מבצע מוקד

מבצע מוקד

ב-5 ליוני 1967 יצא לדרך מבצע מוקד, הגל הראשון של הפצצות שדות התעופה המצריים. המצרים, שציפו לתקיפה באור ראשון (עקב המתיחות עם ישראל), וראו שזו בוששה לבוא, יצאו מהדריכות ועברו לסדר היום אז, בשעות הבוקר היחסית מאוחרות, הם חטפו. יצאתי בתור מיראז' 257 של טייסת 101 להפצצת שדה קהיר מערב. זה מבצע שאני מפנטז עליו מאז אזכור יום השנה למלחמת ששת הימים. המראה ב-0716 שעון ישראל, איסור מוחלט לשבור דממת אלחוט, איסור מוחלט לעלות מעל 100 רגל. אגב, התמונות אינן ערוכות. לא רוצה להכנס לפלצנות הזאת.

מהקוקפיט,

כפי שניתן לראות, סביבות ה-35 רגל, 420 קשר. כדקה לפני מעבר קו החוף (שנעשה בדלתא של הנילוס, תוך לקיחת כיוון מקביל לנהר אל עבר קהיר), האצנו ל-550 קשר, לקראת הכניסה לשטח עוין.

פניה בקו החוף

רואה את הנילוס במרחק, ופונה דרומה על מנת להיות מקביל אליו. כפי שאמרתי, 550 קשר, גובה כעת 60 רגל.

10 ק"מ מהמטרה

מושך לבסוף מהגובה הנמוך בו טסתי על מנת לא להתגלות. מתפלל שתכנון הטיסה היה מדוייק, ואכן בדיוק מולי יופיע השדה, משום שכעת אני גלוי לעיני כל. אם השדה לא היה בטווח ראייה סביר, אני בבעיה. המטוס עמוס בפצצות ויהיה לי קשה לתמרן עם מיגים בכוננות יירוט מיידית.

יוצא מהיעף השני לכיוון מזרח,

הפתענו את המצרים כל-כך, שאף מיג לא הצליח בכלל לעלות לאוויר. בתמונה הנוכחית אנו מעל העיר קהיר, מטפסים לגובה 20,000 רגל, לשיוט עד הבית. שומרים בינתיים על 550 קשר, עד מעבר קו החוף.

עם הרוח, תם ונשלם.

תודה שצפיתם. תחקיר והסקת מסקנות: - המבצע עבר בשלום ובדיוק ע"פ התכנון. אף מיג לא עלה לאוויר, כל המיגים הופצצו בעודם על הקרקע, כולל אלו שהיו בכוננות יירוט מיידית. - הושבת השדה ע"י הפצצת כל מסלול ב-2 נקודות (לחלק אותו לשלישים), בנוסף להצטלבות. - על הטייסת להחליף דחוף את מערכת הניהוג המקרטעת במטוס מס' 257 (או בקיצור, יש להחליף ג'ויסטיק, ומהר). אגב, 257 לימים נהיה אלוף ההפלות של חיה"א, עם 13 הפלות מטוסי אויב לזכותו.

נהדר ../images/Emo13.gif

חסר לנו קצת טיסות "אקשן" כאן

Dor Xtreme

New member
מדהים!

את הפרטים על המבצע לקחת מספרו של רן פקר - נץ בשחקים:?

בעקיפין בלבד.

לפני כשנה וחצי השאלתי את הספר מסבא שלי, ואני זוכר במעורפל פרטים משם. את השעה והמגבלות (0716, דממת אלחוט ולא מעל 100 רגל) שאבתי מאתר חיה"א, את שאר הפרטים אמנם קראתי בשעתו בספר של פקר, אך בעיקר מהסיפורים של סבי (הוביל שם רביעיה).

Dor Xtreme

New member
וואו.. כבוד

קודם כל לסבא שלך... ודבר שני לעצמי שהצלחתי לעלות על זה שזה מהספר.. את הספר קראתי לפני שנה וחצי.. חח איך עליתי על זה?!

YHS

New member
אתה יודע....

שיצאת בלי חימוש.....
אבל כל סימני ההפלה כבר על המטוס....

למעלה