מבקשת להתייעץ

מבקשת להתייעץ

שלום רב, אני אשאל גם בפורום של פסיכולוגים אבל אין חכם כבעל ניסיון ולכן אני פונה עליכם. יש לי בן בן 5 ילד באמת חכם עם זיכרון מדהים ותפיסה יוצאת דופן (לא אני אמרתי
) ראיתי אצלו שתי תופעות שהייתי רוצה כבר עכשיו לנסות ולטפל ולשנות!!!! 1.מרוב פרפקציוניזים ורצון להיות הכי טוב בכל הוא חושש ממשחקי תחרות חושש מהפסד ובכך אני רואה שהמצב שחברים מגיעים אליו הביתה הוא נימנע מלשחק איתם בכל משחק שדורש תחרות שמא הוא יפסיד. דיבורים וסיפורים שלא חשוב מי מנצח העיקר שנהנים וכל התיאוריות שאפילו חשוב גם להפסיד כי משעמם כל הזמן רק לנצח...את כל המשפטים האלה גם הוא בעצמו מדקלם אבל בפועל הוא לא מתבצע. מה עוד ניתן לעשות בעיניין? 2.בנוסף הוא ילד ביישן ועדין וגיליתי שהוא ירש ממני את התכונה הגרועה של פחד מלדבר מול אנשים וזאת ראיתי כשהתבקש לברך את אחד מחבריו ליום ההולדת והמיקרופון מול פיו מילותיו נעתקו. מה ניתן לעשות כדי לשבור את המחסום כבר עכשיו בגיל צעיר (אצלי המחסום עדיין קיים אז אין לי פתרון) רק לציין שבגן הוא מרגיש ביטחון ומשתתף יפה לפי מה שהוא והגננת מספרים. אודה לכם מאוד על תשובות ותובנות.

sombol1

New member
אני גם לא אוהב משחקים תחרותיים

לדעתי כאבא לילד בן 5 לא חושב שיש כאן בעיה כלשהי אם בגן הוא עם ביטחון ומשתתף יפה אז למה הוא חייב לברך חבר מול אנשים ?? למה הוא חייב להתחרות ולנצח או להפסיד יש משחקים שיתופיים חברתיים שבהם הילדים משחקים יחד כקבוצה ללא תחרות אישית שרק מנפחת אגו למנצח ומעציבה את המפסיד..... הילד צודק וחכם יותר מכולם ! דעתי בלבד. :)

Rinat 789

New member
אין רע בתחרותיות או בקבוצתיות

מה שכן, תמיד צריך להזכיר לו שזה לא נורא להפסיד...ואם יש תוכניות בנושא זה - בהחלט מומלץ. גם אני אצפה בקישור שסומבול ציין, נראה אם משהו מזה יתאים לבתי :)

שהוא חכם יותר מכולם אנ

אני יודעת.....חחחחחח אבל לא אמרתי שהוא חייב פשוט אני יודעת שבחיים ניתקלים בסיטואציות כאלו החל מלהעביר הרצאה או מצגת בכיתה, להיבחן בע"פ באנגלית , הכנה לקורס קצינים וכו'...וחבל לי שהקושי הזה ירדוף אותו כל החיים. ולגבי ניצחון והפסד יתכן וזו תקופה חולפת אבל חבל לי שהוא נמנע מלשחק במשחקים שהוא אוהב רק בגלל הפחד שמא יפסיד.

ביישנות היא תכונה גנטית וגם אופי

ילד נולד עם תכונות מסוימות שנועדו לקדם אותו, אז לא כדאי להתייחס אליהן באופן שלילי, מה שכן ביישנות עפ"י הקבלה היא הפחד של האגו להיפגע ולכן שומר על עצמו. זה כמו שגאווה בבני אדם מאד דומה לביישנות. וכל התכונות באות מהאגו, רק בכל מיני צורות שלו, . יש אנשים שמאוד מתביישים, ולכן הם דווקא הופכים להיות לשחקנים, כדי באיזשהו צורה להשלים, לחפות, לעשות קומפנסציה, השלמה לתכונות הפנימיות שלהם. את אולי מפחדת שזה חוסר ביטחון, זה מובן אבל זה לא נשמע כך מהתיאור שלך. מה שמומלץ זה חברה: , ספורט קבוצתי כדי שימד לעבוד בקבוצה פעילות חברתית, אבל ישנם כאלה שזה בטבע שלהם, ולא יכולים בקלות כמו אחרים להתגבר ולצאת. אופי להיות בודד, להיות לא קשור עם החברה. אם יש בעיה הרגשית היא רוכבת על האופי. בעיה רגשית מגדילה את תכונת האופי של הביישנות. שולחת לך לינק על תוכנית שנעשתה על ילד ביישן http://www.kab.co.il/kabbalah/short/5099

keren kr

New member
ממליצה להדגים הפסד ודרך תגובה נכונה

שלום לך, הייתי ממליצה לך לשחק איתו , אפשר משחק זיכרון למשל , ואז להיע למצב בו תפסידי. ואז להדגים לו את התגובה למשל:L " מאוד נהניתי לשחק איתך, היה ממש משחק מעניין .. אתה יודע , זה שהפסדתי , זה לא אומר שלא נהניתי לשחק, פעם מנצחים ופעם מפסידים, נהנית לשחק איתי? זה מה שחשוב. רוצה שנשחק שוב? ושוב להפסיד... כך הוא ילמד בדרך של דוגמא אישית ממך. נשמח שתעדכני אותנו ,בהתפתחויות חדשות

למעלה