מבקשת את דעתכם...

אלינקה

New member
אנחנו מגדלות אותו ילד מבלי שנדע?

גם שלי כך אנחנו הולכים לפי הכתה לאט

dvoranit1234

New member
הרבה תודה על כל התגובות ,אכן מעט נרגעתי ולגבי

האותיות , הם כבר עברו על 6 אותיות(כרגע לומדים קמץ ופתח.), אני כ"כ רוצה לעבור איתו גם בבית על האותיות(שיעורים הוא עושה בצהרון) ולרענן לו את הזיכרון אבל הוא פשוט לא מוכן לשתף פעולה בטענה שהוא עייף מאוד (ואני גם די מאמינה לו רק חוששת שהוא ישאר מאחור )אז אני לא רוצה להלחיץ אותו ומוותרת... לגבי הספרונים -יש לי את כל הסדרה של הספרונים לקריאה ראשונית בבית אבל זה ממש מוקדם בשבילו, כל עוד אין לו עדיין שליטה מספקת...

dvoranit1234

New member
מבקשת את דעתכם...

יש לי ילד שעלה עכשיו לכיתה א',מדובר בילד נבון ,עדיין לא מכיר את כל האותיות אבל מזהה את רובן.בכיתה הם התחילו לעבור על אות אות (לפי הסדר שבחוברת הלימוד)והבעיה היא שלגבי האותיות שעדיין אין לו שליטה בהן(ושהם כבר עברו עליהם בחוברת), הוא עדיין לא לגמרי זוכר.ציפיתי שברגע שהם יעברו בכיתה אות אות הוא יתפוס את כולן...לא כך אמור להיות?קצת מלחיץ אותי הסיפור ואני לא רוצה להלחיץ אותו אך מצד שני אני חוששת שבכיתה מתקדמים הלאה בהנחה שכולם תפסו את כל האותיות ובעצם זה לא כך לגמרי...יש טעם לדעתכם כבר לשוחח עם המורה או שזה קצת מוקדם וכדאי לתת לילד עוד צ'אנס לקלוט?האם יתכן מצב שילד פשוט עדיין לא בשל לחלוטין לקליטת האותיות?

סימה53

New member
מאמי תעשי סבלנות בסוף כולם יודעים הכל

יש לי ארבע ילדים שלושה עברו כבר את א' הרביעי עכשיו נכנס לא' אף אחד לא נכנס ממש יודע הכל אני לא מהאמהות שיושבות עם הילד לפני בית הספר מה שלמד מהגן ונקלט יופי...ואז ככה בכיתה יש מה ללמוד בלי לחץ...הכל יהיה בסדר אצלי כולם עד חנוכה כבר קוראים חלק...ואין מה לדבר שכבר כותבים הכל ויודעים כל מה שצריך...הכי חשוב שאת תהיי רגועה וככה לא תלחיצי את הילד... בהצלחה

אנחנו רק בשבוע השני ללימודים, על כמה אותיות

הם כבר הספיקו לעבור? אם נראה לך שהקצב מהיר מדי, הייתי מדברת עם המורה. יכול להיות שהם עוברים על כמה אותיות ואז עושים כמה ימים של חזרה מרוכזת... אצלינו עוד לא התחילו ממש לעבוד מהחוברות על אותיות אז אני לא יכולה להגיד לגבי הקצב. כן חשוב לדעתי ליצור מצב כזה שהוא לא ירגיש מתוסכל שהוא לא יודע וככה יהיה לו אנטי לעניין הקריאה / כתיבה.

למעלה