מבקשת המלצה,

yafa151

New member
מבקשת המלצה,

על וטרינר/ית אמינים ומקצועים בתל אביב, שגם עושים ביקורי בית.
אשמח לקרוא התרשמויות אישיות.
תודה
יפה

sapirdvm

New member
אני רק שאלה

למה ביקורי בית הם קריטריון עבורך?
אני משתדל מאד ובדר"כ מצליח שלא לעשות ביקורי בית אלא ללקוחות שלי שחלו ו/או אינם יכולים להגיע לחסן את חית המחמד שלהם.
היכולת שלי לעזור לבע"ח חולה בבית הלקוח מאד מאד מוגבלת. החל מאמצעי איבחון כמו בדיקות דם, שתן, צואה שאני יכול לערוך במרפאה (אני כדוגמא-כמוני יש וטרינרים רבים) ולתת תשובה די מהר. אני יכול לדקור מסה ולעשות משטח מיקרוסקופי ולתת תשובה, אני יכול לצלם צילומי רנטגן, לסרוק סריקת אולטרה סאונד. אני יכול לעשות אקג לכלב שאני שומע אצלו בעיה לבבית, אני יכול לטשטש בע"ח בלי חשש כי יש לי מכונת הרדמה, חמצן, אסיסטנטית למקרה הצורך (
, אני יכול התלבט בין תרופות שונות הנמצאות על המדף, אני יכול לאשפז למשך הזמן הנדרש ועוד מיני פעולות לרווחת בעלי החיים שמגיעים אלי למרפאה.
מרבית הלקוחות שמבקשים ביקורי בית הם בעלי חתולים. כבעל חתול היסטרי אני מבין את הבקשה אך מצד שני, החתולים נרגעים די מהר בשובם הביתה (עפ"ר) והרווח שהם יכולים להרוויח מהביקור במרפאה (לעייל) לדעתי עומד טוב מול החשש מהסטרס שלהם(שקיים בלי ספק).
אז למה בעצם ביקורי בית הם קריטריון עבורך למציאת וטרינר?

תודה מראש על תשובה ושיתוף

yafa151

New member
בדיוק בגלל

מה שרשמת, זה חתול רחוב שברגע שמוכנס לכלוב הוא בוכה ואז נשכב, הלשון שלו יוצאת החוצה והוא מתנשם במהירות, זה ממש מבהיל ומלחיץ, סרטס איום ונורא בשבילו אבל גם בשבילי, אני פשוט לא עומדת בזה, והחתול לא בסדר כבר יומיים ואני פשוט לא מסוגלת לקחת אותו מחשש שהוא לא יעמוד בזה (וגם אני לא).

dimitrygo

Active member
מנהל
אז אולי תחפשי מרפאה ניידת או וטרינר נייד

בדיוק בגלל זה

אני עושה ביקורי בית, וכל פעם מרגיש את חוסר האונים על כך שהיכולות שלי מצומצמות.
החתול שלך חולה, וכרגע אנחנו לא יודעים מה יש לו - ומכאן מה צריך להביא לביקור כזה.
מניסיון שלי חלק ניכר מהחתולים הלחוצים לא יאפשרו גם בבית בדיקה יסודית וזה מתכון בטוח לרפואה פחות טובה.

האם הוא אוכל ? שותה ? (כרגיל או יש שינוי בכמות) עושה צרכים ?
האם את יכולה למדוד לו חום בבית ?

sapirdvm

New member
מה לא בסדר איתו?

יכולה לפרט שאולי יהיה כאן רעיון לעזרה?
רוצה לספר לך על החתול שלי, שהיה חתול חצר והגיע אלי עם רגל שבורה ומאז הוא כבר 12 שנה אצלי, כל הכנסה שלו לכלוב גורמת לו לבכי, הקאה בדרך למרפאה, שילשולים, התנשפויות. פחד אלוהים. זה מצריך אותי לתת לו בבית טישטוש וגם זה לא תמיד עוזר לגמרי.
כשהוא חוזר מהמרפאה הביתה הוא חוזר לעצמו מאד מהר. הוא נרגע תוך זמן קצר ולמחרת כאילו לא היה כלום.
האם זה שווה? אני חושב שכן. הרפואה שאני מסוגל להעניק לו היא פי כמה טובה ומקצועית יותר מאשר בבית.
לפני מספר חודשים הוא שב הביתה (כחתול חצר הוא דורש לצאת ולהיכנס) עם צליעה חמורה. לא נתן לי לבדוק אותו בבית. גם טישטוש שקיבל בבית לא גילה את הבעיה ולכן הוא נאלץ לעבור את הדרך המלחיצה למרפאה ושם בצילום התגלה שבר באגן. לשמחתי שבר שחלקי השבר לא זזו הרבה ובמנוחה של חודש בבית הוא חזר לעצמו כמעט לחלוטין.

אני מביא את זה כאן כי אני חושב שאולי משפט המפתח שלך הוא ש'גם את לא תעמדי בזה' .אולי תצליחי "לקחתי נשימה עמוקה" ותנסי כן לקחת אותו לווטרינר כדי שיקבל את המיטב, שזה בעצם מה שאת רוצה בעבורו.
ושוב, האם תוכלי לפרט מה עובר עליו ואולי יהיה כאן רעיון לעזרה עבורו.

למעלה