מבקשת המלצה

שבילים

New member
מבקשת המלצה

שלום,
אני פונה לפה אחרי שקראתי על האנדומטריוזיס ונראה שיש לי את כל התסמינים למחלה (כאבי ווסת בלתי אפשריים, כאבים גם בזמן הביוץ ודימום חזק ביומיים-שלושה הראשונים של הווסת). הייתי כבר אצל שתי רופאות נשים שרק נתנו לי משככי כאבים.
לכן אני מבקשת המלצה על רופא נשים במכבי שמתמחה באנדומטריוזיס. (אני גרה בראשון לציון אך יכולה גם להגיע לתל אביב או לכל מקום אחר בסביבה).

כמו כן הבנתי שיש מרפאה מיוחדת לאנדו'. איך פונים אליה והאם זה כרוך בתשלום? או שזה בהשתתפות קופת חולים?

אשמח להסבר.

kikona126

New member
בוקר טוב וברוכה הבאה

אני מטופלת דרך מכבי אצל דר זולטי ברמת גן.
יש גם את שטוקהיים בראש העין.

ישנם 3 מחלקות או אולי .4 (אם נקי גם את י-ם)
האחת בתל השומר, אחת במאיר ואחת בחיפה.
איך מגיעים?
אין לי את מספר הטלפון לקביעת תור, נסי להגיע אליהן דרך אחתרי האינטרנט של בתי החולים

המון בריאות,
קיקי

שבילים

New member
תודה רבה

בדקתי באתר של מרפאת תל השומר, הבנתי שאפשר לפנות אליהם עם טופס 17 מכל קופת חולים. סליחה על הבורות אבל איך מוציאים טופס 17?

אגב, היום הייתי אצל רופא המשפחה שלי, בעניין אחר בכלל אבל באותה הזדמנות הוא אמר לי שאני צריכה לעשות בדיקת PAP כי בבדיקת השתן האחרונה שעשיתי התגלתה דלקת. (ואין לי תסמינים של דלקת בשתן).
לדעתי הממצאים של הבדיקה הזאת גם מרמזים על אנדו'. (אני בתולה, ככל הידוע לי אצל בתולות אין סכנה לסרטן צוואר הרחם).
כך או כך אני אפנה קודם לרופא נשים בקופה. האם טופס 17 זה טופס שמוציאים דרך רופא בקופה? (למשל רופא נשים).

tuli2210

New member
הי שבילים

אני לא בקופ"ח מכבי. אבל בעיקרון, טופס 17 זה בעצם התחייבות מקופת החולים לממן את הטיפול/ביקור. את צריכה לפנות למנהלת /מזכירה ראשית בסניף שלך ולבקש. ייתכן והיא תצטרך את אישורו והוראתו של הרופא (משפחה/נשים) שלך ואז תבקשי מהרופא שלך. אם יש לך רופא משפחה טוב, אז אין צורך שתלכי לרופא/ת נשים שלך. אבל אם אין כרגע רופא שמפנה אותך למרפאת תל השומר, אז יכול להיות שלא יאשרו לך כרגע את המימון. אם זה המצב, תקבעי קודם פגישה אצל רופא נשים אחר, תנסי את מי שהומלץ לך פה, שקרוב לוודאי שישר יתן לך טיפול של גלולות ברצף ודרכו תבקשי הפנייה למרפאת תל השומר.

לגבי משטח פאף. זה משהו שכל אחת צריכה לעשות פעם בשנה. אני לא יודעת אם צריך לעשות את המשטח גם לפני קיום יחסים. אך בכל מקרה, אם טרם קיימת יחסים, יש גם חיסון מניעה לוירוס הפפילומה וזה יכול להיות מצוין לעשות את החיסון הזה. למיטב ידיעתי הבדיקה הזו לא קשורה כלל לאנדו.

הרבה בריאות ובהצלחה!

liats80

New member
כדאי להתחיל אצל רופא המשפחה

תנסי לבקש מרופא המשפחה הפניה למרפאב בתל השומר (הפניה משמע טופס 17).
אם הוא מסרב - תבקשי מרופא נשים (זה שהומלץ לך ע"ע קיקונה או אחר).
בכל מקרה ישנה גם אפשרות ללכת לתל השומר ולשלם כמאה שקלים אם אני לא טועה. ויש גם אפשרות להביא טופס 17 באופן רטרואקטיבי - כך שכדאי גם להתקשר למרפאה ולשאול את המזכירות לגבי זה.
פאפ היא בדיקה שלא קשורה לאנדו באופן ספציפי אבל בודקת שינויים תאיים בצוואר הרחם וניתן לאבחן בעזרתה גם דלקות.
החיסון שטולי ציינה מתאים לנשים מגיל 9 ועד 26 למייטב ידיעתי.
תרגישי טוב!

שבילים

New member
תודה

האם PAP עשויה גם לאבחן אנדומטריוזיס?
לא נראה לי שרופא המשפחה יסרב לתת לי טופס 17. האמת, אני חדשה אצלו במרפאה ולא ממש מכירה אותו אבל סה"כ הוא נראה בסדר.
בכל אופן קבעתי תור לרופאת נשים ל-21 במרץ. (הכי קרוב שהצלחתי לקבוע..)

liats80

New member
לא

לצערנו כרגע הדרך היחידי לאבחון ודאי של אנדומטריוזיס היא בלפרוסקופיה.
רופא מיומן יכול אולי להעריך אם יש אנדו או לא ולפעמים ינתן טיפול על סמך הערכת הרופא ללא אבחון ודאי.
אם יש לך חשד שמדובר באנדו אז כדאי מאוד להגיע לאחת ממרפאות האנדו.
רופאת נשים שלא מומחית לאנדו עלולה לא לזהות את התסמינים וחבל.
ליאת.

פז08

New member
הי שבילים

אישית לא מכירה רופאים של מכבי, שמעתי שיש כמו שכבר כתבו לך את ד"ר זולטי ושוטקהיים באזור המרכז.
מרפאות מומחים לאנדומטריוזיס יש בבית חולים מאיר ובבית חולים תל השומר. על מנת להגיע לשם צריך להצטייד בטופס 17 דרך הקופה.
ממליצה בחום לעבור הערכה אצל רופא מומחה לאנדומטריוזיס, אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.

שבילים

New member
תודה

רמת גן קצת רחוקה לי אז בינתיים קבעתי תור לרופאה בראשון. מקווה שגם אצלה יהיה בסדר ובכל מקרה אני אבקש הפניה למרפאה בתה"ש.

למעלה