, מדברת כמו אישה בוגרת ומכה. כאילו משהו נכנס בה ומשנה אותה. אני יודעת שיש אנשים ששומעים קולות / רואים מראות וזו מחלת נפש. האם לילדה זו יש מחלת נפש. איזה טיפול היא צריכה? אשמח לקבל כל מידע שיסייע לי לסייע להורים. (ספרים / מאמרים / סיפורים /עצות).

עניתי לך בפורום השני

פסיכיאטר ילדים חייב לראות את הילדה. אני אפשר לאבחן על סמך מה שאת מתארת, אך בהחלט יש מקום לבדיקה פסיכיאטרית. שמיעת קולות בהחלט יכולה להעיד על פסיכוזה.

ל ו ל י ת

New member
שלום SHLOMITHOSH

קודם כל ברוכה הבאה. שנית ועיקרית: אנסה לענות לך. איני יודעת מהו הקשר שלך לילדה ו/או למשפחה שמגדלת אותה. את מתארת מצב שהינו מצב מאד לא פשוט עבורכם ועבור הילדה קודם כל, ופותחת את דברייך במשהו שמאד כובל את ידי אנשי מקצוע שיוכלו לנסות ולעזור לכם. זאת משום שמהתחלת דברייך את שמה כתנאי שאסור שאיש ידע על המתרחש אחרת.... אז ככה. אני יכולה לנסות ולתת כיוון ובוחרת שלא לכבול את ידי. המצב שאת מתארת (של הילדה) הוא מצב מאד מאד קשה. מבחינה רגשית אפשר לדבר רבות על ילדים שנפגעו מינית בפרט מהאנשים הקרובים להם, שאמורים היו לשמור ולהגן עליהם. אבל כל ילד שעובר חלילה התעללות מגיב באופן היחודי לו, לכל ילד הן מבנה אישיות משלו והן איזון כימי משלו. נראה שהילדה עליה את מדברת סובלת רבות לא רק מההסטוריה האישית הקשה שחוותה אלא גם מהאופן בו הנפש שלה פועלת (כן או לא בתגובה למה שקרה לה, איני יכולה לומר). אני מצטרפת לדעתה של שיריתה. אני לא מאמינה שאם תשאירו אותה ללא טיפול מקצועי ואחראי ביותר, מצבה ישתפר. אני מאמינה שפסיכיאטר מעולה ומנוסה של ילדים חייב לראותה ומדגישה שוב את המעולה והמנוסה, האחראי והישר. אני חושבת שגם את (במידה ואת מהמשפחה שמגדלת את הילדה הסובלת) צריכה לקבל תמיכה, בעצם, כוונתי היא לטיפול תמיכתי מקצועי ואחראי במי שמטפל בה. ולגבי מוסד סגור. אני לא יודעת למה את מתכוונת. יש מחלקות של אשפוז לילדים ולנוער. קצת קצת אני מכירה. ממה בדיוק את חוששת? הטיפול שהיא צריכה הוא גם רגשי אבל כנראה שגם תרופתי אך כיוון שאיני רואה אותה מולי ואיני רופאה איני יכולה לדבר על תרופות. לשם כך צריך איש מקצוע אחראי. אני חוזרת ומדגישה שנראה לי שכדאי שאת ומי ששותף בגידולה יחשף קצת לעוד אנשים עם ילדים שסובלים, שתשמעו קצת דיעות אבל גם שאתם תחילה תקבלו תמיכה רגשית וידע מקצועי על מנת שתוכלו להוות בסיס יציב לתמיכה בילדה ולעזור לה. נשמע שאתם במצוקה גם כן. אני מאחלת לכם בריאות ושבוע קל. וכמובן לעוד שאלות או התייחסויות את מוזמנת לכאן. שלך,

למעלה