מבקשת להתייעץ :

fez1

New member
מבקשת להתייעץ :

לגבי תפיסה מרחבית אצל ילדה בת 4.5 . הילדה לומדת ב"כיתת מכינה" לביה"ס - וזאת עקב שהות של מס' שנים עם משפחתה באנגליה ( שם , כידוע , מקדימים אותנו בכניסה לביה"ס) .לומדת קריאה ומציירת אך בעקביות - הפוך . דהיינו : כשקוראת - אוחזת את הספר מסובב ( כמו בחיידר ) עד שמזכירים לה להפוך . היא קוראת כך מצויין ואינה מסובבת ללא הערה . כשהיא מציירת , הציור עצמו ברמה העולה על המצופה מבני גילה ( עפ"י היכרות עם הציורים שלה , כמובן ) אך שוב - הדמויות על הראש , השמים למטה והאדמה - למעלה . מהיכרות עם הילדה אני יודעת כי תפקודה במרחב אינו מצביע על ליקוי מרחבי ובמקרה זה , לדעתי , הדבר תלוי גיל והינו התפתחותי . (ידוע לי שהתפיסה המרחבית מגיעה לשיאה באמצע ביה"ס היסודי ). התפתחותה השכלית והיכולות שמפגינה מביאים את הוריה להתלבט בקשר לתופעה . חשבתי שקודם כל יש " לתת לה לגדול " ויחד עם זאת לנסות גם - א . התנסות בארגון - כולל אירגון מרחבי כמו התנסות הדורשת תכנון וארגון ( סידור בגדים שמורידה , עריכת שולחן וכדו' ) . הילדה לא מקפידה על סדר וארגון חפצים מסביבה בדר"כ . ב . לתת לה לצייר על לוח / דף ורטיקלי . לדעתי - יתכן ששינוי זה יתכן ויביא אותה לראיה במימד מרחבי נוסף . אשמח מאד לשמוע דעות , תודה !

נוטה להסכים איתך ..

קיימים מצבים של חוסר בשלות בתחום זה וגיל 4.4 נכנס בתוך הטווח הלא בשל... עם זאת כשאי לבצע בדיקת ראיה מקיפה רק כדי לשלול לקויים כלשהם! אני מאמינה שחלק מה"גריה" התאימה יכלול הכוונה של הכיווניות הנכונה, ואז יעשה ה"תיקון" - ז"א תגובה מסתגלת של המערכת ... לעובדה שהכיוון הנכון הוא הפוך ... כמובן שאם אין קשיי תפיסה ו\או ארגון מרחבי אחרים הייתי מניחה לזה בנתיים ... ועוקבת ליתר בטחון ... הניתוח שלך נראה יופי, בהצלחה ...

למעלה