מבקשת את עצתכן

רויטל1984

New member
מבקשת את עצתכן

היי לכולן, הפגית שלי נולדה בשבוע 29 במשקל של 700 גרם, היום כמעט בת 11 חודשים כרונולוגית, 8 חודשים מתוקן. אני אובדת עצות בכל מה שקשור לגידול שלה! הכוונה למשל איזה אוכל לתת לה? כמה אוכל לתת לה? עד מתי להרתיח לה מים? כמה צריכה לישון ביום ובלילה? ובאופן כללי איך להסתכל עליה בגיל כרונולוגי או מתוקן??? ולמה זה מתסכל? כי כל מישהו מקצועי שאני פונה אליו לתשובות עונה לי תשובה אחרת. אז חשבתי שאין כמו בעל/ת ניסיון. אשמח מאוד לעצתכן. תודה!

רויטל- לכי עם התחושות שלך...

לא סיפרת איך היא מתפתחת ומה היא אוכלת עכשיו ואיך היא מתקדמת באחוזונים. בכל מקרה כל פעם לקדם את אותה מהשלב בו היא נמצאת. אוכלת רסק אחרי תקופה לתת לה פחות מרוסק ...
המלצה להרתיח מים-עד גיל שנה מתוקן.

הייתי מנסה למצוא רופא /אחות טיפת חלב טובה (בד"כ ע"פ המלצות) שתהיה לך אוזן קשבת ותלווה את ההתפתחות.

תהני עם הגברת...

netah

New member
זה רק אומר שאת כמו כולם :)

הי רויטל
אני לא יכולה לייעץ לך לגבי הפגית שלך אבל אני יכולה לספר לך מה היה עם הפג שלי, וככה גם כל האימהות האחרות, ותוכלי לקחת מכל הסיפורים מה שמתאים לך..
אז שלי נולד בשבוע 26, 860 גרם. הוא ינק הנקה מלאה עד לגיל הטעימות. אצלו התחלתי בין הגיל הכרונולוגי למתוקן - 5 חודשים מתוקן שזה אומר 8 חודשים כרונולוגי. התחלתי לתת לו אוכל כמו לתינוק בשל, ונעזרתי בספר "טעמים ראשונים". מומלץ! הוא התקדם די מהר לארוחה מלאה, 2 ארוחות וכו' ובגיל שנה כרונולוגי הוא כבר אכל הכל (פרט למה שלא מומלץ - חלב פרה, דבש וכו') וקיבל 2 בקבוקים - בבוקר של מטרנה ובערב דייסה של מטרנה (בגיל 11 חודשים הפסקתי להניק ועברתי למטרנה).
הרתחה של מים - עד גיל שנה. מתוקן או כרונולוגי? תלוי כמה את פדנטית.. אני בגיל שנה כרונולוגי הפסקתי עם המים הרתוחים.
לגבי השינה - אני נעזרתי בלוחשת לארגן את הרגלי השינה. אני לא ממש זוכרת מתי הפסקנו עם ארוחות הלילה אבל אני די בטוחה שבגיל 10 חודשים כרונולוגי הוא כבר לא קיבל ארוחת לילה. שוב - זה נורא תלוי בתינוק, יש לי חברות שהתינוקות שלהם גם בגיל שנה וחצי ואפילו שנתיים מתעוררים בלילה ולא נירדמים בלי חלב/ציצי.
עדיין גם אחרי שכבר אין ארוחות בלילה זה נורמלי לתינוק, פג או לא פג להתעורר פעם פעמיים ואפילו שלוש בלילה סתם כי נפל לו המוצץ או חלם חלום אפילו עד גיל שלוש.
וגם לגבי השינה ביום - מאוד משתנה מתינוק לתינוק. הבן שלי מאוד אוהב וזקוק לשינה ביום. הוא ישן פעמיים במשך היום עד גיל שנתיים בערך. אח"כ פעם אחת ורק השנה בגן חובה זו השנה הראשונה שלא משכיבים אותו לישון צהרים בגן. לעומת זאת בן דוד שלו (שאינו פג) בגיל חצי שנה כבר סירב ללכת לישון ביום בכלל.
לגבי איך להסתכל עליה - אני הסתכלתי עליו בכל תחום לפי ההתקדמות שלו. למשל בתחום של אוכל הוא סגר מהר מאוד את הפערים ובגיל 10-11 חודשים לא היה הבדל בינו לבין הילדים בגילו שאינם פגים. במוטוריקה הוא היה כל הזמן בגיל המתוקן שלו וכך התייחסתי אליו בכל הביקורות והבדיקות בטיפת חלב ובהתפתחות הילד. מבחינה מילולית הוא עקף בסיבוב את בני גילו בסביבות גיל שנה וחצי והשאיר אותם באבק שמאחוריו..
מקווה שעזרתי קצת, את מוזמנת לשאול עוד..
נטע

anna1309

New member
אני

פגפגוני שלי נולד בשבוע 28 , היום בן שנה וחודש כרונולוגי, 10 חודשים מתוקן אבל נולד במשקל מכובד יחסית לשבוע (1290) מתפתח לפי גיל מתוקן אבל אוכל לפי כרונולוגי פשוט כי זה בא ממנו, סקרן לגבי אוכל , מתעניין ורוצה לטעום כל דבר, אז אני נותנת.. לחלוטין תלוי בילד וברצונות שלו ובתחושות שלך..
בהצלחה :)

נולדו ב 29 עוד חודש בנות 12

הי רויטל אני באמת לא יודעת מה בדיוק ההמצלצות של היום אבל אצלי נולדו התאומות בשבוע 29 אומנם במישקלים גבוהים יותר קילו+- כל אחת,
כשאנחנו השתחררנו מהפגיה אמרו להעיר כל 3 שעות לאוכל אז במשך היום באמת הערתי כל 3-4 שעות ארוחה אחרונה ב 12 בלילה ואז גם אמא צריכה לנוח!! ואם לא התעוררו אז אכלו שוב בבוקר.
לגבי המעבר לסוגי אוכל שונים אני תמיד התייעצתי עם רופאת ילדים המדהימה שלהן שעד היום כשהיא לוקחת להן בדיקות דם אז רק היא לוקחת ולא אף אחד אחר(בגלל הורידים הבעייתים אצלהן), מה שהיא אמרה היה כזה ראה וקדש עד היום.
אז כמו שהציעו לך אני חושבת באמת שכדאי לך למצוא אדם אחד וללכת לפי מה שהוא אומר.
ושיהיה בהצלחה.

רויטל1984

New member
תודה רבה לכולן!!!!

אז ככה אני יסביר לכן גם באיזה שלב היא נמצאת באוכל היא כרגע אוכלת מרק עוף אבל היא אוהבת דיי דליל למשל ניסיתי לתת את המחיות של מטרנה והיא לא מסוגלת לאכול אותן היא טועמת ממש טיפה וזה גורם לה תחושה של להקיא (רואים לפי הפרצוף) וניסיתי פעמיים עם 2 טעמים, גם כשעשיתי לה בבית מירקות ופירות טריים והם היו קצת סמיכים היא עושה פרצופים של להקיא השאלה אם זה משביע כשזה דליל וגם אני לא יודעת מה הכמות של מנה שיכולה להחליף ארוחה אני בסה״כ לא רוצה שתוריד במשקל (למרות שעולה יפה במשקל לפי הגרף). ולגביי השינה, בלילה פחות קשה כי היא נרדמת יחסית בקלות אבל בשינה של היום היא מראה לי סימני עייפות אבל כשאני מכניסה אותה למיטה היא לא נרדמת רק מחפשת עם מה לשחק ומתבכיינת ונרדמת רק אחרי שעה ובעזרתי (תפיחות של הגב ושששששש...) ואני מיואשת...

עצה

1. תתעייצי בטיפת חלב, הם מאוד מקצועיים
2. תעירי כל 3 שעות כדי להאכיל אותה, גם בלילה (שימי לך שעון מעורר)
3. אפשר לאט לאט להירגע עם ההרתחות ככל שהיא כבר תתחיל לאכול "אוכל"
4. ככל שהזמן יעבור, ההבדל בין הגיל הכרונולוגי לבין הגיל המתוקן ילך ויעלם וככל שיעבור עוד זמן - כל בלב תספיקי לחשב כל הזמן:)

netah

New member
למה?

למה צריך להעיר כל 3 שעות ועוד גם בלילה תנוקת בת 11 חודשים???

טלי 220

New member
לא להעיר!!!!!!!

וגם, יש ילדים שלא אוהבים את המחיות ואת המרוסק, יש לי שתיים כלאה בבית. הראשונה פגית והשניה ממש לא. ועם השלישית פשוט דילגתי על השלב הזה. נתתי דברים שהילדה יכולה להחזיק לבד ולהכניס לפה. כמו בטטה. תפו"א. ביסקוויט,וגם דברים כמו אורז, אטריות, פתיתי, ובעצם כל מה שאנחנו ואכליך. אני לא מכיה "במיוחד" לילדה. זה הולך הרבה יותר טוב, ופחות מאמץ
ולגבי השינה ביום. יכול להיות:
1. שהיא קצת רעבה? כלומר לא אכלה ממש, ולכן לא רגועה מספיק.
2. אולי לא עייפה מספיק? אני את הקטנה שלי מורידה לגינה אפילו עלשר דקות על הנדנדה (טוב, אצלי זה ממש מתחת לבית), וזה מעיף ואתה
3. סדר יום קבוע מקל על כל ההרגלים...

נכון מהרגע שהם יודעים לבכות לבד אין צורך להעי

חשבתי שמדובר על גיל קטן יותר

למעלה