מבקשת לפרוק...

מבקשת לפרוק...

אחת משלכן, ועדיין מרגישה לא בנוח להתייעץ בניק האמיתי. לכל מי שיענה אני שולחת חיבוק. לפני כשנתיים בערך נוצר פיצוץ בין משפחתי (הוריי אחיי ואני) לבין דודי ודודתי (קירבה שניה מהצד של אבא שלי - בפועל אחים לכל דבר). הפיצוץ אירע בעקבות התנהגות גסת רוח ומעליבה עד כדי השפלה שספגתי מדודי אצלו עבדתי. מאז הפיצוץ נדרתי נדר שלא לדבר לעולם עם דודיי ו/או עם ילדיהם מאחר והפגיעה היתה כל כך קשה. אמי ואבי גרמו לי במהלך השנתיים הללו להבין כי הם בצד שלי וכיהכי חשוב להם זה שאני לא אכעס. (היה ניסיון מצד אבי ליצור קשר עם דודתי רק בשביל לשמור על סטטוס קוו) ניסיון שלא עלה יפה, משום שאחרי שנה וחצי כבר לא היה על מה לדבר. ברור לי כי הוריי מנסים לרצות אותי וכי עמוק בפנים הם כן רוצים לדבר עם דודים שלי(ויסלח לי אלוהים אם אני טועה). כמו שאבא שלי אמר לי היום "אנחנו לא רוצים קשר איתם אנחנו לא רוצים שתתרגזי). עם יד על הלב, אני באמת ובתמים (ומותר לכם לא להאמין לי) יודעת בוודאות ורוצה להאמין כי אם חלילה מישהו יפגע בילדיי, ציפורי נפשי, אני אעשה הכל כדי שאותו גורם פוגע לא יראה אור יום. אני לא אתן לאף אחד לפגוע בילדיי פגיעה מכל סוג שהוא. הדילמה מתחילה כאשר בנם של דודיי מתחתן ביום שלישי, ואבא שלי הודיע לאחותו שתודיע לדודים שהוא לא מתכוון להגיע. ברור לי כם עושים את זה על מנת לא לפגוע אותי. עולה בי השאלה האם אני יכולה לצפות מהוריי שימשיכו בנתק בשבילי, או שאולי זו בקשה מוגזמת מדי ? האם אחרי כל כך הרבה זמן של נתק אולי הם באמת לא רוצים לחזור לקשר ? ניסיתי להבין מהם היום מה העמדה האמיתית שלהם ולא הצלחתי. יושבת לי על המצפון העובדה שכל המשפחה תהיה בחתונה ביום שלישי והם לא, ויחד עם זאת הפגיעה בי היתה כל כך קשה שאין סליחה ואין מחילה. מה הייתם עושים במקומי ביחס להוריי ? אני לא מתכוונת לעולם להיות עם מי מהמשפחה הזו בקשר (וזה עוד לשון המעטה בלי באמת לומר מה אני מאחלת להם)... ולמי שקרא - תודה. למי שייעץ - תודה, חיבוק ונשיקה. אני

chicka

New member
קודם כל, קבלי ../images/Emo24.gif בחזרה

אני מאמינה שלכל בן-אדם צריכה להיות הזכות לבחור עם מי להיות בקשר. גם אם מדובר במשפחה ואפילו משפחה קרובה. אני מאד מבינה את הוריך שמגנים עליך בחירוף נפש ויעמדו לצידך בכל עת שתצטרכי ואני גם מאמינה שזהו תפקידם של ההורים - להיות תמיד לצד הילד. יכול להיות שהזמן עשה פה את שלו והנתק הוא עמוק מדי מכדי לגשר על הפערים אבל יחד עם זאת - יכול להיות שהם כן היו רוצים להיות בקשר ולא מעיזים לדבר על זה או להזכיר את זה מתוך כבוד ונאמנות לך. לפעמים בחיים, יש לנו נטייה להפגין סולידריות מוחלטת לקרובים לנו שלא תמיד מגיעה מתוך בחירה אמיתית אלא מתוך הזדהות ועם השנים, לפעמים, אנו מתחרטים אך לא מעיזים לעשות שום דבר בנדון כדי לא לפגוע או לשבור את המחויבות. אני מודעת לקושי העצום בזה אבל דעתי הכנה היא שבמידה ותעודדי את הוריך לבחור בדעתם האמיתי ולא מתוך מחויבות לך - זה יהיה צעד אמיץ, אמיתי ומאד נכון מבחינתך ובכך את, תצאי הגדולה מכולם במשוואה הזו. בהצלחה בכל אשר תבחרי לעשות

lizush

New member
../images/Emo45.gif

אני באותה דעה בדיוק כמו צ'יקה (והלוואי ואי פעם יהיו לי המילים הכל כך נכונות... אוהבת את הכתיבה שלך צ'יקה
) וגם אני מוסיפה חיבוק

אספר לך משהו שקרה לי...

פעם (פני שנתיים בערך) היינו בארוחת חג אצל דוד ודודה שלי. דוד שלי (שמן בעצמו ) העיר לי הערה מול כולם שאני נראת כמו אישה בהריון בחודש שביעי.... נעלבתי עד עמקי נשמתי. נכנסתי לאחד החדרים ובכיתי נורא. ההורים שלי ישבו בסלון ולא ידעו איפה לקבור את עצמם. בדרך הביתה אמא שלי (שדוד שלי הוא אח שלה) אמרה כמה היא נעלבה והיא לא מוכנה שידברו ככה אל הבת שלה... אני כמובן בחרתי לנתק את הקשר וכמה חודשים לא באתי אליהם וגם אמא שלי לאט לאט ניתקה את הקשר. לקחתי מאוד קשה את מה שהוא אמר והתחלתי דיאטה , ירדתי איזה 15 קילו (העלתי 2 עד היום... יחסית מצליחה לשמור) אומנם אני עוד שמנה אבל... זה עשה משהו. לאחר כמה חודשים קיבלתי טלפן מדוד שלי שאמר לי כמה שהוא מצטער והוא רק רצה להעיר אותי לזה שאני בחורה צעירה וצריכה לשמור על הבריאות שלי... אומנם עשה את זה בדרך לא יפה אבל הוא שמע שזה באמת הזיז לי והתחלתי לרדת במשקל והוא גאה בי. מאז הכל חזר לקדמותו. יש אנשים בעושים דברים בלי לחשוב לפני, ובלי שידעו שזה יכול לפגוע. בסוף יצא מזה רק טוב! ומה שאני רוצה להגיד שבסופו של דבר משפחה זה משפחה ומשפחה זה הדבר הכי חשוב בעולם! בעיני עבר מספיק זמן ואת יכולה להתחיל לעשות דין וחשבון עם עצמך עם ההורים שלך ועם הדודים שלך לראות אם הדברים נעשו בכוונה בכוונת זדון. חתונה זה זמן מצויין לעשות סולחה משפחתית- זאת דעתי

D o r o t h y

New member
תראי, ממרום גילי ונסיוני

לא הייתי מכניסה תא ההורים שלי לסכסוך הזה. ברור שלא קל להם עם זה. אני חושבת שבגלל התנהגות גסה ומעליבה, את צריכה להתעמת על הדוד, להגיד לו מה שיש על לבך ולהחליט אם את רוצה את המשך הקשר איתו אבל לא נראה לי לעניין שזה יאלץ את המשפחה כולה לנתק את הקשר הזה כדי שאת לא תתרגזי. אני במקומך הייתי אומרת להורים, שיקיימו את לא יקיימו את הקשר כרצונם ועל פי הרגשתם. זכותם להיות בקשר גם אם את לא. אני יודעת שזה לא קל עבורך, אבל את כבר ילדה גדולה וההורים לא צריכים לנתק קשר כי את הסתכסכת עם מישהו. בזה שלא יילכו לחתונה הם יקוממו עליהם עוד בני מפשחה וחבל. מצטערת אם זו לא התשובה שלה ציפית, אבל זו דעתי בכל מקרה אני מבינה את התחושות שלך, הן לא קלות קבלי חיבוק גדול.

Chin Chin Man

New member
את ממש ממש תיארת את

מה שקרה במשפחה שלנו לפני 6 שנים בדיוק. בואי נגיד שאת תיארת אפילו אחד לאחד את מה שקרה במשפחה שלנו, ואפילו יש מצב טוב שאולי את בת דודה שלי|:)|... אחרי הפיצוץ, אחותי התחתנה לפני כחצי שנה, הדודים שלי הגיעו ללא הילדים (איתם רבנו ריב מאוד קשה), והיו כרוח רפאים ולא מופיעים אפילו בתמונות המשפחתיות. אם את רוצה להרגיש טוב עם עצמך תני להורים שלך יד חופשית בדבר, ותני להם להחליט. הקטע הוא מה תהיה התגובה שלך במקרה והם אכן יחזרו להיות בקשר עם הדודים... אם את בסדר גמור מהבחינה הזו, עלייך לתת להורים שלך לעשות מה שהם רוצים. את צריכה לקחת בחשבון כי ההורים אמנם תומכים בך ב-100 אחוז, אך גם להם יש חיים משלהם, וכמו שאת לא רוצה להיות תלויה בהם, הם צריכים לחיות את חייהם בהתאם למה שהם רוצים. מקווה שעניתי על תשובתך, במיוחד כי אני יודע בדיוק מה את עוברת כרגע... אורי צ'ין צ'ין.

רק מוסיפה

אני מסכימה עם מה שכתבו לך צ'יקה ודורותי, אבל רוצה להוסיף משהו שבא מראייה אישית לחלוטין, גם אצלנו במשפחה נוצר נתק ממושך עם המשפחה של אבי ז"ל, בחלקו מסיבות חמורות למדיי ובעיקרו עקב שנים של יחסים לא תקינים ולא נעימים. התיעוב הקשה שהיה לי כלפי הצד הזה של המשפחה היה מאוד חד ומעולם לא עלה על דעתי שאי פעם אדבר עם מישהו מהם, אלא שכמה שנים אחרי שאבא שלי נפטר נעשו נסיונות של יצירת קשר מהצד השני (שמקביל אגב בסיפור שלך לדודייך) ובמשפחתי התקבלה החלטה להניח, לתת צ'אנס, לנסות למחול. החרטה של הצד השני היתה ברורה, גם לא ניסינו "לרכב" עליה והקשר אומנם לא הפך פתאום להיות חם אבל כן נכחנו וכיבדנו את השמחות זה של זה, והחלק העיקרי? התחושה היתה משחררת, המטען של הכעס וה"אין מחילה ואין סליחה" היה כ"כ מעיק, גם בלי שנשים לב, הרי ממילא לא ראינו אותם בכלל אבל זה היה שם ברקע, ומסתבר שגם על דברים ממש חמורים היתה מחילה והיתה סליחה ולדעתי הרווח בסופו של דבר היה של כולנו. מתוך מה שכתבתי לך - לא רק שהייתי מעודדת את הוריי ללכת לאירוע אלא הייתי אוזרת כוחות נפש והולכת לאירוע בעצמי, ולו רק כי אולי מתוך כל המשפחה כולה יש אדם אחד, אולי, ששווה לא להתנתק ממנו/ה.

עיצה שלי..

ככה.. אני אשאל אותך שאלה ואולי דרכה תקבלי את התשובה אני אצטט אותך "עם יד על הלב, אני באמת ובתמים (ומותר לכם לא להאמין לי) יודעת בוודאות ורוצה להאמין כי אם חלילה מישהו יפגע בילדיי, ציפורי נפשי, אני אעשה הכל כדי שאותו גורם פוגע לא יראה אור יום. אני לא אתן לאף אחד לפגוע בילדיי פגיעה מכל סוג שהוא" מכאן הסקתי שילדייך והרגש שלהם יהיו חשובים לך מאוד ותירצי שיהיה להם רק אושר עכשיו, במידה ושני ילדיך יסתכסכו יום אחד מסיבה כלשהי איך היית מרגישה לו היו מנתקים קשר? אני מאמינה שאת פגועה וכועסת וזכותך. אך אל תעבירי א הכעס שלך אליהם. תצאי את בסדר וליפך, תבקשי מהורייך ללכת לארוע ולדוד הזה שלך להתבייש במעשיו השינאה והנתק לא יובילו לשום מקום לאבי היה אח שהתנתק מאיתנו 7 שנים והיום הוא מודה שהנתק הזה היתה התקופה הכי קשה בחייו אז אל תגרמי להורים שלך לזה.. תפתחי את הלב ותתעלי על הכאב..

מריבות משפחתיות

הן תמיד על משהו גדול ונורא אבל הן נגררות כ"כ הרבה שנים שנושא המריבה מאבד מערכו ובסופו של דבר נשארת איבה על נושא מאוד לא רלוונטי. אם את עדיין מרגישה שאת לא רוצה לדבר איתם זה בסדר אבל זה לא בסדר שגררת את כל השאר אחרייך. אלו עדיין האחים של אבא שלך ובטח לא היית רוצה למצוא את עצמך לא מדבר עם האחים שלך בגלל ילדייך. לפי דעתי, תצאי גדולה אם פשוט תגידי להורים שלך שמבחינתך הם יכולים ללכת ולעשות סולחה בינהם...

סמויה יקרה,

מריבות במשפחה, לצערנו, הפך להיות הרגל כמעט בכל בית בימינו. אבל את צריכה לחשוב על דבר בנפרד: אם את רבת עם הדודים שלך אין אף אדם אחר במשפחה אשם. נכון שההורים לך לא יתנו לך להיות לבד במערכה, אבל הם גם לא צריכים להיות "בעונש" בגללך. העונש הכי גדול הוא לאדם שמפריד בין שני אחים. אני ממליצה: שתדברי עם ההורים שלך בדיוק כמו שכתבת לנו ותסבירי להם שאת רוצה שהם ילכו לאירוע בלי לחשוש מהתגובה שלך. אני בטוחה שאם היית במצב שלהם היית מאוד רוצה ללכת והיית מרגישה לא בנוח.. יש לך את היום בערב לדבר איתם ולשכנע אותם ללכת- את אינך חייבת ללכת. מאחלת לכם רק אושר ואהבה כמה שרק אפשר.

../images/Emo24.gif

שנית אם זו כזו פגיעה גדולה הייתי אולי דווקא מנסה לבוא בשיחה אם אפשרי בכלל כי זו משפחה שלישית אם הכאב אמיתי גדול ואינו ניתן לגישור הייתי ממליצה לך להתרחק מהם אך אני לא בטוחה עד כמה כדאי שכל משפחתך תתרחק בהצלחה ורק טוב רעות

למעלה