מבצע "טיול שנתי".

Dinosaur Jr.

New member
מבצע "טיול שנתי".

אחרי שבע שנים וחצי מעייפות ומתישות במדים גם הרגע הגדול שלי מגיע. הטיול של אחרי הצבא זה שרק ראיתי ממנו תמונות(של אחרים) שמעתי חוויות (גם מאחרים),עכשיו גם אני עומד לפני ההכנות המחשבות והתוכניות. היעד:מרכז אמריקה מדינות:מקסיקו,גוואטמלה,אל סלבדור,ניקרגואה,הונדורס,קוסטה ריקה,פנמה ג'מייקה ואולי בתקווה גם קובה. פרק זמן משוער:6 -7 חודשים. תאריך יציאה מהארץ:תחילת אוגוסט. אני אשמח לקבל המלצות,טיפים מאנשים שהיו או מתכננים להיות,ובנוגע להכל.. מקומות שאסור לפספס,וחובה לראות,חוויות שייחודיות למקומות מסוימים בלבד מה כדאי,איפה כדאי ולמה... מה שכרגע הכי מעסיק אותי זה מאיפה בעצם כדאי להתחיל את הטיסה? מהדרום או מהצפון? זאת הפעם הראשונה שלי באתר ובטח לא האחרונה.

דיקלוש99

New member
מקומות מומליצים..

בקוסטה ריקה הייתי רק בצד הפסיפיק וכדאי ללכת ל: מנואל אנטוניו, מונטוזומה, מאלפאיס, לה פורטונה, אחלה חופים.. לא יותר מדיי יקר. בגוואטמלה: אנטיגונה.. איפה שכל הישראלים.. מקום קטן וחמוד מאוד.. אם שמעת על קפה 2000 של איזה ישראלי לא זוכרת את שמו מלא ישראלים שורצים שם. אגם אאיטלן מומלץ מאוד.. סאן פדרו. כל גוואטלמה מדהימה, מומלצת וזולה מאוד. הונדורס האי אוטילה שם אפשר לקחת קורס צלילה זול.. אחלה אי מלא צעירים, מסיבות פאבים דיסקוטקים. תהנה..

ddorrittoss

New member
מאיפה להתחיל?

הכל יפה... מקומות הכי הכי? מקסיקו- מקסיקו סיטי, סאן קריסטובל, והקריביים (טולום הכי יפה). קובה (טיסה מקנקון- הכי זול)- הוואנה, ברקואה וקצת גם ויניאלס. אם אתה מגיע בתקופת קרנבל - תגיע לאן שהקרנבל יקח אותך (יש כמה במשך השנה. המרכזי- 26 ביולי חגיגות המהפכה. הייתי השנה בו (בסנטייגו דה קובה), מומלץ בחום. מישהי השוותה את השמחה לקרנבל בברזיל (רק עני יותר)). הונדורס- צלילות באוטילה / רואטן (אפשר בבליז, הרבה יותר יקר, לדעתי יותר יפה. מה גם... אפשר לדבר באנגלית), גראסיס, קופן (המוזיאון מוצלח יותר מהאתר), אגם YAJOA. ניקרגואה- מנגואה, איסלה דה אומטפה, אל קסטיו ואיי התירס. לגבי ההתחלה שלך- קח בחשבון שהקצוות הכי יקרים... התחלתי וסיימתי את הטיול במקסיקו. בהשוואה לישראל מקסיקו זולה, אבל בסוף הכל נראה לי מאד יקר... היום אני יודעת שטוב לסיים במקום הכי יקר. (ואל תשכח לקחת איתך ספרדית בתיק)

yayou

New member
מאיפה להתחיל...

אנחנו עשינו מסלול מעגלי : מקסיקו סיטי - צ'יאפס - גוואטמלה דרום - קוסטה ריקה - גווטמאלה צפון - קנקון - צפונית למקסיקו סיטי וממקסיקו סיטי חזרה (לאירופה). זה בגדול היה המסלול והיה מצויין. מבחינת הטיסות זה הכי זול, ומבחינת המסלול אחרת די קשה לראות את הכל (צריך לעשות "זיג זג" במקסיקו ובגווטאמלה). מקומות מומלצים : כמעט הכל.... אבל לא לשכוח שמקסיקו ממשיכה גם צפונית למקסיקו סיטי כי מקסים שם (במיוחד סן מיגל).

למעלה