מבקשת טיפים

מאמאתוש

New member
מבקשת טיפים

היי, אני מחנכת בכיתת תקשורת ויש לי כמה תלמידים שמשתלבים בכיתה מקבילה. אני מתכוונת להיכנס השבוע כדי לשוחח עם הילדים בכיתה (ולכוון גם לצוות) ולהסביר על הכוחות והקשיים של תלמידיי. לשאול מה הם יודעים על תלמידי כיתת תקשורת, להסביר להם מה יעזור להם לחוש יותר בנוח. אז עם התלמידים של י דיברתי וסיכמתי איתם מה הם רוצים שיידעו עליהם באופן אישי, עכשיו אני צריכה רעיונות איך לעשות זאת מבלי שתלמידיי יהיו בעמדת "נתמכים" או "מתקשים" כי הם באמת אלופי עולם בהמון תחומים. במיוחד בלימודים. אשמח לרעיונות. חשבתי להקרין את הסרטון הספרדי על הכשרונות המיוחדים שהועלה פה לא מזמן. אבל מה עוד? תודה הילדים אגב בני 9-10

TikvaBonneh

New member
באיזה תחום היא מומחית?

מה ההכשרה שלה?
את יכולה קצת לפרט?
זה קצת מוזר להרים אליה טלפון ככה על עיוור...

מאמאתוש

New member
הם משתלבים שם אקדמאית שנה שנייה עכשיו

אני רוצה שגם חברתית. הם כבר מוכנים לזה (הילדים שלי) ...הבקשה באה מהם.

schlomitsmile

Member
מנהל
כשבני למד בכתת תקשורת הכתה שלהם הפכה בהפסקות למועדון חברתי של השיכבה

במיוחד בימי החורף, היא היתה יעד מועדף על ילדים רבים מהשיכבה: אפשר היה לשבת על השטיח או להשתרע על הפוף, לשמוע מוזיקה,
לשחק משחקי קופסא.
זה מאד תרם ליחס השיוויוני כלפיהם.
ילדי השיכבה באו אליהם,
שיחקו במגרש שלהם,
הרגישו שכייף אצלם ואיתם.

ימימה

New member
בספר "חשיבה ולמידה של ילדים עם אספרגר"

יש נספח בסוף הספר שמתאר שיחה שערכה אם לילד עם אספרגר (ילד משולב) עם ילדי כיתתו. אני חושבת שזו שיחה מוצלחת מאד - חבל שלא היה לי את הספר כששילבתי את בני - ואף שהמצב לא זהה, אולי תוכלי לקבל משם כמה רעיונות טובים. זו שיחה שמתבססת על שאלות לילדים ומתוך התשובות שלהם, שכמובן ניתן לכוון אותן לכיוון הרצוי, היא נותנת את המידע.
אם את רוצה והמנהלות יגידו שזה לא עובר על חוק זכויות יוצרים באיזשהו אופן, אני יכולה לסרוק את החלק הזה ולהעלות לכאן.
בכלל זה ספר מאד מומלץ, כי אף שהוא מתורגם בצורה איומה (לאו דוקא עם טעויות בעברית, פשוט בצורה שמקשה להבין למה התכוונה הכותבת...)
הגישה שלו לשילוב ילדים היא מהנכונות ביותר שקראתי בנושא ויכולה לעזור גם להורים ועוד יותר למחנכים.

לדעתי

הי.
אני באמת לא מומחית, ועונה רק מהאינטואיציה שלי.
אני הייתי מתחילה בלשאול מה הילדים יודעים.
לאחר מכן הייתי מקריאה כתבה מהעיתון, למשל כמו זו שהייתה לפני כמה זמן בעיתון על כך שמכשירים אוטיסטים לעבודה של פענוח תצלומי אויר בשל תפיסה חזותית מעולה שיש להם.
הייתי מספרת לילדים שיש בעולמנו אנשים שונים, מסוגים שונים, כל אחד והיופי שלו. והשלם הוא להיות ביחד. אולי אפילו הייתי מצרפת לשיחה שישב בכיתה בזמן שאת משוחחת על כך, אחד התלמידים שלך, ומדי פעם תשתפי אותו בשיחה (למשל, שיספר על הכיתה שלכם וכ')..
הייתי מזמינה את תלמידי הכיתה "הרגילה" לביקור חווייתי בכיתה שלך, ואולי אפילו יוצרת איזו קבוצה קטנה וחמימה, לפני חשיפה גדולה יותר.
זהו,
מקווה שעזרתי.

אני אשמח לעזור

לא מזמן העברתי הרצאה על אוטיזם למדריכים בסניף של תנועת הנוער המקומית.

למעלה