מבצע או מלחמה?

מבצע או מלחמה?

כשבכנסת ובעיתונות מתגוששים, אם הלחימה בקיץ הייתה מלחמה או רק מבצע, כשהממשלה רוצה כך, והמשפחות השכולות מבקשות כך, רציתי לשאול מה דעתכם זה היה מבצע, זו הייתה מלחמה, זה בכלל משנה?

בשביל אנשים חלשים

כל תלולית היא הר, כל טיפה היא ים, לאנשים חלשים יש צורך להאדיר את המעט שהם עושים

Continuum

New member
...

התייחסו לדבר הזה כמלחמה, כ"אדיר", עוד הרבה לפני שהחליטו באופן רשמי שקוראים לו ככה.. אז ככה זה נתפס בעיני אנשים. להחליט איך קוראים לזה זה באמת לא משנה.. מאוד סובייקטיבי. ואגב, "להאדיר את המעט שהם עושים" זו תכונה מאוד כללית ואי אפשר לשייך אותה רק לאנשים חלשים או לחולשה כלשהי (אם כי, כמובן, *גם*).

כשאתה קורא למבצע מלחמה

גם אם מבצע רחב יחסית, אתה מלבד הפיחות במעמד מלחמות ישראל האמיתיות(שזה באמת סובייקטיבי), אתה משדר חולשה וחוסר גבולות, אדרבה כשזה בא מלחץ המשפחות השכולות, שעם כל הכבוד להן, שלא ייתכן שהן יינהלו את המדינה בוא נקרא לילד בשמו, ואל תדאג, מלחמות רציניות עוד יבואו

Continuum

New member
נפלת חזק לסובייקטיביות.

אתה טוען שמלחמה זה דבר חמור, וכשאנחנו קוראים למה שהיה מלחמה אנחנו ממעיטים בערכו של המושג מלחמה. אולם, אם שמים את מה שקרה לצד "מלחמות", אנחנו *מגבירים* את ערכו של מה שהיה (וברור שאנחנו רוצים לעשות את זה, כי אנחנו רוצים למנוע "תקריות" כאלה בעתיד..). ערך יורד, ערך עולה - קרא לזה "חוק שימור הערך" אם אתה רוצה. אבל זה תמיד ככה.

Continuum

New member
*תוספת

העניין הוא ששתי דרכי ההסתכלות (מוריד ערך של "מלחמה" VS מעלה ערך של מה שקרה) הן נכונות, כך שקשה לומר מה כדאי לעשות... "חוק שימור הערך" מכתיב התנהגות על פי רגש ולא על פי היגיון, שכן קצת קשה לומר מה יותר חשוב כרגע. קיצורו של עניין אני חושב שצריך לקרוא לזה "מבצע" כי זה יותר סטייל וזה הנימוק היחיד שרלוונטי מבחינתי.

בחייאת ראבק

זו לא הייתה מלחמה כי צה"ל לא נלחם, לא כי כך או אחרת כחלק קטן מהצבא נלחם, זה מבצע, ועם כל הכבוד, אולי עשרה אחוזים מצה"ל נלחמו במלחמת לבנון השנייה אולי אפילו פחות, ושלא תהיה אי הבנה, אין לי בעיה עם השם הציבורי של המבצע, אלא מכך שממשלת ישראל מצאה לנכון להכריז על אירועים אלו "מלחמה" באופן רשמי(שנושא משמעויות מעשיות) במקום זאת, אני מציע להכיר במציאות, מבצע נרחב אין ספק, היו קרבות לא קלים, ואבידות כואבות מאוד, אבל, לא הייתה מלחמה

Continuum

New member
אז עכשיו אתה משנה גירסה...

קודם אמרת ש"לא כדאי לנו לקרוא לזה מלחמה כי זה מוציא אותנו חלשים וזה מוריד מערכן של מלחמות וכו' וכו'". עכשיו אתה טוען שלפי ההגדרה של מלחמה, מה שהיה זה לא מלחמה. קודם כל אני מקווה שאתה מבין שזה בגדר שינוי מוחלט של הנימוקים שלך... ודבר שני, כל אחד מגדיר "מלחמה" אחרת.. אולי לפי ההגדרה שלך 150 הרוגים זו לא מלחמה (שזה לגיטימי), ולפי הגדרה של מישהו אחר זה כן. מה תגיד לו?

S h a y D u

New member
זאת היתה לחימה

שלא היה שווה לצאת אליה מהסיבה הפשוטה שהאויב השתמש באזרחים כמגן אנושי. עדיף היה לתקוף את סוריה מאשר לצאת לליחמה הזו.

חמדונה

New member
מה זה משנה?

אנשים נהרגו, משני צדי המתרס, המטרות לא הושגו, תקציבים בוזבזו, ועל זה הממשלה הולכת לבזבז את זמנה? הם הולכים לעשות עכשיו ישיבות ודיונים על האם זה מבצע או מלחמה? אין להם בושה?! טוב, הם צודקים, זה באמת העניין הכי חשוב עכשיו, אין דברים אחרים לדון בהם, אין בעיות במדינה, אין שחיתות, אין אלימות, אין עוני, אין גזענות, מערכת החינוך במצב נהדר, משרד הבריאות לא פושט רגל, אין שום בעיות בטחוניות... בואו נכנס ישיבות ממשלה ונתווכח, האם זה מלחמה או מבצע?

למעלה