מבקשת הסבר

איליין

New member
מבקשת הסבר

שלום שוב, דפדפתי קצת למטה וראיתי שאכן יש בעיה עם הסדר בילדים עם בעיות בקשב וריכוז מישהו יכול להסביר לי קצת יותר ולתת לי הנחיות. יש לי עוד בעיה האבא של עדי בדיוק ההפך ממנה הוא פדנט בצורה חולנית, ולכן הוא נוטה לצעוק עליה עם החדר שלה אצלו לא מסודר..אולי עם אני יוכל להסביר לו כמה דברים זה יעזור.

איליין - בקשר לארגון וחוסר ארגון

אכן, כמו שאמרנו, לילדים עם הפרעות קשב וריכוז יש בעיה של ארגון עצמי, זה מתבטא גם המראה החדר שלהם, הילקוט, המחברות, שולחן העבודה, וגם בדרך החשיבה שלהם, מוסחות, מעבר מעניין לעניין במהירות ולא תמיד עם קשר לעניין הקודם ועוד. יש כמה דרכים לעזור להם להתארגן: ראשית - המללה - לפרק את הדרישות מהם למשימות פשוטות יותר, לבטא במילים עד כמה שיותר מפורטות את הבקשה או את העניין, ולא להוסיף אחרי זה רצף של בקשות נוספות אל להתמודד עם כל דבר בעיתו, אנו כהורים נוטים לתת לילדים משימות כוללניות בסגנון "סדר את החדר" - משימה שבעצם עשיוה מכמה וכמה פעולות כמו - להרים את הבובות מהרצפה, לאסוף את הניירות, לאסוף את הצבעים לגירה ועוד ועוד, במקרים כאלה, כדאי ללכת עם הילד, ולארגן לו במילים את המשימות הקטנות, כדי שיוכל למלא את הדרישה הכללית שהצגתם. שנית - הבניה של תהליכים - למשל יצירת סדר קבוע וברור לשעות הערב שלפני השינה, ארוחת ערב בשעה קבועה, מקלחת בשעה קבועה, סיפור לפני השינה, ולילה טוב. אפשר גם לעשות לילד כרטיסיות עם הפעילויות הקבועות כדי להזכיר לו ויזואלית את סדר הדברים, במקרה שך שהילדה כבר בבית ספר היא יכולה אולי לנסות לעשות ציורים לפעילויות בעצמה. את צריכה להעביר לאבא את המסר שילדתכם אינה יכולה לארגן את הדברים בראש ולכן גם לא יכולה לארגן את הדברים מחוץ לראש ולשם כך יש לעזור לה וללמד אותה על ידי פירוק פעולות והסברים על "איך מסדרים" ומה צריך לעשות. כדאי מאוד גם לארגן את החדר בצורה כזו שיהיו בו ארגזים צבעוניים ומגירות צבעוניות, החלוקה לצבעים עוזרת מאוד לילדים עם הפרעות קשב וריכוז בבואם למיין ולסדר, דאגי שיהיו מיכלים נפרדים לדברים שונים כמו לעפרונות וצבעים, כמו לדפי עבודה וניירות ציור, דאגי שיהיו לכם ניילוניות לדפי עבודה שכבר סיימו לעבוד איתם בכיתה, ניילונית לחשבון, ניילונית לתורה וכן הלאה, לכל אלה הקדישו מגירה נפרדת בשולחן העבודה בחדר, והזכירי לילדה מדי פעם להוציא את הדפים מהילקוט ולהעבירם למגירה, כמובן בליווי ועזרה שלך. אני מאמינה שעזרה נוספת תקבלו כשתתחילו את הליווי הפסיכולוגי. בהצלחה! אפרת

למעלה