מבקשת את עזרתכם

מיכל ט

New member
מבקשת את עזרתכם

שלום, בפורום ריפוי בעיסוק מתקיים כעת דיון על האינפלציה באבחנה של הפרעת קשב. מהדיון עולה עמדה סטיגמתית נוראית של מנהלת הפורום. מבקשת בכל לשון של בקשה תעזרו לי להציג בפורום תמונה יותר מאוזנת. אם יש אפשרות שדר' מנור תוסיף את דעתה המקצועית נוכל לתת תמונה יותר אמינה של המצב. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=295 מיותר לציין שאני נפגעתי מאוד מהיחס ומהניסוחים הבוטים תודה מיכל מודה לכם מראש על עזרתכם

regi n

New member
הדיון המוזר התפתח בגללי - סליחה

בסה"כ רציתי יעוץ ויצא דיון מוזר ולא פרופורציונאלי. ההתבטאויות של מנהלת הפורום ריפוי בעיסוק מזכירות לי את קביעתו של פרופ' להט שאכן לבבנו הבכור יש ADHD אבל זה בגלל שאנחנו הורים דפוקים (הומלץ לאחרונה כרופא טוב- הא הא הא). זיווה, הודיתי לך על תשובתך בפורום ההוא וגם קצת חלקתי עליך, אבל זה לא אישי אז בבקשה לא לכעוס, פשוט הנסיון שלנו היה קצת אחר. לדעתי אני אשאר בפורום שלכן, הוא הרבה יותר עינייני ונשען על עובדות מדעיות ולא תרופות סבתא ודעות שחלפו מן העולם. תודה.

zivadina

New member
עשה לך רב...

תראי, אני בעד ריבוי מידע. אבל אכן, לפעמים צריך לבחור בגישה שהכי מועילה לנו, ולדבוק בה, כדי לא להתבלבל ממידע סותר שמכשיל אותנו. "עשה לך רב" מתכוון בדיוק לזה. ואת יודעת שנשמח לראותך בינינו כל הזמן, בלי קשר לביקורים בפורומים אחרים. אנחנו משתדלים להביא לכאן מגוון מומחים וגישות, כדי לנסות להקיף את ה-ADHD מכל הצדדים. אבל גם אנחנו, מנהלות הפורום, החלטנו שהפורום ימליץ על הגישה התרופתית כל עוד לא נמצאה גישה שהוכחה כמועילה יותר ממנה.

ולמה את מתנצלת? הדיון החל בכלל

בשל 'התלהבות' המגיבה, שלא כללה אפילו התייחסות ישירה לבעייתכם. לך- אין שום סיבה לחוש שלא בנוח. גם אצלנו, עקב הניסיון שלי עם שלושת הגדולים, את הקטן הבאתי אל הנוירולוג בגיל 3 חודשים לראשונה וטענתי בפניו כי לדעתי ישנן בעיות מוטוריות כלשהן. מאחר והוא מקצועי ומכיר אותי די זמן, בדק, שלח ל-MRI ואף הפנה תוך חודשיים לריפוי בעיסוק שעזר רבות. ד.א.- אז כבר צחק עליי, כי הודעתי לו שהקטן הזה- יהיה שמאלי... עברו 5 שנים מאז ואני אכן צדקתי.
אמא עירנית, שיש לה על מה להתבסס מגידול ילדיה הקודמים או ניסיון מקצועי ואחר, יכולה לעזור המון לעתיד הילד שלה- כמוך- ע"י עירנות וטיפול מוקדם ככל האפשר... אני באמת מקווה כי תעדכני אותנו בהמשך

zivadina

New member
...וזכותך לחלוק עליי

אם הויכוח הוא ענייני (מחלוקת "לשם שמיים") אזי שתינו נלמד ממנו. אכן, יש לך נסיון טוב עם אבחון מוקדם, ולי נסיון רע עם אבחון מאוחר. בכל זאת, אני חושבת שכל עוד לא מצאו פרמטרים חד משמעיים להגדרת ADHD בגיל הרך, כדאי לנסות את כל הטיפולים שאינם תרופתיים. שרון, המומחית שלנו לריפוי בעיסוק אצל ADHD, מספרת שאם מטפלים בסוג מסוים של חוסר ויסות תחושתי באמצעות ריטלין, בעוד מקור הבעייה איננו ADHD, יכולה להיות החמרה בהתנהגות. וכמובן ישנה הבעייה של התייחסות לילד כאל ADHD כאשר יש לטפל בבעייה אחרת (אבחנה מבדלת). הרבה פעמים טיפול תרופתי בגילאים הצעירים לא מצליח, כי המוח איננו בשל עדיין. היצרן של הריטלין מעמיד את גיל התחלת הטיפול התרופתי על 6, אבל יש רופאים שנותנים בגיל צעיר יותר, עקב תוצאות טובות בילד. לכן, לא הייתי קובעת מסמרות בניגוד לדעת הרופאים, וכן נעזרת בכל הטיפולים האפשריים לעזרת הילד. מאחלת לך הצלחה רבה.

regi n

New member
איבחון לזאטוט בןשנה ושמונה חודשים

התחלנו תהליך של איבחון במרפאת אורלנסקי אצל דר' מירי קרן, עליה קיבלנו המלצות מגורמים שונים ובינהם הפסיכולוגית של הבן הגדול. עד כה המרפאה בעיסוק מצאה בעיות תחושתיות בדרגות שונות. את האיבחון שלה נקבל בעוד שבוע בפגישה עם דר' קרן. עד אז, הטיפ של כולם היה "לזרום" עם הילד אבל להמשיך ולהציב לו גבולות ברורים, וכמו שאמרה לנו דר' קרן: לא לפחד מהתגובות שלו ולעמוד על שלנו. צער גידול הורים. אעדכן בהמשך.

zivadina

New member
את בידיים טובות

וד"ר קרן עובדת בשיתוף פעולה הדוק עם ד"ר מנור, כך שהיא מכירה היטב את ה-ADHD. שיהיה בהצלחה! מאוד מעניין לקרוא איך אתם מטפלים בילדה בהמשך.

נשמע שאתם עושים את כמו שצריך,

הכוונה בלזרום עם הילד, היא לגבי תחושתיות. כמו למשל עם אוכל רך. בננות למשל- הייתי מחזיקה ומאכילה אותו כי מאוד אהב לאכול אותן, אך ויתר אם היה צריך להחזיק אותן בידו, מתוך כך שהמגע עם ה
לא נעם לו וכדו'.. גבולות ברורים ושגרה קבועה עוזרים מאוד לילדינו. עד היום, הבכור שלי חייב שיגרה קבועה וידועה מראש ע"מ להרגיש בטחון ויציבות. הוא כבר בן 15 וחצי

נסיכה ג

New member
חיוכונת אם אפשר "לתקן" חיי שיגרה

וקביעות עוזרים גם לנו המבוגרים לחוש בטחון ויציבות. זה אף לא מיותר

הוא שאמרתי! גם אני מקפידה על שגרה

ואשת הרגלים כן- גם מגונים כמו קפה על הבוקר וסיגריות... מאוד מתחברת גם לסיבות, למה שה חשוב לנו כל כך.

למעלה