מבקשת את עזרתכם

מבקשת את עזרתכם

שלום רב, אני מבקשת את עצתכם בשתי בעיות: האחת, הייתי רוצה לדעת איך עדיף להתנהג עם מישהי שעברה טראומה ממש בימים אלה. האם עדיף לתת לה לדבר על הנושא, לעודד אותה לעשות את זה או לא. האם כדאי לומר את דעתי או רק להקשיב לה ותו לא. אני ממש מבקשת שתענו לי בהקדם. חברה שלי עברה טראומה ממש בימים האחרונים ואני מפחדת שאני גורמת לה נזקים כי אני בעצמי עברתי טראומה בילדות ואני מפחדת שבמקום לעזור לה אני רק מרעה את המצב שלה. רק אציין שאין שום סיכוי שהיא תפנה לטיפול פסיכולוגי. כך שהעצות בכיוון הזה מיותרות הן. השניה,החלטתי לעזוב את המטפל שלי לאחר שנה וחצי של טיפול. אני רוצה כעת להתחיל טיפול עם מטפלת. הבעיה היא שלא נראה לי שמטפלת אפשר לבחור מ"דפי זהב" ומאחר ואין לי חברים בטיפול אין לי המלצות לגבי מישהי ספיציפית. איך, בכל זאת, אני יכולה לבחור מטפלת. מה עוד שהאמון שלי במטפלים מוטל בספק לאור ניסיוני עם המטפל הקודם. אני מפחדת שבסוף אני ארים ידיים ולא אמשיך בטיפול בכלל. לתשובותיכם בהקדם אודה.

גרא.

New member
יש חשיבות לסוג הארוע שגרם לטראומה

מאחר,ויש סוגי טראומה, למשל כמו כזו הנוצרת כתוצאה מפגיעה פיזית, או כמעט פגיעה בעת פגוע,שיש חשיבות רבה לטיפול ראשוני על ידי איש מקצוע.כך גם לגבי טראומות הנגרמות עקב תקיפה מינית ועוד. אבל אם הטראומה היא כתוצאה מנטישת חבר למשל, או פטורים מעבודה,וכדומה,את כהברה טובה, יכולה מאד לעזור,בעיקר בהקשבה,אבל גם בהבנה,בתמיכה נפשית ובאמפטיה.וודאי שאת במיוחד עם רקע של טיפול פסיכולוגי,יודעת יותר מרבים אחרים כיצד מקשיבים,שותקים או מתערבים מילולית, כשצריך. לגבי שאלתך השנייה,זכותך כמובן להחליף מטפלת והבר הראשון שאת יכולה לעשות, זה פשוט לבקש מהפסיכולוגית המטפלת בך,להמליץ לך על פסיכולוג/ים אחרים/ות.את יכולה לפנות לקופ"ח, ואם יש לך בטוח משלים (הסתדרות), את זכאית להנחה במספר פגישות ,כאשר את משלמת רק חלק מהעלות (160 ש"ח),והשאר מכסה הקופה.

למעלה