מבקשת הכוונה....

pimon

New member
מבקשת הכוונה....

שלום לפורום, מקווה שאני במקום הנכון ולא סוטה מייעודו.... אני בת 39 נשואה ואמא ל-2 בנים מתוקים... כל השנים עד להולדתו של הבכור לפני כמעט 5 שנים, עבדתי במקומות שונים ותמיד חלמתי לעסוק בדבר האהוב עליי ביותר שהוא בתחום האומנות... מאז הולדת בני הבכור אני מנסה לפרוץ ולמצוא את מקומי בעולם שציינתי ובעיקר בשנה האחרונה... פה ושם יצא לי גם למכור את יצירותיי דבר שהביא לי סיפוק רב ואושר עילאי, אבל לצערי איני יודעת איך להמשיך ולפרוץ ... אני מרגישה שאני נתקעת כאילו משהו חוסם אותי - רצון יש, תשוקה ליצור יש, תעוזה והעזה אין
וכאן אני שואלת מה אני צריכה לעשות כדי להתגבר על החסימה או הפחד שלדעתי השתלט עליי ומונע ממני להתקדם... אודה לכל מי שיכול לעזור לי, לייעץ לי, ללמוד מניסיונו האישי...
pimon

ordanco

New member
את מוכשרת!

שלום אורית, קראתי את הודעתך, נכנסתי לבלוגים שלך. את מוכשרת בטירוף! האם מדובר בחשש או פשוט בחוסר ידיעה מה לעשות בתחום השיווק? בהערכה, אורן טוקר

pimon

New member
היי אורן...

תודה על המחמאות, מחמם מאוד את הלב... לדעתי זה שילוב של שני הדברים שציינת - אני חוששת כי זה האופי שלי ומאוד הייתי רוצה להיות יותר מעיזה וגם חוסר ידע בתחום השיווק ובנוסף, יכול להיות גם שאיני בטוחה בעצמי מספיק וגם על זה הייתי רוצה לעבוד... אגב הקישור ששלחת לי במסר לא עולה ... pimon

cats inc

New member
2 מילים שלך אורן ונכנסתי ללינקים שלה

וכרגיל אתה צודק היא מוכשרת מאוד

שלום אורית

מה שעוצר אותך מלעשות את הצעד לקראת מעבר מסטטוס של שכירה לעצמאית זה כנראה הפחד מכישלון. אני נתקל הרבה פעמים ביזמים עם אותה הבעיה והפחד מונע מהם לעשות את הצעד הגדול הזה. מה שעלייך לעשות זה לקבוע פגישה עם יועץ עסקי שיסביר לך את הפלוסים והמינוסים של הקמת עסק כזה ולאחר מפגש כזה יהיו לך יותר כלים לקבל החלטה מושכלת. בנוסף יעוץ עסקי יכול ללות ולהדריך אותך בכל השלבים עד להקמת העסק שלך. גילוי נאות ( אני בעצמי בעל עסקים שונים ובין השאר מדריך ומייעץ ליזמים בתחילת דרכם ) בהצלחה

pimon

New member
תודה על תשובתך...

אני אנסה להסביר את עצמי : מאז הולדת בני הבכור לפני כמעט 5 שנים, אני מה שנקרא אמא במשרה מלאה ובמשך כל הזמן הזה מתרוצצת בראשי המחשבה שהנה זו ההזדמנות שלי להגשים את עצמי בתחום היצירה שתמיד בערה בי ועכשיו רוצה לצאת החוצה כדי שגם אחרים יהנו ממנה.. בשנתיים האחרונות אני פשוט נמצאת במצב שבו אני נאבקת עם עצמי להגיע להחלטה הנכונה האם ללכת בעקבות הלב שרוצה שאעסוק ביצירה או ללכת לפי ההיגיון והמצב הכלכלי ולחזור לשוק העבודה שאם להיות כנה, אני די סולדת ממנה.... אני נאבקת עם עצמי לא מעט אם עשיתי את הבחירה הנכונה לפני 5 שנים כשהחלטתי להישאר בבית (בינתיים נולד עוד ילד שהיום הוא כבר כמעט בן 3) ומאוד קשה לי, לפעמים אני מרגישה אשמה, חרטה... לפעמים אני מרגישה שאני מבזבזת את הזמן על חלומות אבל הלב מכוון אותי אחרת... למרות שהתחום שבו אני עוסקת הוא לא מסחרי (תחום עיצוב אלבומים ומתנות מקוריות) אתה עדיין חושב שאני צריכה ייעוץ עסקי? pimon

מאוד, מאוד מוכר...

שלום לך אמנית שכמותך
אחרי ההמלצה של אורן, כבר הייתי חייבת להכנס... ונהניתי גם מהעבודות... כל מה שאת כותבת, מילה במילה, מוכר מאוד. גם לי עצמי היה תהליך דומה. וגם לנשים רבות אחרות. נשארות בבית כמה שנים, מתחברות לעצמנו, ללב, למה שאנחנו רוצות לעשות, כבר לא רוצות לחזור לשוק העבודה. רוצות לפתוח עסק וחוששות. זה מה שקורה
אפשר להתקדם מכאן, בהחלט. למעשה, אפילו שזה לא נראה ככה, את במקום טוב. יש לך זמן לפתח את עצמך, יש לך רצון חזק (מרכיב חשוב ולא תמיד קל להבהיר אותו), יש לך כבר קבלות (יצירות יפות)... חומר טוב להתקדמות. מה עושים עכשיו? ללא ספק, ליווי טוב יכול לעזור לך. ויש פה בחירה בין שני סוגי ליווי להתחלה - האם להתחיל מיעוץ עסקי, או מאימון ? שזו שאלה נפוצה. אימון יעזור לך להתמודד עם הקושי, עם תחושות האשמה, החרטה. להסתכל קדימה, להקשיב ללב ולראות באיזו דרך מתאים לך להתקדם. מה עוצר אותך מלשווק את עצמך? ומה יעזור לך להתחיל? זה תהליך נפלא. גם יעוץ יכול להיות טוב. זה יכול לתת לך רעיונות מעשיים איך להתחיל לחשוב על העסק שלך במונחים ריאליים, ולשווק. למעשה, טוב להעזר בשניהם. אבל בד"כ מעוניינים (גם תקציבית) להתחיל מאחד מהם. ואז השאלה היא מה מפריע לך יותר. האם זה חוסר ידע, או חוסר אונים. תחושה של חוסר מסוגלות. כשמתחזקים, בד"כ יכולים להשיג את המידע די בקלות (רובו בחינם). ואז תוכלי להחליט על סדר העניינים. אם תחליטי שיעוץ עסקי הוא הצעד הראשון, אפשר להעזר בקורס פתיחת עסק של מט"י (יש לי כמה מתאמנים שאחרי האימון איתי עשו את הקורס, הם המליצו בחום. זו לא המלצה מנסיון). דרך מט"י אפשר גם לקבל סבסוד ליעוץ שווקי. שזה מה שאני עשיתי, אבל אחרי הרבה אימון ואחרי שכבר התקדמתי. רציתי להיות יותר ממוקדת, ולוודא שאני בטוח אשתמש ביעוץ. בהתחלה הרגשתי שעוד אני צריכה להתמקד עם עצמי (אימון) לפני שאני נפתחת ליעוץ מבחוץ. באימון תוכלי גם להגיע ליותר שלמות עם ההחלטה. אימון אפשר לעשות באימון אישי או בסדנאות קבוצתיות. בהצלחה

pimon

New member
אני

תודה על התשובה המפורטת... אני מרגישה שהצורך שלי כרגע הוא אימון אישי כי כבר זמן רב יש בי רצון לפתוח דברים ש"קברתי" בתוך עצמי ולדעתי הם אלה שחוסמים אותי ומונעים ממני להסתכל קדימה, הבעיה אצלי שלפעמים אני עושה לעצמי יותר מדי חשבון ומעמידה את עצמי בסוף רשימת סדרי העדיפויות מכורח המציאות ומאוד הייתי רוצה לשנות את זה ולגרום בעיקר לבן זוגי להבין שעכשיו הגיע תורי (אני לא בטוחה שבן זוגי תומך בי ב-100% בחלומות שלי, הבעיה שהוא בקושי מביע דיעה וקשה לי ל"קרוא" אותו).
pimon

סיפור מעורר השראה על חמוצים

שלום לך שוב
החלק של יצירת תמיכה מסביב הוא חלק מהעבודה שלנו. לא תמיד מקבלים מראש את כל מה שצריכים... אגב, גם לא תמיד צריכים כל כך הרבה תמיכה כמו שנראה לנו. אני חושבת שאת לגמרי בדרך הנכונה. והנה אעתיק לך סיפור אמיתי על אדם שאני מכירה: ++++++++++ הגבר שאהב חמוצים הכרתי גבר שהיה מאוהב בחמוצים. מכל הסוגים ובכל הסגונונות, הוא הכין חמוצים נפלאים בבית, ומכר אותם לידידים, בשכונה ולמספר קטן של חנויות. כשהוא סיפר לי שזה העסק שהוא מתכוון לטפח ולהגדיל, ויפרנס את משפחתו, לא יכולתי להאמין. ישבנו עם נייר ועפרון, והתחלנו לחשב. המספרים לא הסתדרו המספרים לא מסתדרים, הצבעתי בפניו. זה לא מספיק רווחי. אין פה רווח אדיר לצנצנת, אמר, זה נכון, אבל זה מה שאני אוהב, זה מה שאני עושה היטב, וזה מה שיהיה. החמוצים יפרנסו אותנו. הוא לא ידע לאות, עסק בשווק יום ולילה. מצא מקום קטן שימכור את התוצרת, ועוד מקום, פיתח עוד ועוד סוגים, עד שלבסוף התחבר לשני אנשים שהתכוונו להקים מסעדה, והם ביססו את המסעדה שלהם על החמוצים שלו. זה המוטו – החמוצים המדהימים, שאנשים מגיעים במיוחד בשבילם. והמסעדה שגשגה והוא התחיל לייצר יותר ויותר עבורם, עד שהפכו לרשת קטנה, וההכנסות שלו רק הולכות וגדלות. המשפחה מתפרנסת יפה מחמוצים, וזו רק ההתחלה. שבר את כל החוקים אז כן. המספרים לא הסתדרו יפה כל כך על הנייר, בהתחלה. אבל החישובים השמרניים שלנו לא היו רלוונטיים – הם לא הביאו בחשבון השקעה כזו. הגבר הזה שבר את כל החוקים. הוא עבד ועבד, ניסה כוונים רבים, למד והתקדם והמשיך להשקיע, במשך כמה שנים, עד שהצליח, וגם שם לא נח על זרי הדפנה. היו מכשולים כל הזמן, פה טעות יקרה ושם פספוס הזדמנות, אבל הוא לא נסוג לרגע. ללמוד ממנו סיפרתי את הסיפור כדי להדגים דרך. דרך של השקעה, נחישות. ואם אתם מוצאים את עצמכם במקום מאוד שונה ממנו – לא פועלים כך – אולי אימון יכול לעזור?

עכשיו ראיתי

אין מה להתחרט.זמן של אמא עם ילד בבית(במידה ומתאפשר מכל הבחינות)זה זמן שאין לו תחליף חלק מהתשובה כבר יש לך הבנת שהתחום הוא לא מסחרי,אני חוזרת למה שכתבתי בהודעה הקודמת את יכולה למצוא משהו יצירתי שיענה על משאלך לבך,ולא לחזור לתחום שאת סולדת מימנו,יש דרכים לבדוק את זה

דבר ראשון

את לא צריכה להרגיש חרטה כי הבחירה שעשית היתה נכונה ומתאימה לאותו הזמן ( גם אישתי נשארה בבית לגדל את הילד וזה בסדר גמור ). לדעתי במידה ויש לכם יכולת כלכלית להמשיך ולתפקד עם המשכורת של בעלך אז יש מקום לשקול ייעוץ עסקי ופיתוח של החלום שלך והפיכתו לעסק. במידה והמצב הכלכלי שלכם דורש עוד משכורת בטוחה וכמה שיותר מהר אז תהפכי את החלום לתחביב ותעסקי בו בשעות הפנאי. אני יודע שעיצוב אלבומים הוא בהחלט תחום שבו ניתן להרוויח ( בעיקר לתחום החתונות ) ולכן במידה ואתם לא לחוצים כלכלית ויש לך יכולת להשקיע זמן בפיתוח עסק שלך אני תמיד בעד הגשמת חלומות. אם תרצי עזרה נוספת את יכולה ליצור איתי קשר. בהצלחה

pimon

New member
תודה לך...

דבריך משקפים בדיוק את המצב שבו אני נמצאת - ההתלבטות האם לא לוותר על החלום שלי ולהתעקש להגשימו או לעזור בכלכלת הבית ולעסוק באומנות במקביל וכבת מזל מאזניים שידועים כמתקשים להגיע להחלטה, אני מתנדנדת בין שני הדברים...
pimon

היי

ע"מ שתגיעי לתוצאות ותוכלי להגשים את חלומך את צריכה לקבל החלטה ולפעול. אני ממליץ לך בחום לקבל יעוץ אפילו חד פעמי כדי שצד שלישי יוכל לתת לך נקודת ראות אוביקטיבית לגבי הדרך שבה כדאי לך לפעול

pimon

הייייייייי כמאמנת לתוצאות אני יכולה להגיד שתמיד יש מקום להתקדם כאחת שהתעסקה בתחום האומנות אז קודם כל זה מצריך מצידך חישוב עלויות חומרים +זמן עבודה,עלות עבודה מוגמרת מול עלות המכירה ואז להבין עם הרווח לשעת עבודה מתאים לך? ובנוסף צריך לקחת בחשבון זמן שיווק ועוד הוצאות נלוות כמו ביטוח לאומי מס הכנסה וכל מיני נלווים.פה המספרים מדברים במידה ומתאים לך מבחינת מספרים (סכום סופי ) לכי על זה ועכשיו מניסיוני האישי , כשצריך להתפרנס מהתחום זה בנוסף לעוד עבודה או הדרכה. ולבסוף את בחורה מאוד מוכשרת ויצירתית אני מאמינה שתוכלי למצוא או לשלב תחומים שיביאו לידי ביטוי את היצירתיות שלך בהצלחה

pimon

New member
תודה רותי...

בתחום העיצוב אלבומים או בכלליות עיצוב בנייר, קשה מאוד לחשב את זמן העבודה כי למשל דף מעוצב אחד יכול לקחת כשעה עבודה או אפילו יום עבודה שלם וזה אמיתי לגמרי אז לפחות אצלי, ההתמקדות היא בחישוב העלויות של החומרים ועבודה מוגמרת...
pimon

אורית לצערי החישוב הוא לא נכון

קודם כל גם לי יש סקארפ בבית החומרים הם לא מדדים . מה עם חותמות דיו פאנצ'ים וכל מיני שמושקעים בתחום קניה חד פעמית לעתים קרובות בכל תחום חובה לחשב את זמן העבודה כדאי לדעת בדואות את צריכה לדעת מה את עושה ?כמה את מקציבה מקסימום לדפ אלבום או מה שהיה את הולכת לעבוד על דף יום שלם ולקבל 100 שקל ??????
וזה לפני שיש לך מערך שיווק שדורש לא מעט עבודה וללא שאר העלויות מסביב אורית זה דורש פה מספרים מדויקים ככה זה בעסקים,לצערי הרב אנחנו לא פותחים עסק עם רגש בלבד ועדין אני בטוחה שתוכלי למצוא את שביל הזהב וכן לעסוק במשהו שאת אוהבת

tapuachcoach

New member
צעדים קטנים ועקביים

- לחלום, - להאמין - והכי חשוב לעשות צעדים קטנים ועקביים לקרת הגשמת המטרות שלך. התעוזה נוצרת משילוב של הצלחה והשראה שאת מקבלת בעצם הגשמת המתוכנן.

zencoach

New member
להקשיב ללב

היי pimon מצטרפת לכל מה שכבר נאמר,אז אמרנו מוכשרת,יצירתית,בעלת רצון,יכולת ותשוקה. לתשוקה מקום חזק ביכולת להניע אותך קדימה. יש בך את הרצון לפרוץ החוצה-ומנגד את מרגישה שמשהו חוסם אותך. תנודות בין שתי הקצוות, גוזלת אנרגיה רבה ומייצרת עומס וחוסר שקט נפשי (מניסיון
. תמיכה, בזמנים שכאלו על ידי מאמן מנוסה, יכולה, לתרום לך רבות לעשות סדר בדברים לפוגג את הפחדים, ולמקד אותך. ניסיון אישי הוא רק על דרך החוויה האישת וההתנסות בחיים עצמם,קריאה או למידה מנסיונו של האחר, יכולה להוות השראה ונקודת התחלה, הניסיון מורה, שמא שלא תעשי בעצמך לא מחזיק מים. מאחל לך הרבה הצלחה

NLP your mind

New member
כל הצלחה מתחילה בתשוקה ל....

שלום לך פימון הצלחה בכל עניין, קטן כגדול, מתחילה בתשוקה למשהו. התשוקה תביא כל אדם ללכת בכיוון אל מטרתו. אך התשוקה בלבד, אינה מספיקה. האופי של ההליכה בדרך (האם במאמץ? האם המאמץ ממושך? עד כמה?....) אל מה שאת רוצה, נקבע על ידי מה שנמצא במערכת האמונות העמוקות שלך. לזהות אותן ולשנות אותן זו מלאכה שדורשת רמה מסוימת של ידע. ברגע שיודעים מה לעשות, זה מאוד מאוד פשוט להצליח. רק כשיודעים מה ואיך לעשות. אני מזמינה אותך לקבל מתנה ממני - כנסי והורידי את המדריך הזה חינם. התרשמי לך והמון בהצלחה. לחצי כאן - www.shulamitlevarie.co.il

למעלה