מבקשת את דעתכם.

מבקשת את דעתכם.

אני מעלה שוב את ההודעה , היא קצת נבלעה בשרשור הישן(קישור למטה.) רוצה לשתף אתכם בהרגשתי לגבי השרשור של עזרה לכפר הילדים, שפתחה עפרונית. כמו כולם פה גם אני הייתי רוצה לעזור ועצוב לי שילדים שעברו חויות קשות כמו שהיא תיארה ישארו בלי מצרכים בסיסיים. שאלתי אותה לפני כמה ימים שאלה שנראתה לי לגיטימית: איך קרה שנשארתם עם 500 ש"ח לשלושה שבועות ופתאום צריך גיוס תרומות . זה מדאיג אותי ועצוב לי,שילדים שהמדינה אחראית להם מגיעים למצב כזה, ולכן שאלתי את עפרונית. אם תקראו את השרשור, תראו שלא עלה בדעתה לענות על השאלה. רק הודעה מזלזלת ו-סלחו לי- דבילית משהו: "'צטערת". צ'טערת? על מה? עפרונית באה לפורום, העלתה בקשה לתרומה תוך ציון העובדה שמדובר בעזרה לילדים מרקע קשה. ומייד, כמו שצריך וראוי, זכתה בהתגייסות כוללת שרק הפורום המדהים הזה מסוגל לה: איסוף חפצים, מצרכים, כסף, משלוחים ושליחים מכל רחבי הארץ, וגם אני שמחתי להיות ביניהם. שאלתי אותה שאלה הגיונית ולגיטימית. אולי זו שאלה אישית, אבל היא לא פנתה כאן כ"עפרונית שנקלעה למצוקה".במקרה כזה לא הייתי מעלה על דעתי לשאול שאלות. צריכה? תקבל. אבל היא פנתה כאן כאחראית על ילדים וסיפרה לנו על הרקע הקשה שלהם כדי שנעזור, וכך קרה. אז אני חושבת שלגיטימי לשאול אותה איך ילדים, שנתונים באחריותה, וכבר בגדו בהם פעם בבית המקורי שלהם, הגיעו למצב שצריך תרומות מזון עבורם. שלא תבינו לא נכון- בכל מקרה הייתי מנסה לעזור, הרי הילדים לא אשמים. אני עדיין מסתובבת ברחבי העיר לאסוף תרומות שנשלחות אל עפרונית מחברות פורום הנקה הנחמדות, אבל אני חייבת לציין שלא בכייף. בבעסה. כי ההתנהגות שלה החדירה בי ספק , נתנה לי הרגשה שאולי היא מנצלת לרעה את הפורום הזה ובעיקר את הרקע של הילדים, שכל אדם שלב בחזהו היה שמח לעזור להם. לסיכום, אני מבואסת ומבולבלת. אשמח לשמוע את דעתכם.

אני חושבת שנעלבת בלי סיבה

אם תחזרי חזרה לשירשור, תראי שבהודעה שלך היו שני דברים. האחד בקשר לאיסוף והעברת הדברים מהמרכז לצפון והשני היה השאלה שלך בנוגע לאיך מגיעים למצב שנשארו רק 500 ש"ח. לעניות דעתי, עניין ה-"צ'טערת" קשור להעברת הדברים לצפון, הרי הערת לה במפורש - "אני מבינה שאת מאד רוצה שהתרומות יגיעו בשלום. אבל לו היית קוראת את השרשור היית רואה שאני כתבתי בדיוק מאיפה אני ומתי אני באה, ושאשמח לרכז את זה" ועל זה היא ענתה לך - "צ'טערת". צ'טערת, לא רואה כאן שום זלזול.

תודה אתגרית היטב להבהיר את הנושא

ולך שיוואנה יקירתי, בואי נסכם שאנחנו כאן בפורום תמיד חושבים חיובי, אני מאמינה שעפרונית לא היתה פונה לולא הבקשה היתה מוצדקת (אגב אנחנו בודקים את הבקשות לא מקבלים כל מה שכותבים כאן כתורה מסיני, בלי קשר כעת לבקשה של עפרונית אלא ברמה העקרונית) אז בואי נמשיך לחשוב ולהתנהל על גבי הפורום בנימה חיובית כמו שעד כעת. בלי קשר אני מבינה את תחושת התסכול ואני יותר מפעם אחת מרגישה כמוך אבל נושמת עמוק סופרת עד 10 לעיתים בחזרה כיוון שאנחנו צריכים לזכור למה אנחנו כאן, והסיבה היחידה זה הרצון לעזור. אז אחותי היקרה השארי עמנו בלי תסכולים שימי אותם בצד הם לא טובים לאף אחד (גם כשהם צודקים) אוהבת אותך פנינה

אנטוניה אני כתבתי שאני מצטערת לא

על השאלה שלך כי אם על זה שלא שמתי לב לכך שרשמת מתי ומאיפה את מגיעה, שום כוונה של זלזול. ואני כתבתי שהגענו למצב שיש לנו 500 נקודות במרכולית בגלל שמספר ילדים עזבו אז הורידו גם את הנקודות שלהם, בנוסף לזאת בסוף השנה אנחנו מסיימים את העבודה כאן ומהנקודות שנותרו אנחנו צריכים להשלים ציוד של סכום, צלחות, צלוחיות ועוד. עצוב לי מאוד, ואם כך באמת אין צורך בתרומה אני אחפש במקום אחר התרומה היא לא בשבילי כי אם לילדים ואני אעשה הכל כדי להשיג להם תרומה. הצ'טערת היתה בהומור ולא לשאלתך כי אם לכך שלא שמתי לב לדבר אחר.

אני מקבלת את דבריה של פנינה

שכדאי לחשוב חיובי גם אם הדברים נראים אחרת. כתבתי לעפרונית במסרים, ואכתוב גם כאן: אם הכל בסדר ולספק שהעלתי אין בסיס, אני שמחה מאד. כולנו בצד שרוצה לעזור לילדים. אני לא כתבתי את ההודעה כדי להעליב מישהוא, אלא כדי להעלות את ההרגשה שלי שהגישה היתה מזלזלת ושהעזרה ניתנת מסיבה לא ברורה. ואגב, עפרונית: לא כתבת נקודות. כתבת שקלים. כתבת שהיו עזיבות ושאתם עוזבים- לא כתבת מה הקשר למצוקה הכלכלית. עדיין אני חושבת שגישתך היתה מזלזלת. אולי התכוונת , ואולי לא. אני מתנצלת שהעלבתי אותך, לא זו הייתה המטרה. המטרה היתה *להבין* מה קורה פה, ורק עכשו נתת הסבר כלשהו למצב. (היו עזיבות= הורידו נקודות במרכולית, אתם עוזבים= צריכים לקנות חפצים וזה משאיר פחות כסף לאוכל וכו'.) אני מניחה שאני לא היחידה שהרגישה שזה מוזר, אין לי מושג כמה ילדים ישנם אצלך, אבל 500 ש"ח לקניות במרכולית לא היו מספיקים גם למשפחה עם שני ילדים, ככה שעדיין לא ברור לי איפה המימון והאחריות של הכפר עצמו אם זה כל מה שהוא נותן. אבל נעזוב זאת. עכשו שהסברת הענינים *קצת* יותר ברורים, ואני אני מברכת את כולנו שנמשיך לעזור לאחרים ולהרגיש אסירי תודה שאנחנו יכולים לעשות זאת. נ"ב התרומות שאצלי יגיעו אלייך בסוף השבוע כמו שסוכם בינינו קודם השאלה שלי, ואני מקווה שישמחו את הילדים, שהם העניין האמיתי.

נקודות הן שווי ערך לשקלים

ואכן עם 500 ש"ח המשפחתון צריך להסתדר המשפחתון, בכפר יש עוד 19 משפחתונים זוג עם משפחתו ו10-11 ילדים הכפר מצוי במצוקה כלכלית כל הזמן נאספים תרומות, הרבה ספקים לא רוצים לתת לנו שירות כי אין מאיפה לשלם זה לוקח חודשים רבים עד שהם רואים את הכסף. בנוסף לזאת מתקיימת קייטנה שמטרתה, מעבר כייף לילדים היא שהילדים יהיו כמה שפחות בבית כי ילדים רבים חוזרים לבתים קשים מאוד. לפני כשנה גייסתי תרומה של 70,000 ש"ח וכן נסעתי לחסדי נעומי והם תרמו ברוחב לב. אנחנו זקוקים לתרומות וחיים מתרומות וכשנקבל את תרומתכן המבורכת סביר להניח שנחלק למשפחתונים אחרים, ברור לי שגם אחרי שאעזוב אמשיך לגייס תרומות לילדים, לכפר הילדים. אנחנו בהחלט באותו צד, את מוזמנת לבקר אצלנו במשפחתון. ואם משהו לא ברור את מוזמנת לשאול

נקודות הן שווי ערך לשקלים

ואכן עם 500 ש"ח המשפחתון צריך להסתדר המשפחתון, בכפר יש עוד 19 משפחתונים זוג עם משפחתו ו10-11 ילדים הכפר מצוי במצוקה כלכלית כל הזמן נאספים תרומות, הרבה ספקים לא רוצים לתת לנו שירות כי אין מאיפה לשלם זה לוקח חודשים רבים עד שהם רואים את הכסף. בנוסף לזאת מתקיימת קייטנה שמטרתה, מעבר כייף לילדים היא שהילדים יהיו כמה שפחות בבית כי ילדים רבים חוזרים לבתים קשים מאוד. לפני כשנה גייסתי תרומה של 70,000 ש"ח וכן נסעתי לחסדי נעומי והם תרמו ברוחב לב. אנחנו זקוקים לתרומות וחיים מתרומות וכשנקבל את תרומתכן המבורכת סביר להניח שנחלק למשפחתונים אחרים, ברור לי שגם אחרי שאעזוב אמשיך לגייס תרומות לילדים, לכפר הילדים. אנחנו בהחלט באותו צד, את מוזמנת לבקר אצלנו במשפחתון. ואם משהו לא ברור את מוזמנת לשאול

שיוואנה

New member
יש לי קצת תחושה

שקורה לך משהו שקורה הרבה פעמים לאנשים שנותנים: (זו תחושה שלי לא שיפוט ותקני אותי אם אני טועה אני רק רוצה לשקף כי אולי זה יקל קצת על המצב שנוצר): בתוך תוכם יש משהו שנלווה לנתינה. זה יכול להיות קצת אגו או קצת רצון להערכה, או סוג של התחשבנות או שיפוט. דברים מהסוג הזה כשהם נלווים לנתינה יכולים להעיב. אם מגיעים לנתינה פשוטה ונקייה נתינה אמיתית מתוך הלב, זה מרגיש אחרת. מכיוון שאת נשמעת לי כועסת ומתחשבנת ובודקת את עפרונית ב"ציציות" מה כן אמרה ומה היא לא אמרה ואיך בדיוק ניסחה כל דבר זה מרגיש לי כל כך ברור. כל ניסוח של כל אחד אפשר לפרש בכל מיני דרכים, החשוב הוא להקשיב לעיקר ולא לשפוט. אם מתעורר בך רצון לתת תני, גם אם הצד השני יש לו את דרכיו שלו, אל תשפטי. זו לא ביקורת זו הארה. מקווה שתקבלי אותה ככה.

sbsbsbs

New member
אני ממש לא מבין את התגובות

שקיבלה אנטוניה. דווקא בגלל התרומה הרבה והמבורכת של כל העושים כאן רצוי, מות רונכון לשאול שאלות. אני בטוח שמרבית האנשים שתורמים ועושים ישמחו לדעת שהתרומות שלהם אכן מגיעות לידיים שזקוקות להן. לא הבנתי בכלל את ההארה שנכתבה בהודעה האחרונה - ברור שהנתינה היא מרצון אמיתי וכן לעזור. זה לא מפחית את תחושת ה"ביאוס" כאשר אדם חש שאולי תרומה והתגייסות שלו היא לאדם שאולי אינו ראוי לכך. נכון שלא לנו להחליט מי ראוי ומי לא. נכון שאם אדם הגיע למצב בו פנה לעזרה - מן הראוי והרצוי לנסות לסייע לו, אבל יחד עם זאת - (כמו שכבר כתבתי -) מותר ואף רצוי לשאול שאלות ולברר למי ניתנת התרומה ולודא שהתרומה מגיעה אל מי שזקוק לה, ולא נעצרת בדרך. ולעניין עפרונית - אני מקווה רק שמי שתורם לילדים אכן ימקד את תרומת בדברים שהילדים עצמם יהנו מהם, וכך יעשה את המקסימום להבטיח שהמוצרים אכן יגיעו ליעדם המקורי. אני רוצה לנצל את ההזדמנות הזו שאני כבר כותב כאן כדי לחזק את ידי כל העושים במלאכת הקודש של התרומה

שי ז.

New member
נראה לי שיש פה פשוט דו שיח של חרשים

אנשים פה באים לתת מתוך רצון לתת נטו ומצד שני מגיעות פניות או מידע על נזקקים שמה שהם זקוקים לו זה עזרה לעמוד על הרגלים. לפחות אותי לא מענין מה המניעים של הנותן או כמה האדם באמת זקוק. מבחינתי אדם שנותן יבורך בלי קשר למניע והאדם שהיה מוכן להיחשף ולבקש עזרה יקבל אותה. ברור שאם אגיע עם ציוד למשפחה נזקקת ואב המשפחה יצא ממרצדס חדשה אסתובב ואלך משם אבל לא אפשפש בכיסו של אף אדם המבקש עזרה. המבקש מגיע לכאן מעמדה מאוד פגיעה וכל מילה שמתפרשת לא נכון מתחילה כדור שלג שמוביל למה שראינו עכשיו. כל פונה בבקשה לעזרה יקבל אותה אלא אם יוכח שהוא לא זקוק לה וסתם בא לתפוס טרמפ על האנשים הנפלאים פה.

blonda3

New member
שי../images/Emo45.gifו...

הזכרת לי שיחה שהיתה לי פעם עם חברה שמתגוררת בארה"ב שסיפרה לי ששם אצלהם יש מקום כזה שבאים אליו אנשים שנקלעו למצוקה כלכלית מכל מיני סיבות והיות ושם מכונית מפוארת זה בר של מה בכך יכולים לקרות מצבים שגם לאדם שנוסע במכונית מפוארת בגלל שנניח נפל בעסקים וכו' עדיין יבוא לקבל מצרכים בסיסיים ויתנו לו-ולא מסתכלים שם באיזו מכונית וא נוסע..... ולפעמים לאדם "עשיר" הנפילה יותר קשה מאשר לאדם שאין לו... שזה אולי מה שהוא רגיל אליו ומכיר..... והאמת-שכולנו כאן עומדים במבחן החיים במבחן הנתינה וזה מבחן אחד גדול..... וכל יום לומדים דברים חדים והחיים באמת מפתיעים!

sweetonit

New member
אנטוניה,שאלה שלך לגיטימית לגמרי

בלי לחשוב פעמיים, העברתי לכמה אנשים את בקשתה של עפרונית-יחד עם כל הפרטים למשלוח, מדובר באנשים נדיבים מאוד שבדר"כ נרתמים לכל ענין, וכולם! חזרו אלי עם השאלה הזו"איך זה הגיע למצב כזה..." וכל אחד הוסיף את השערותיו -שלגמרי לא רלונטיות. והגישה של: לתת כי ביקשו,כמו שציינו פה למעלה, בזמן שיש כל-כך הרבה בקשות, לא נוחה ולא אפשרית מבחינתי עם כל הרצון הטוב

אני מזמינה את כולכם לכפר הילדים

בכרמיאל, לראות ולהתרשם, אין לי בעיה לשלוח פרוספקט על הכפר, על האוכלוסייה כאן. אני תוהה מה חשבתם למי מיועדת התרומה? אני לא אדם פרטי אנחנו מוסד שלם שבו מגדלים 250 ילדים מגיל 5 ועד הצבא אני כאן מקריבה המון למען הילדים, מקריבה את הכל בעצם אפילו את המשפחה שלי, הילדים שלי, הזוגיות והכל מתוך מחשבה נקייה ונתינה ללא תנאי. לגיטימית השאלה, לגיטימית הבדיקה אבל מכאן ועד לתוקפנות שחוויתי מאנטוניה ולמה? איך מגיעים למצב כזה שאלתם? מגיעים כי הכפר כולו במצב כלכלי לא טוב, יחד עם זאת כל השנה מגייסים תרומות מעולם לא נתקלתי בתוקפנות, היו שאמרו שהם לא יכוליםלתרום מסיבות שלהם והיו ששאלו שאלות , באו, ראו, התרשמו ותרמו ביד נדיבה, אבל לתרום, לתת ולהגיע למצב של תוקפנות, כן הרגשתי מותקפת אני באמת לא מבינה איך זה הולך ביחד.

sweetonit

New member
פרונית, אין כל ספק, קל שבקלים באשר

לאן הולך הכסף!וברור לי שאדם ומשפחתו הבוחרים דרך חיים של נתינה סביב השעון, גם על חשבון ילדיו שלו,אין לפקפק במניעיו, אצלנו התהיות באו מכיוון אחר-אולי כיוון שמדובר באנשים שהם בעלי עסקים, איך מגיעים למצב כזה בכלל והאם ניהול התקציב מתבצע כמו שצריך או בעיה רצינית יותר שאתם משומה לא מקבלים את מלוא התקציב שלכם... בכל אופן, הפעם לא יצא , אבל מבטיחה להיות איתך בקשר בהמשך

למעלה