מבקשת המלצה

מבקשת המלצה

אנו טסים לחופשה בפאריז .

אשמח לקבל המלצות לגבי מקומות בהם אפשר למצוא שוקולדים טובים וגם בתי קפה בהם יש עוגות שוקולד מיוחדות וטעימות. (עם הסבר לגבי שם העסק ומקום ואיך מגיעים)
הרבה תודה.

salo22

New member
איך מגיעים ?

מטרו, אוטובוס, ברגל, גוגל מפס, תלוי איפה נמצאים. שוקולדים טובים זה מושג יחסי, יש הנכנסים למקומות הטובים באמת אך הפחות פופולאריים, רשתות כמו מייסון שוקולד או ג'ף דה ברוז' או משהו כזה ונשבעים שזה השוקולד הכי טוב שאכלו אי פעם, אבל מדובר במוצר יחסית בינוני. על איזה איזור קרוב תעדיפו להתמקד, עד כמה אתם מוכנים לסוע במיוחד בשביל חנות ומה ההעדפות שלכם, שוקולד וקינוחים קלאסיים, "תיירותיים" ולפעמים גם מתוקים יותר או פתוחים להרפתקאות ?

salo22

New member
אוף, התכוונתי..

שרשתות כמו שהזכרתי הן פופולאריות יותר וכמובן נגישות כמעט בכל איזור בפאריז, המוצר לטעמי לא שווה המאמץ אבל לאחרים הסיגנון יהיה "מדהים". יש מקומות מעניינים הרבה יותר שדורשים לפעמים בדיקת מרחקים וכיוונים מיוחדת לפני ברשת, והם מוצלחים בהרבה. הם אתם לא הרפתקניים ומחפשים שטאנצים די קבועים, ההמלצות הדי טוריסטיות של סניפי פייר הרמה ולדורי במקומות מרכזיים יתאימו לכיסוי מגוון רחב של פטיסרי וגם שוקולד..

Lironyp

New member
לא ברור לי מה הקשר בין שני השוקלטיירים שהזכרת

ז'ף דה ברוז' הוא שוקלטייר בלגי בסגנון לאונידס וכו', רק קצת פחות נפוץ. כיוון שהמילויים על בסיס חמאה, יש להם חיי מדף ארוכים יותר מהגנאש הצרפתי.
לה מייסון דה שוקולה הם בין השוקלטיירים המובילים והטובים בפריז (זה שהם רשת לא מוריד מאיכותם כלל וכלל, הם שומרים על טריות בכל סניף ורמה מצוינת ולא מוסיפים חומרים משמרים). הם משתמשים בשוקולד ולרונה מאד איכותי, מכינים בעצמם פרלינה, וגם אם הם לא לטעמך, לא צריך לזלזל באיכות שלהם, ובטח לא לקשר אותם לז'ף דה ברוז' שהוא סגנון שונה לחלוטין.

עוד המלצה חמה שלי מלבד הכתבה שמוטי הוסיף היא Jacques Genin- פרלינים מצויינים, pate de fruit הכי טוב שטעמתי בפריז, העוגות שלו הם הקלאסיות הצרפתיות שעשויות בהקפדה מטורפת והלהיט הכי גדול- סוכריות קרמל בטעם מנגו פסיפלורה- קונות גם את מי שלא אוהב סוכריות קרמל

ואם באמת יש לך כוח לקרוא, יש פה בלוג של מישהו שכותב ביקורות על המון מקומות בפריז ואפשר לקחת משם המלצות:
http://www.parispatisseries.com/

salo22

New member
אני לא חושב

שמייסון שוקולד מתחרים עם פטריק רוג'ר או פסקל לגאק (הגילוי של הנסיעה האחרונה משבוע שעבר..). יאמר "לזכותם" של מייסון, שכבר מספר שנים לא ניסיתי אותם כי איך אומרים, הספיק לי ניסיון עבר, לא שהיה רע, יש יותר טובים. ג'נין מוכר כרגע פרלינים ב 120 יורו, זה הגבוה ביותר בפאריז, רוג'ר 95, לגאק 88.. לא טרחתי לקנות אצל ג'נין הפעם בגלל המחיר, אבל מסכים שהם טובים מאוד. הקרמלים מגיעים עד 110 יורו למנגו פסיפלורה, באופן אישי אני חושב שזה מחיר שערורייתי אבל אם יש ביקוש, מה אגיד. כנ"ל הפט דה פרוט, הטעמים הפעם היו מאוד משעממים, ויתרתי כי המחיר לא בדיוק עדין. ה"ביקורות" המרכזיות נמצאות כאן, אם זה מעניין:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=551&messageid=160229169
את הבלוג פטיסרי הזה אני מכיר מצויין, כדאי מאוד לא להתרשם יותר מידי מהתמונות כי לא תמיד "זה זה" אבל בהחלט לפעמים יש דברים טובים.. ע"ע קפה פושקין עליו פינטזתי קשות והצטערתי על כל רגע, או Hugo & Victor שמקבל אצלו תשבוחות אין סופיות ולא ממש יציב וכולי.. כך גם ברשימה היחסית מתויירת אצל מוטי, זו רשימה מצויינת כמשהו די ראשוני ו"מקומות פופולאריים" אבל באופן אישי רוב המקומות שם לא יהיו בכל רשימה עתידית שלי.

salo22 הרגת אותי

קראתי את כל השרשור ואני במאנצי'ס מטורף לפריס עכשיו בגללך |בלונד|
אמנם היתי בפריס ממש לאחרונה אבל את עיקר הימים ביליתי בתחרות השוקולד מאסטרס ואח"כ בסלון שוקולד, ואחרי אלו כמעט לא נשאר בי כח לשיטוטים מעמיקים ...אז מלבד ג'נין, פייר הרמה, ופטריק רוג'ר לא יכולה להמליץ..היו עוד שדגמתי אבל אהבתי פחות.

sharonepler

New member
מצטרפת למילים החמות על מייסון

אמנם הפעם האחרונה שטעמתי מהם הייתה ב 2008, אבל מאד אצטער לשמוע אם הם ירדו ברמה..

שרון.

motip3

New member
את יכולה להיות רגועה נכון ל- 2011 הם

ברמה מאוד טובה וזאת בהתחשב בכך שהם אכן רשת גדולה עם הרבה סניפים. אני מאוד אהבתי את מה שהן עושים ואת הטריות..... אבל הכי אהבתי (ואני חושב שכבר כולם יודעים) זה את פייר מרקוליני שהוא אומנם לא צרפתי אלא בלגי אבל הוא יצירתי ומקורי.

motip3

New member
גנין היה ברשימה המקורית.....

אבל הגענו באיחור וכבר היה סגור..... והיות והוא נמצא רחוק משאר המסלולים אז לא יצא לנו להגיע אליו שוב (החלק של השוקולד הוא רק חצי מהמסלול כי בין כל שני שוקוליטיירים יש הרבה חנויות נעליים, תיקים ובגדים)..... או כמו שאני אומר צריך להשאיר טעם של עוד לפעם הבאה.

אני אומנם לא מבין גדול בשוקולד

אבל כן חובב אכילת שוקולדים בכל הצורות. היינו בקפה אנג'לינה ברחוב ריבולי ומאוד נהנינו. הזמנו את העוגה קקאו אפריקנו 100% והיה ממש טעים. ממליץ

למעלה