מבקשת את עצתכם

מיכל@ל

New member
מבקשת את עצתכם

קרה לי מקרה עם הבת שלי וקיבלתי תגובות שונות,חלק אמרו שפעלתי טוב וחלק אמרו שהייתי צריכה לענות. איך אתם הייתם מגיבים ? [אל תשכחו שהילדה היתה נוכחת]

noa_f

New member
וואו, יש אנשים שפשוט צריך לתת להם

עם פטיש בראש! במקרים כאלה גם אני נשארת המומה ואח"כ אומרת לעצמי: למה נתתי לו/לה!?, הייתי צריכה לומר__, יכולתי לעשות___, קל לשפוט אח"כ... ובכל זאת, אשה כזו הייתי "מנפנפת" קצת קודם: "גברת, תעזבי אותנו בשקט" או "אנחנו עסוקות", יכול להיות שהיו במקום - אם כי, בהמה כזו, מי יודע איך היתה מגיבה - אולי מתחילה לצעוק ולקלל... בכל מקרה, תשכחי ממנה, אני מקווה שהילדה שכחה, היא לא שווה את זה. שבת נעימה

מאוד מכעיס ../images/Emo46.gif מרגיז ומעליב

איך אנשים זרים ברחוב מרשים לעצמם, לחקור, לשאול שאלות מטופשות ולא לעיניין, ולהפריע לאינטימיות שלכן. אני הייתי לוקחת את מאיה ועוברת בהפגנתיות לספסל אחר. ולמאיה נותנת חיבוק גדול ומסבירה לה שיש אנשים לא רגישים בעולם, ושהיא לא חייבת לענות לשאלות של סתם אנשים ברחוב אם לא מתחשק לה. כמו שאני מכירה את עצמי לא הייתי עונה (אולי רק אם הייתי ממש מתרגזת), אבל עושה משהו הפגנתי כמו להתרחק מהמקום בלי לתת לאשה ההיא דין וחשבון. היא ממש ממש חצופה.

חוסר הרגישות חוגגת

הצלחת לגרום לי לעור ברווז.... אני בטוחה שאחרי האירוע חשבת על אינספור משפטים שנונים, ארסיים שיכלת להגיד. משפט מחץ ואחריו קימה הפגנתית, שתדע לה..מגיע לה... אבל במקום זה נשארת. כי זה מסוג הסטואציות שנוטעות אותך במקום. בלי יכולת להגיב או לקום וללכת. לפעמים צריך זמן לעכל את הרוע, האטימות והטיפשות שפוגשים בם. נשארת שם עם מאיה, ועם כול הסיטואציה הלא נעימה (בלשון המעטה) היא לא ראתה את אמא שלה יוצאת מהכלים, מתפרצת ונותנת לאותה טיפשה לחבל לכם במשחק. וזה ראוי להערכה !!!!! שדווקא בנושא רגיש כ"כ,(הרי הפואנטה לא רק המשחק) נשארת בשלך, בלי לאבד את העשתונות ולהתפרק, והרי מאיה שם. כול הכבוד לך. אני בטוחה שאת אמא נפלאה לבתך. שבת שלום

nonana

New member
זה כלכך נגע לי ל../images/Emo23.gif

אני פשוט המומה אבל מצד שני מה אפשר לצפות. יש אנשים מכל הסוגים. לפעמים אנשים רוצים להיות נחמדים ועם כוונות טובות. (אני חושבת שהיא לא ניסתה לפגוע בכוונה). אבל בהרבה מקרים הדרך לגיהנום רצופה בהרבה כוונות טובות. לילדים יש יתרון הם ישר עוברים לסדר היום. לדעתי כדאי גם לך. אני בטוחה שיהיו עוד אנשים עם "טקט" כזה- ואולי תאמצי לך תשובה מראש כמו "תתעשקו בעניינים שלכם" או "אתם שומעים אותי חותרת לחיים שלכם"? או "כשארצה להסביר לך אפנה אני אליך" ופשוט ללכת. יישר כוחך תנשמי עמוק ובהצלחה

נעה גל

New member
אני משערת מיכל, שזו לא הפעם האחרונה

שאת תתקלי בתופעה כזו הוא "בבנות" של התופעה. יש אנשים מכל הסוגים, ולהרבה מאוד אין את היכולת להרגיש את הצד השני. אני לא חושבת שהיית צריכה לענות (למרות הפיתוי הגדול לעשות את זה), ואני מסכימה עם דבריה של איילתברדעה (אם אני לא טועה) שנתת למאיה כאן דוגמא טובה איך לנהוג במצבים קשים - לא יוצאים מהכלים, ולא מאבדים את העשתונות. אם היית עונה לה, אולי היית מרגישה טוב באותו רגע, אבל מנסיון.... רק אחרי מעשה נזכרים בכל הדברים "הטובים" שהיה אפשר להגיד. לרובנו, המילים המדויקות והעוקצניות לא מגיעות בזמן הנכון, וברוב המקרים - טוב שכך.

limori

New member
מיכל אני גאה בך.

ענית יפה מאד ובהחלט דוגמא נהדרת למאיה. אני בן אדם שעונה מייד בצורה הכי תקיפה שרק יכולה להיות והרבה פעמים אני מצטערת על כך. ענית לענין... נורא עצוב לשמוע עד כמה אנשים יכולים להיות כ"כ חטטנים... שיהיה לך סוף שבוע נפלא עם מאיה.

כל הכבוד לך../images/Emo106.gif

רק שהיית צריכה מההתחלה להגיד לה ...פשוט אין לאנשים גבולות שזה מעיק!!

מה מאיה אמרה?

דברתם על זה? איך היא הרגישה? את יכולה לשאול אותה, מה דעתה - איך היא חושבת שצריך להגיב לאנשים כאלה, מה צריך לומר, ואיך להתבטא בצורה ענינית ולא פוגעת. יכול להיות שיהיו לה רעיונות ורגשות שלא חשבת עליהם. למקרים הבאים (שלא יבואו). זאת הייתה חוויה לא נעימה לשתיכן, אתן צריכות לעשות משהו שיעביר לכם את הטעם הרע. חוץ מזה, אני חושבת שנהגתן בסדר גמור.

mom&shaked

New member
כואב עד דמעות../images/Emo7.gif

אני ממש שונאת את החטטנות הזאת, זה יכול להוציא אותי מדעתי
, אבל אני יכולה להגיד לך שלפי דעתי היית מדהימה, הרוגע, השלווה והביטחון ששידרת היו מדהימים, אני שמחה שלא הפסקת את הפעילות המשותפת שלכן ולא גרמת לביתך אכזבה ובהחלט מגיע לך על זה כל הכבוד
. לצערי הרב אני מניחה שעוד יציקו לכן, לפעמים כשתהיו ביחד ולפעמים למאיה לבד, לפעמים מבוגרים ולפעמים ילדים ולכן אני חושבת שהכי חשוב זה לחזק את מאיה, לתת לה הרגשה הכי טובה בעולם, שהיא הילדה הכי אהובה בעולם, שהקשר שלכן הוא הדבר הכי חשוב והוא כולל את ההווה והעתיד. אני חושבת שאם תעניקי לה את הביטחון שהיא צריכה היא תתמודד טוב יותר בעתיד עם הערות מסוג דומה. וחוץ מזה אני לא יודעת עליכן כלום פרט לפרטי הסיפור העצוב הזה,אבל אני בטוחה שאת אמא נהדרת ושיהיה לכן רק טוב.

מיכל@ל

New member
המון המון תודות לכן ../images/Emo23.gif

נתתם לי הרבה מאוד כלים ונקודות מחשבה שעזרו לי לבדוק את עצמי שוב ,ומעל הכל ריגשתם אותי עד דמעות במילים החמות והתמיכה שמוססה את התחושות הקשות. אני יודעת שזו לא הפעם הראשונה ובטח לא האחרונה שמאיה תצטרך לעמוד בפני אנשים חטטנים וגסי רוח,אני מתארת לעצמי שזו גם לא הפעם האחרונה שאני אעמוד חסרת מילים או אתלבט איך הייתי צריכה לנהוג. לא שאלתי את מאיה אחר כך מה היא מרגישה,העינים שלה שיקפו זאת היטב. כל מה שאמרתי לה היה שהיא מקסימה ונהדרת ושזה בסדר גמור לא לקבל את זה שמישהו מציק או שואל שאלות שהיא לא רוצה לענות עליהן. המון המון תודות לכולכן

כרמית מ.

New member
הוספתי עוד תגובה בהודעה המקורית

היה חשוב לי לכתוב אותה שם, כדי שהמשתתפים בפורום ההוא יראו אותה.

איזו אישה איומה

אני בטוחה שהייתי מגיבה הרבה יותר בחריפות. אני חושבת שלאמץ זה מעשה נאצל ותתרכזי בזה שעשית את ילדתך מאושרת ונתת לה חיים חדשים נהדרים, אצל אמא שמאוד משקיעה בה.

דסי אשר

New member
אמא של אספי- אני רואה

זאת אחרת. אני רואה בהורים מאמצים ובילדים מאומצים, מתנה אחת אדירה לכל אחד מהצדדים. ראיתי כמה "מתנות" כאלה. ראיתי ילדים נפלאים שהובאו מרוסיה, וראיתי את הוריהם המאושרים. זה לא מעשה נאצל. זהו צורך להורות, ובמילוי הצורך הזה, יוצאים נהנים (אולי ,יותר מאתנו,שזה בא לנו בקלות) ההורים והילדים השותפים למעשה האימוץ. כל פעם שאני פוגשת את חברתי, שהפכה לחברה אחרי שבנה טופל על ידי, אני לא מפסיקה לדבר על המתנה הכפולה. עכשיו, מזה שנה, יש להם מתנונת נוספת משם, והם משפחה שלימה ורגילה לכל דבר. דסי

למעלה