מבקשת הכוונה.........

מבקשת הכוונה.........

שלום רב לכולם !!!!! אני קוראת את הספר 4 ההסכמות ואני נמצאת לקראת סופו.....אבל אני מבקשת לדעת, האם אפשר להחליט לעזוב או לתהתרחק באופן משמעותי מכל אדם אשר פוגע/מרגיז (ואינני מצליחה לנטרל את את המחשבה השלילית) . אפילו שזאת אמא שלי אשר המילים שלה מלאות ברעל ......

לא כל כך הבנתי את שאלתך ../images/Emo24.gif

את רוצה לדעת אם את יכולה לא לקחת אישית את אמא שלך? או את רוצה לדעת אם זה אפשרי עבורך לנתק איתה קשר?

שאלות

1. אם היית יכולה לא להיפגע ממנה, עדיין היית רוצה לנתק איתה את הקשר? 2. את גרה איתה? 3. כל כמה זמן אתן מדברות? 4. מה היא אומרת לך?

תשובות

1. אם הייתי יכולה לא להפגע לא היתי רוצה לנתק את הקשר. 2. לא אני לא גרה איתה - אני גרה באותה השכונה אך זה לא משפיע על תדירות המפגשים שלנו, אני מבקרת אותה אחת לשבוע. 3. המשבר האחרון היה אחרי שביקרתי אותה ביום שישי ואירחתי אותה ביום ראשון שהיה חג שבועות, ואז כאשר התקשרתי ביום ה' מה שהיה לה לומר "היה קשה לך להתקשר"? מילים אלו הקפיצו אותי וסרבתי להמשיך את השיחה איתה (בכל מפגש והזדמנות היא מחדדת את אי שביעות רצונה ממינון השיחות והמפגשים שלנו). 4. בכל השיחות שלנו היא מספרת לי שהיא חולה ולאף אחד לא אכפת ממנה מתלוננת על אחותה (שלמרות שאימי משפילה אותה היא ממשיכה לבוא אליה) גם על אחיותי היא מתלוננת בפני (גם באזני אחיותי היא מתלוננת עלי) וכמובן על אבי (שהוא אדם באמת טוב ומקסים)היא משליחה הכי הרבה רעל... מיכל שתדעי שכל דבר שהיא מבקשת אם זה להתלוות אליה לטיפול רפואי, רכישות מיוחדות כל דבר אנו עושות (אני ואחיותי) אבל היא לא מרוצה......

אוקיי, ממה שזה נשמע לי עד כה,

אני יכולה לשתף אותך איך אני הייתי פועלת. הייתי מתחילה בלא להרגיש אשמה. לדעת ולהפנים לא רק שכלית, אלא גם רגשית שאני לא אחראית לאושר שלה, ולא משנה כמה אלך איתה, אעשה מה שהיא רוצה - זה לא יביא אותה לאושר. אלא שהיא תמשיך להתלונן, ושאני ממש ממש ממש לא אחראית לאושרה או לתושת סיפוקה. הייתי עובדת חזק על לשחרר את כל רגשות האשם בתוכי על מצבה. הייתי משחררת כל רגש אשם ושאני אוכל להרגיש סבבה לדבר איתה אפילו רק פעם בשבועיים. רק אחרי זה הייתי ממשיכה. זה הבסיס. את מרגישה רע כי יש בך חלקים שמאמינים לחלק דברים שהיא אומרת, ואת מרגישה אשמה. הדברים שלה מגיעים אליך ולא עוברים לידך. תתחילי בלשחרר את תחושת האשם הגדולה שיש בתוכך. תחושת האשם והאחריות שאת סוחבת. ובייחוד לשחרר את הרצון שהיא תהיה מרוצה ממך, תאהב אותך, ותעריך אותך לא אמרתי שזה קל, אבל ככה אני הייתי מתחילה לעבוד עם עצמי. מה דעתך?

../images/Emo141.gifנשמע !!!

אני מבינה את מה שאת אומרת וגן מאד מתחברת לדברים ... בהחלט אתחיל לעבוד על עצמי בעיקר על עצמי .... תוך כדי התמודדות של ביקורת מסביבי (אחיותי ואפילו אבי). תודה רבה רבה על תשומת ליבך ועצתך המצויינת.. ברשותך אעדכן אותך בהמשך

אענה יחד עם שיתוף...

הזכרת אמא... דמות חשובה ומרכזית בחייו כל אחד מאיתנו אך לצערי לא כולם זוכים ליחס, אהבה, דמות לחיקוי חיובי, ביטחון, ועוד מהדמות הזו מה שאני מבינה מדברייך שאת נושאת המון כעס וכאב מאמך וצר לי לשמוע אוכל לשתף אותך ולתת לך לדעת איך אני רואה ופועלת בחיי תמיד הייתי רגישה ואוהבת ספגתי המון כאב ממשפחתי, אמי, חבריי, ועמיתיי לעבודה לאחר אירועים לא מעטים ונסיון ללמוד להתגבר זה לרצות את הטוב עבורי בראש ובראשונה לפני הסביבה שלי העמדתי מטרה שמהיום אדאג ואפעל להיות מאושרת בכאן ועכשיו איפה שלא שלא ארגיש טוב, נעים, רצויה, אוהבת, נהנת אני לא שם אם במקום העבודה, במערכות יחסים, בבילויים, ועוד אני הילדה הקטנה בתוך משפחה מרובת ילדים הייתי הכי מפונקת ומוגנת עד שהחלטתי להתגרש שם אמא שלי לא היתה עבורי ולא איתי ומאוד פגעה בי דווקא אז שהייתי זקוקה לה היא לא היתה שם עבורי ולא רק זה אלא הוסיפה כאב ופגיעות לא הרחיב על כך רק אומר שמאותו רגע החלטתי שהיא לא אמי ואני לא בתה לקח לי שנים לשאת את הכאב עד שיום אחד חשבתי מה הסיבה שאימי פגעה בי כך שיחזרתי את אותם ויכוחים מהם נפגעתי והתמקדתי בעיני עיני (בזכרוני) מאותם אירועים כואבים וראיתי אישה פוחדת כואבת (אמי בעצמה אישה פרודה מאבי מאז ילדותי) והחלטתי לסלוח לה ולקבל אותה אל חיי התגברתי על הכאב והכעס לא אומר ששכחתי האירוע בזכרוני אך ברגע שהחלטתי כבר לא כעסתי וזרמתי בחברתה לא האריך ואומר לך לולית כן יש לנו את היכולת להחליט להפרד מאותם דמויות שבחיינו גם אם הדמויות המרכזיות שבחיינו פשוט צריך להחליט לשחרר אותם מחיינו באותה מידה שמחליטים לקבל אנשים אל חיינו נשמע גדול ובלתי אפשרי אך ניתן לעשייה יש עוד אנשים שהיו חלק מחיי החשובים בעיני שלאחר אירועים בהם ניסיתי להתעלות על עצמי ומצאתי את עצמי סובלת בחרתי לשחרר אותם מחיי ולחיות בלעדיהם ובלעדי הסבל אכזבה שאותה נשאתי אני אפילו ממליצה לשחרר מחיינו את אלה שמפריעים, הורסים, פוגעים ומכאבים לנו ולחיינו כמו כל דבר אחר שמצליחים להמנע מהם ועכשיו אני רוצה לתת לך כיוון אחר לגבי אמך אני מאמינה (וינך חייבת לקבל זאת זה רק ראייתי)שאנחנו בוחרים את ההורים שלנו כמטרה לתקן את עצמנו דרכם לאמי יש טפוסי התנהגויות לא כולם חלק שלא אהבתי אפילו תעבתי הבטתי בהם ולמדתי לא לנהוג כמוה לדוגמא קטנה האיפה והאיפה שעשתה בין ילדיה שבחיי משפחתי שלי בין שני בניי לא הרשתי לעצמי לתת פירור לאחד שהשני לא קיבל ואפילו לא ילדתי יותר משני ילדים אולי מהפחד שאם יהיו יותר לא אוכל לתת שווה בשווה את אהבתי או כל פרט אחר חחחח מצחיק איזה טראומות יש לנו מההורים אם במודע או לא בקיצור בזכות המגרעות שלה הפכתי לאמא טובה יותר כך אני רואה בזה מה אומר לך אני מאמינה ששום דבר שום אירוע לא קורה בחיינו סתם עלינו להביט בו לבחון וללמוד מה המסר מאחוריו ללמוד לתקן ואם צריך לסלוח, לקבל, לשחרר, וכו' כל דבר בהתאם החיים הם מבוך ואנו בו צריכים ללמוד למצוא את המוצא להשלמה העצמית שלנו איתנו

תודה אילנה ......./images/Emo42.gif

ראשית מבקשת להודות לך על רוחב ליבך ורצונך לעזור לי ועל הפתיחות שהיא בעצם הדרך הטובה ביותר לעזור. דבריך מאוד נוגעים ומה שלמדתי ממך בעצם שהטוב שקיבלתי ממנה (אמא שלי) זה לחדד את ה"אל תעשה". אבל מעבר לזה ...למדתי בחיי בעקבות כל מני שיעורים שקבלתי, לא להתיחס לדברים המשפיעים עלי לרעה, לנטרל דברים שלילים ..... אבל במקרה של אמא שלי זה לא עובד לי לא מצליחה מה שלא עשיתי ומה שלא ניסיתי אני לא מצליחה שלא להתרגז ממנה מאד !!!! למרות שהיום היא מבוגרת ולא ממש בריאה ... היא עדיין מאד מניפולטיבית, רכלנית, שלילית (רואה רק את הרע ומדברת רק עליו), היא מקנאה בכל מה שזז, ומתנהגת בצורה מאד רעה לאבא שלי. בעבר הייתי מוכיחה אותה או מנסה להסביר לה שהיא צריכה להיות מאד מאושרת שאין לה צרות כפי שיש לאחרים ועליה להיות שמחה בחלקה. היא לא מפנימה ולא משנה מה שלא אעשה היא ממשיכה בהתנהגות שלה .... אני עייפה !!!!!! ממנה, אני לא צריכה לספר לך שההתמודדות היום יומית גם ככה מאד מורכבת ומאתגרת ובמקום למצא נחמה אני מוצאת אצלה מרירות ורוע... אני הלכתי לאיבוד במבוך שלה ....

הצעד ההכרחי על אף שמצער לשחרר...

להתרחק פיזי ונפשי ממנה להשלים איתך שמבחינתך עשית ה כ ל למען שתוכלי לקבל אותה כן, לפעמים גם את ההורים צריך לשחרר והתלותיות שלנו אליהם או מחויבות אליהם נכון כל זמן שיחסים פוגעים, מקשים מערערים רצוי וכדאי לעזוב ולהתרחק מה אומר לך זה כואב, מתסכל, עצוב, אך מחיר בכל מקרה את צריכה לשלם לכאן או לכאן עשי את הטוב עבורך ואת היחידה שיודעת מה הוא עלי והצליחי

דורינה5

New member
לולית המקורית, בוקר טוב

אם תרשי גם לי להתערב, אז גם לי עצה קטנה, רק מסוג אחר. קראתי את כל התכתובת עד כאן, וכל העצות שניתנו לך נכונות וצודקות. הבעיה אתן היא הבעיה הקבועה: איך עושים את זה. איך משחררים את מה שכבר עבר זמנו. קל מאוד להגיד. לעשות זה קצת יותר קשה, במיוחד כשמעורבים רגשית כל כך עמוק. אמליץ לך על משהו שעזר לי מאוד: ספר של לואיז היי - 'רפא את חייך'. שם היא מדריכה בדיוק איך עושים את זה. אם תקפידי ללכת צעד צעד, החל מן התרגיל הראשון. לי הוא מאוד עזר, אף כי בנושאים אחרים. שווה לקרוא. מקווה שעזרתי במשהו.

לדורינה ../images/Emo51.gif

תודה רבה... אני מאד אוהבת להיעזר בספרים .. בעקבות המלצתך ארכוש את הספר עוד השבת ... שוב תודה

דורינה5

New member
לולית, רק עוד מילה

חשוב שבתחילה תקראי את כל הספר בלי לעשות דבר. אף כי הספר מתחלק לפי נושאים, חשוב ביותר לעשות את התרגילים הראשונים, כולל הראשון ביותר. כשתקראי, תביני גם למה. אם את זקוקה לעזרה, אם יש לך שאלות, את מוזמנת לפנות אלי. את יכולה לשלוח לי מסר אישי.

הי לולית ../images/Emo13.gif

אם את בעניין של ספרים אז ממליצה מ-א-ד לקרוא ולעבוד עם הספרים: דרך האהבה / דון מיגל רואיס ארבע ההסכמות / דון מיגל רואיס אתה יכול לרפא את חייך / לואיז היי

ornasgarden

New member
לולית הי

שימי לב שכתבת על אימך באופן רכלני וראית רק את הרע בה (אולי את פוסלת במומך) התמקדי בתיקון עצמי זכרי את האיכפתיות שנתנה לך אימך מיום שנולדת בבוא היום אולי תחסר לך

אורנג'....

אני מבינה למה את מתכוונת אבל בסה"כ פתחתי את ליבי בפני הפורום הזה ובכל זאת מתוך שיקול דעת שאין אדם שמכיר את אימי או אותי... וכך שדברי באו כדי להתיעץ ... ולתוכן דבריך... קשה לי לספר לך משום שאת מכנה זאת רכלונות .. ובכל זאת בגדול אמי אשה קשה מאד והילדות לא היתה כל כך נורמלית בבית ... וכפי הנראה הניתוק מתבקש לבריאותי הנפשית ... ולמרות ההתרחקות המסויימת אין דבר אחד שהורי אמי ואבי יצטרכו ואני לא אהיה שם בשבילם .. אבל את חברתי אין באשפשרותי לתת להם... בשלב זה אולי בזמן אחר... תודה על תשומת הלב...

למעלה