מבקשת ייעוץ

punikum

New member
מבקשת ייעוץ

שלום, לפני כשבוע בקשתי בפורום ייעוץ לגבי בעל הדירה שלי, אותה נאלצנו לעזוב עקב בעיות כלכליות. כפי שכתבתי, בקיצור, הודענו לו בהתחלת פברואר, פרסמנו מודעה בעיתון, הפנינו אליו אנשים, והוא כל הזמן טען שאנחנו מחוייבים, ובסוף מרץ הוא יפרע את הצ´קים שלנו (הם בידיו) ואם הם יחזרו הוא יתבע אותנו, והוא לא יוכל להשכיר את הדירה כיון שהוא טס לחו"ל לחודש ב - 2.3.02 וכולי. בקיצור - נאלצנו לרדוף אחריו, הוא דחה איתנו פגישות כל הזמן, או לא הגיע לפגישות שקבענו, וכיון שפחדנו... השלמנו עם זה. בסופו של דבר הוא "הסכים" לקחת מאיתנו כסף על מרץ וחצי אפריל, בתמורה להחזרת הצ´קים שלנו ושחרורנו מחוזה השכירות, למרות שאנחנו יודעים על שני אנשים נפרדים שמעוניינים לסגור חוזה על הדירה מיידית (כך שהוא יקבל תשלום פעמיים עבור חודש וחצי) ולמרות שאנחנו יודעים שהוא שיקר לנו, ואינו טס לחו"ל (בקשתי מחברה להתקשר אליו ולהתעניים בקשר לדירה, והוא קבע איתה פגישה להיום - כשהוא אמור להיות בחו"ל). כעת שלמנו לנו את מלוא הסכום שהוא דרש, וחתמנו שאין לנו דרישות ממנו, בתמורה לצ´קים שלנו. אבל לדעתי זו היתה סחטנות. אנחנו ניסינו להיות בסדר והוא ניצל את המצוקה שלנו. לכן רציתי לשאול אם יש משהו שאני יכולה לעשות. למשל - לתבוע אותו על עוגמת נפש, ועל הנסיעות הרבות שנסענו אלו (שעה וחצי נסיעה בכל פעם) לפגישות שהוא ביטל או דחה בלי להודיע. אפילו אם לא אזכה - אני אשמח לטרטר אותו קצת. אני משערת שזה אינו סוג הייעוץ המקובל - אבל חשוב לי לא לעשות משהו שאינו חוקי, לכן אשמח לעצתכם. תודה,

תשובה

לדעתי אין לכם עילת תביעה. חתמתם שאין לכם דרישות והחתימה מחייבת. אפשר להשתחרר מהסכם אם היה נגוע בעושק אבל לדעתי יסודות העושק לא התקיימו כאן. לא סבלתם ממצוקה מיוחדת. ידעתם שאתם צודקים ויכולתם להאבק על זכויותיכם. בחרתם לא לעשות זאת משיקולים מעשיים ולא בגלל חוסר ברירה. גם תנאי ההסכם לא גרועים במידה בלתי סבירה מהמקובל (זהו תנאי הכרחי לעילת העושק).

למעלה