מבקשת להתייעץ

מבקשת להתייעץ

לירי בת פחות משנתיים ואני מגדלת אותה לבד...אביה ואני נפרדנו כשהייתי בהריון והוא עזב את הארץ(אזרח זר)...בזמן האחרון לירי קוראת לכל גבר כמעט ברחוב...אבא...כל גבר שקצת מחייך אליה ישר זוכה לתואר אבא עם חיוך ממיס לבבות(או שובר לב במקרה שלי)...אני מתקנת אותה ואומרת לה שזה לא אבא שלה...שאבא שלה בברזיל והיא ממשיכה בשלה...אבא שלה לא בקשר איתה והקשר הרופף שהיה ביני לבינו היה מספר אימיילים שגם הם רובם היו ביוזמתי...בנוסף הוא שלח לה בעבר פעמיים מתנות...בקיצור ממנו לא תבוא הישועה...השאלה היא מה עושים? עם מי מתייעצים? יש גוף שניתן לפנות אליו לעיצה בחינם או עבור תשלום סימלי? הייתי פונה להתייעץ עם פסיכולוג אבל זה פשוט מעל האפשרויות הכלכליות שלי כרגע... מיותר לציין שאני מאוד מודאגת...הנושא מדיר שינה מעיניי בלילות והלב שלי נקרע בכל פעם שנוצר מצב שכזה... אשמח לקבל תובנות,הארות ועצות

לדעתי

לירי עוד קטנה והרצון והחיפוש שלה אחר אבא שלה נראה לי שכיח דוקא לדעתי לשבת איתה ולספר לה עליו,להראות לה תמונות,לחדד לה את הסיבה שהוא לא איתכם,כמובן שאין צורך להכנס לפרטים שלא מתאימים לגיל משהו בסגנון אבא ואמא אהבו אחד את השני והיינו ביחד ואת תוצאה של אהבה ענקית ואבא אוהב אותך אבל נמצא מעבר לים שזה מאוד מאוד רחוק כי(הוא היה חייב לללכת)סברי שאני הייתי אומרת את האמת במקרה הזה ואולי פעם בע"ה הוא יבוא לבקר בנוסף הייתי שמה תמונה שלו על המקרר או במקום נגיש אליה וכל פעם מציגה לה...."איפה אבא?" אפילו אבא בתמונה אבל זה אבא את יכולה לספר לה עליו,על דברים שעשיתם יחד,מה הוא אהב לעשות וכו'.... לדעתי לדבר עליו הרבה לתת לה להרגיש שגם לה יש אבא אפילו שהוא לא איתה כי יש לה אבא ומגיע לה הסברים למרות שהיא עוד צעירה ואגב ייעוץ פסיכולוגי יש דרך העיריה מגיל 3 נדמה לי בתשלום סמלי

סיוולה

New member
זה גיל כזה וזה עובר לאט לאט

לי יש תינוקת שעוד מעט בת 2.5, אבל עד גיל שנתיים, כל גבר ממין זכר, היה אבא שלה, ויש לה אבא פעיל בתמונה, ולא רק זאת לפני שבועיים הייתי עם ידידה של חבר שלי בים, וגם התינוקת שלה בת פחות משנתיים, קראה לכל גבר ממין זכר אבא. נראה לי שזה איזה שלב של הילדים, ולא צריך להסיק מזה מסקנות יתר. זה לא צריך להדיר ממך שינה, יש הרבה מקומות שאת יכולה להתייעץ בהם, אני למשל, לפני 11 שנה ניגשתי לויצו - שהוא המרכז לאמהות חד הוריות אצלנו בחולון, וניגשתי לעו"ס המקסים שהיה שם, ודיברתי איתו על נושאים כאלה ואחרים והוא עזר לי המון. תנסה לקבל אינפורמציה, יש גם באינטרנט, ותנסה גם דרך קופ"ח אולי יש אפשרות לדבר עם פסיכולוג שמתמחה בילדים לגיל הרך. היום יש את כל המקומות, רק צריך לגשת. בהצלחה ורד

לדעתי

לדעתי, קצת מוקדם "לשפוט" את המצב, הייתי מחכה עם זה קצת, יתכן שזה שלב שיעבור . יפה שאת עם יד על הדופק - אני מאוד מעריכה הורים שאכפת להם ומתייחסים לצרכים של הילד ביתר רצינות. אם את ממש מוטרדת - הייתי מציעה לך לפנות לספרות. יש כל כך הרבה ספרים בנושא ולמגוון רחב של גילאים. חשוב שתביני - ככל שאת תרחמי על עצמך ועל הילדה.. הילדה תקלוט את זה ותפנים ותגדל עם תחושה של רחמים עצמיים... את חייבת לשנות גישה. חייבת . תשמחי שיש לך את הילדה , אפילו אם אין אבא. שתשדרי לה את זה... שתמיד תזכרי שגם אם הילדה אומרת אבא, או מתייחסת יותר לגברים , זה לא אומר שהיא מרגישה שחסר לה.. זה פשוט מה שאין לה...כמו שיהיה לילד אחר אופניים והיא נורא תרצה גם... תצייני בפני הילדה מה כן יש לה.. כמו אמא, סבא, סבתא, דג, כלב, חתול... לא משנה מה יש.. שתדגיש את מה שיש לה ולא מה שאין לה

אני מדגישה בפניה את מה שיש לה

והיא ילדה מאוד מאושרת,בטוחה ואהובה
...אולי אני באמת קצת מרחמת עליה בעניין האבא...אני גדלתי עם אבא מאוד דומיננטי,אוהב ומפנק...ועם כל האהבה שלי אליה קשה לי לראות שהיא כביכול מקבלת פחות(מה שממש לא נכון מבחינה הגיונית כי היא מקבלת המון גם ממני וגם מסבתא שלה אבל בין ההגיון לרגש הרי קיים הבדל)...ואת צודקת שאני צריכה לשנות גישה על מנת שהגישה שלי לא תחלחל אליה... אשמח לקבל רעיונות לגבי איזו ספרות ניתן לקרוא בנושא

סיפור מ ד ה י ם

אני שולחת לך את הקישור - נראה לי שזה ידבר אליך , למרות שהייתי מוותרת / או משנה איזה קטע קטן שמדבר על אימוץ. זה מתוך הפורום של אמהות יחידניות מבחירה. ואם זה לא ידבר אליך..תוכלי להנות מסיפור יפה ללא קשר. http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/14920829.pdf

תודה../images/Emo13.gif

סיפור מקסים...ההשגות היחידות שיש לי לגביו הן המשפט שחוזר על עצמו"משפחה נדירה"...כיום זה כבר כל כך רווח משפחות חד הוריות מכל מיני סוגים שקצת קשה לי עם ההגדרה" משפחה נדירה"

מרגנית2

New member
מסכימה עם ורד

זה גיל כזה וזה עובר. אצלנו הקטן היה גם קורא ברחוב אבא לכל מיני אנשים. עכשיו לימדתי אותו להגיד איש. אז הוא אומר איש. להתייעץ תמיד כדאי. יש מרכז לבריאות המשפחה של משרד הבריאות. שם ניתן ייעוץ להורים ללא תשלום. תבררי אולי גם בטיפת חלב איפה יש מקום כזה באזור שלך. וסיפור: בשבת בערב יצאנו לטיול בשכונה הילד ואני. עברנו ליד קשישה משועממת והילד חייך אליה והיא התחילה לשוחח איתו ופתאום נפלט לו אבא אבא. אז הגברת אומרת לו אה אבא בבית כנסת עכשיו... ואני ממש לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. חייכתי אליה וסחבתי את הילד משם הלאה.. לא רק שאין לנו אבא... גם אנחנו לא מבקרים בכלל בבית הכנסת..

e t i z

New member
כתבתי סיפור בעצמי

למיקה שהיום בת 4.5 , אומנם לא לכל גבר היא קראה אבא - אבל בדיוק ביום המשפחה של גיל שנתיים ( היא הייתה בערך בת שנתיים וחודשיים - שלוש) כתבתי לה סיפור שמספר לה את הסיפור שלי ושל אבא שלה עם הדגש שיש לה אבא והוא גר רחוק מכאן ( ולא משנה מה המרחק באמת - אצלנו הוא בארץ אבל מבחינתה זה רחוק) ספרתי לה שהיא באה מאהבה שאח"כ נגמרה ולי יש מתנה נפלאה - לסיפור קראתי "המתנה של אמא" הדגשתי שיש כל מיני משפחות בעולם ושזה בכלל לא נדיר אלא נורמאלי וטיבעי ובעצם אנסה להעלות אותו על קבוץ ולהעביר לכן במקום לבלבל את המוח שעתיים השמות הם אמיתיים - פשוט שתני את השמות. בהצלחה אתי ומיקה

e t i z

New member
לא מצליחה להעלות את הקובץ../images/Emo3.gif

אנסה שוב אח"כ

ווי נשמע מקסים!

באיזה גיל התחלת לקרוא לה אותו? קראת לפי דרישה או סתם כחלק מקריאת סיפורים יומיומית? מאוד אשמח לקבל את הקובץ
אני וכתיבה לצערי לא ממש הולכים ביחד

e t i z

New member
אני מנסה בכל מאודי להעלות את הקובץ

אבל לא ממש מצליחה אנסה שוב מיד בכל מקרה התחלתי לא לפי דרישה אלא לאחר ששוחחתי איתה לקראת יום המשפחה על המבנה המשפחתי שלנו ואז הקראתי לה את הסיפור היא מאוד התרגשה ממנו ועד היום לעיתים היא מבקשת לשמוע אותו, כרכתי לה אותו והוא נמצא בספריה שלה כמו כל ספר אחר. אני מנסה עכשיו שוב אם לא ילך - אשמח להעביר לך אותו למייל הפרטי שלך. לא הולך לי
אתי

שלום ליאת

בתי אור כיום בת 4 וקצת וגם היא לא בקשר עם אביה מגיל צעיר . אני יודעת מה את מרגישה כי גם היא שלחה את ידיה לכל מי שטיפה הזכיר לה אותו וקראה לו אבא. ברגע שהיא תבין שאף אחד מהם לא משיב לה היא תפסיק. זה עצוב ונורא אבל במוקדם או במאוחר היא תהיה חייבת להתמודד עם המציאות שהיא חיה בה. גם הילדה שלי הבינה (היום יש ל קטע שהיא שואלת קרובי משפחה אם הם רוצים להיות אבא שלה). אבל מתמודדים גם עם זה. ככל שהיא תגדל השאלות יהיו מסובכות יותר ויותר ואני כן מציעה לך גם אם זה לפגישה אחת או שתיים להתייעץ עם איש מקצוע . אני הלכתי דרך קופ"ח וזה מאוד עזר לי. תתחזקי ותהיי בשבילה ואני כאן בשבילך לכל דבר. ליאת(כן גם אני ליאת)

למעלה