מבצע בית דרור

מבצע בית דרור

כידוע לכולם ארגוננו משתף פעולה בתקופה האחרונה עם "בית דרור"- בית לנוער הומו לסבי שנזרק מהבית בגלל נטייתו המינית. לנוער הזה ברוב המקרים אין לאן ללכת, לפעמים הוא מגיע למצב שהוא נותן שירותי מין או ישן בלילות מחוץ לבית. בית דרור מספק מסגרת רשמית ומוכרת לאותם בני נוער תוך יעוץ וליווי צמוד! מרכז יחיד בארץ! בנמל"ה החלטנו לשתף איתם פעולה ולעזור להם לפרסם את פעילותם במקומות שונים בארץ כדי שבני נוער ידעו שיש להם את האפשרות ללכת למקום הזה. הפרסום יעשה ע"י יצירת קשר עם מועצת התלמידים הארצית. כאשר התחלנו את תהליך הפרסום במקיף יהוד והצגנו את הרעיון בפני ברוך קופל הוא הסתייג ממנו ולא ממש רצה לשתף פעולה, לאחר השיחה עם ברוך פניתי למספר רכזים בבית הספר והסברתי להם את המצב- העניין בהתקדמות, מקווה שנקבל אישור לתלות מספר שלטים של בית דרור בבית הספר. בנוסף עלו מספר קולות בארגון שטוענים כי מבצע זה שעוסק בעניין ההומו-לסבי יפגע בתדמית של הארגון. אשמח אם תענו על הסקר בנושא בראש העמוד ותגיבו להודעה זו. אביהו.

P i x i e s

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo204.gif מטרה נעלה לכל הדעות!

נקווה שיעבוד

White TiGeR123

New member
../images/Emo103.gif אין שום סיבה

אין שום סיבה שיהיה לנו נזק תדמיתי הרי אנחנו פועלים למען הקהילהבלי הבדלים של דת, מין , גזע, נטייה ומה שבא לכם לחשוב עליו ברגע זה. הם חלק מהקהילה,ואנחנו אלה שנעזור!

כמעט ולא צריך כח אדם..

הרעיון במבצע הוא להעביר חומר (שלטים וכו') של בית דרור לנציגים בכל מיני מקומות בארץ כדי שהם יתלו בתיכון אצלהם. נשמח מאד שהעתודה תקח חלק במבצעים!

chen1litvak

New member
אני יכולה לעזור D:

אני יכולה לעזור להפיץ את זה בקרית אונו ובפתח תקוה DDD: אני מכירה שם הרבה שזקוקים >< [וגם שני החניכה של אביב לשעבר רוצה להתנדב..^^"]

אמממ..

אשמח לעזור לה למצוא מקום התנדבות. אם יש לך קשרים בתיכונים את מוזמנת להפעיל אותם :) נשמח להפיץ את זה לכמה שיותר מקומות.

chen1litvak

New member
איך אבל?

כאילו מה להביא להם כתוב? רציתי ללכת לתיכון בן צבי,ולחיטבות שזר,ובן צבי.. אבל אממ..איך כאילו להסביר להם וכל זה?\:

chen1litvak

New member
זהרעיו טוב

כי בגלל שהם דתיים אז הם יותר פוחדים מהתגובה של המשפחה ><

PeleGott

New member
צר לי ידידיי

אני חולק עליכם מסיבה מאוד פשוטה- איני רואה כאן מבצע עזרה לזולת, קידום מודעות הוא תפקידם של ארגונים שמקדמים מודעות (הקהילה ההומו-לסבית, משרד החינוך, בית דרור עצמו) של בני נוער לנושאים מסויימים, ולא תפקידו של ארגון עזרה לזולת שאמור לעזור ישירות לזולת. מעבר לכך, גם אם היינו ארגון שבין מטרותיו נמצא גם קידום מודעות לנושאים שונים, מדובר בנושא כ"כ מצומצם שהשקעתנו בו היא מבחינתי עוול של בזבוז זמן למי שזקוק לעזרה גדולה יותר-עניים, חולים (כמו לדוג' המקרה שהוצג בישיבת הנשיאות האחרונה של הילדה מאריא-כתבה מרגשת) ועוול לנושאים שדורשים יותר תשומת לב ומקבלים הרבה פחות תשומת לב מנושא המבצע (ההתחממות הגלובלית למשל). וגם, לא משנה מה דעתנו על הנושא, החברה הישראלית השמרנית יחסית לחברות אחרות בעולם (סקנדינביה למיניה) עדיין לא נוהגת בפתיחות ובסובלנות למגזר ההומו-לסבי, ונמל"ה, כארגון שמנסה לבסס את עצמו ולהרחיב את פעולתו, צריך לפעול במבצעים שאינם מעוררי מחלוקת כגון זה. כאשר יהיה לנו בסיס איתן וכולם יבינו שמדובר בארגון התנדבותי, נוכל לפעול גם במישור רחוקים יותר מהקונצנזוס הישראלי.

פלג יקירי.

א. הפלאיריים זהו אמצעי חשוב לעזור לאותם אנשים שצריכים את העזרה, לתת להם את האופציה ללכת למקום מוגן. ב.בגלל שזוהי קבוצה קטנה הרבה מתעלמים ממנה והולכים שוב לנושאים חשובים לא פחות כמו עוני, נכים וכו' (שלהזכירך העמותה שלנו עוסקת גם בהם, ועסקה בהם לא מעט). להרבה נח לדחוק את העניין ההומו\לסבי לשוליים. והרבה מאד מפחדים לתת לזה "לגיטימציה". וכמו שאתה בוודאי יודע- התעסקות במבצע אחד לא פוסלת התעסקות באחר, כמו במבצע של מאריא. ג. אפילו אם החברה הישראלית שמרתית תפקידנו הוא לעשות את השינויי, העמותה שלנו לעולם לא נכנעה לנורמה ואסור לנו לרגע לחשוב, בתור ארגון שעוזר לקהילה, "מה יחשבו עלינו אם...". אנחנו חייבים לפעול מהשיקולים הטהורים בלבד! אביהו.

PeleGott

New member
ולמה לא בית דרור או האגודה עושים

את עבודת הפרסום? אנחנו לא יכולים לקדם מודעות לכל נושא שדורש קידום מודעות.

למעלה