זה רק אומר שאת כמו כולם
הי רויטל
אני לא יכולה לייעץ לך לגבי הפגית שלך אבל אני יכולה לספר לך מה היה עם הפג שלי, וככה גם כל האימהות האחרות, ותוכלי לקחת מכל הסיפורים מה שמתאים לך..
אז שלי נולד בשבוע 26, 860 גרם. הוא ינק הנקה מלאה עד לגיל הטעימות. אצלו התחלתי בין הגיל הכרונולוגי למתוקן - 5 חודשים מתוקן שזה אומר 8 חודשים כרונולוגי. התחלתי לתת לו אוכל כמו לתינוק בשל, ונעזרתי בספר "טעמים ראשונים". מומלץ! הוא התקדם די מהר לארוחה מלאה, 2 ארוחות וכו' ובגיל שנה כרונולוגי הוא כבר אכל הכל (פרט למה שלא מומלץ - חלב פרה, דבש וכו') וקיבל 2 בקבוקים - בבוקר של מטרנה ובערב דייסה של מטרנה (בגיל 11 חודשים הפסקתי להניק ועברתי למטרנה).
הרתחה של מים - עד גיל שנה. מתוקן או כרונולוגי? תלוי כמה את פדנטית.. אני בגיל שנה כרונולוגי הפסקתי עם המים הרתוחים.
לגבי השינה - אני נעזרתי בלוחשת לארגן את הרגלי השינה. אני לא ממש זוכרת מתי הפסקנו עם ארוחות הלילה אבל אני די בטוחה שבגיל 10 חודשים כרונולוגי הוא כבר לא קיבל ארוחת לילה. שוב - זה נורא תלוי בתינוק, יש לי חברות שהתינוקות שלהם גם בגיל שנה וחצי ואפילו שנתיים מתעוררים בלילה ולא נירדמים בלי חלב/ציצי.
עדיין גם אחרי שכבר אין ארוחות בלילה זה נורמלי לתינוק, פג או לא פג להתעורר פעם פעמיים ואפילו שלוש בלילה סתם כי נפל לו המוצץ או חלם חלום אפילו עד גיל שלוש.
וגם לגבי השינה ביום - מאוד משתנה מתינוק לתינוק. הבן שלי מאוד אוהב וזקוק לשינה ביום. הוא ישן פעמיים במשך היום עד גיל שנתיים בערך. אח"כ פעם אחת ורק השנה בגן חובה זו השנה הראשונה שלא משכיבים אותו לישון צהרים בגן. לעומת זאת בן דוד שלו (שאינו פג) בגיל חצי שנה כבר סירב ללכת לישון ביום בכלל.
לגבי איך להסתכל עליה - אני הסתכלתי עליו בכל תחום לפי ההתקדמות שלו. למשל בתחום של אוכל הוא סגר מהר מאוד את הפערים ובגיל 10-11 חודשים לא היה הבדל בינו לבין הילדים בגילו שאינם פגים. במוטוריקה הוא היה כל הזמן בגיל המתוקן שלו וכך התייחסתי אליו בכל הביקורות והבדיקות בטיפת חלב ובהתפתחות הילד. מבחינה מילולית הוא עקף בסיבוב את בני גילו בסביבות גיל שנה וחצי והשאיר אותם באבק שמאחוריו..
מקווה שעזרתי קצת, את מוזמנת לשאול עוד..
נטע