מבנה נכון לקידום

yosielk

New member
מבנה נכון לקידום

שלום לכולם :)
בונים לי כרגע אתר לעסק של "חנות חיות",
רציתי לשאול אם יש דברם מסוימים שאני צריך לבקש מהמתכנת לבצע כדי שיהיה יותר קל לקדם את האתר,
הבנתי שמבנה נכון של האתר יעזור לקידום האתר.
איפה עדיף למקם מאמרים לקידום?תפריט עליון?תפריט צדדי?פוטר?
תודה מראש לעוזרים..

yoav האחד

New member
אכן יש

התשובה שלך מסתכמת במינוח שנקרא "ליווי בהקמה" לעניין SEO.

מדובר ברשימה של דרישות שצריכים לבקש מהתכנת על מנת שהאתר יהיה מבוסס בצורה איתנה לקראת קידומו במנועי החיפוש.

שלחתי לך גם הודעה פרטית.

בהצלחה.

האמת שמומחי UI\UE יתאימו לך יותר

מיקום הקישורים משתנה מאתר לאתר, אינני חושב שמקומו של המקדם לבחור ולהחליט הפן הלא טכני מה תהיה ארכיטקטורת האתר והמבנה שלו.
אמליץ לך לפנות למומחים לחווית משתמש ולעבוד איתם בצמוד עד לתום בניית האתר, ולאחר מכן לפנות לבחון את האתר בפן הטכני מול מקדמי אתרים.

שאלת שאלה נכונה במקום הנכון

היי
אני שמח שאתה עושה את זה במהלך הבנייה
תמיד כדאי לקחת מקדם אתרים מומחה שידריך את המתכנת איך לבנות את האתר בצורה נכונה
פעולה זו תקל מאוד על נושא קידום האורגני של האתר

ראשית אמור למתכנת שיבנה את המערכת בצורה כזו שתהיה לך שליטה מלאה על הדברים הבאים:
TITLE
DESCRIPTION
meta keywords
כותרות H1, H2....
כמובן שתהנה לך גישה לכל דף\פוסט\קטגוריה\קבצי מדיה וכל דבר אחר באתר שלך.

בקוד שתהיה רק כותרת H1 אחת עליה יש לך שליטה ידנית ושהיא תהיה מעל שאר כותרות H.

שנית: שהתפריטים יהיו ברורים ופשוטים מאוד. הימנע מהרבה תפריטים. מקסימום שני תפריטים כאשר למעלה יש את התפריט הראשי ובצד יש את תפריט המשנה שתשתנה בהתאם לקטגוריה אליה נכנס הגולש
למשל כשהגולש ילחץ על כפתור "אוכל לכלבים" בתפריט העליון הוא יקבל תפריט צדדי עם מפרט היצרנים וסוגי האוכל לכלבים
כשהוא ילחץ בתפריט העליון על כפתור "אוכל לחתולים" הוא יקבל תפריט צד עם כל מה שקשור לאוכל לחתולים

תעשה את האתר מאד פשוט וידידותי, לא מסובך מדי, לא יותר מדי דברים קופצים.

חשוב להגיד למתכנת שזמני הטעינה של כל הדפים לא יהיו גבוהים יותר מ3 שניות במקרה הכי גרוע! זה מאוד קריטי לקידום אורגני!

לקראת סיום העבודה תראה את האתר לחברים ומשפחה ותבקש מהם חוות דעת. תנסה גם אתה לראות את האתר שלך כגולש שנכנס לאתר ותשאל את עצמך האם הכל ברור לך באתר והאם הוא נראה ידידותי ועושה חשק לחזור אליו.

מומלץ כמובן לצרף כפתורי מדיה חברתית ומודול פייסבוק שמראה פרצופים של כל מי שלוחץ לייק ושמאחוריו יהיה דף פייסבוק אותו אתה מנהל כל הזמן
מומלץ גם שתהיה אפשרות להירשם לרשימת התפוצה של האתר למי שירצה לקבל ממך עדכונים - פעולה זו תאפשר לך לשמור על קשר עם לקוחות שלך (שלא ישכחו אותך ויעברו לחנויות אחרות) ולהפוך לקוחות פוטנציאליים ללקוחות בפועל.

בהצלחה רבה!

yosielk

New member
מבנה לקידום

קודם כל אני רוצה להודות לך על ההשקעה הרבה בתשובתך,
חידשת לי הרבה דברים שלא חשבתי וידעתי עליהם לפני,
עוד שאלה קטנה ברשותך,מה אתה אומר על "מפת אתר"?
הבנתי שיש אחת לגולשים ואחת לגוגל,אתה חושב שצריך את שניהם?

בכיף, בשביל זה אנחנו כאן :)

מפות אתר אכן יש שני סוגים
האחת לגולש - מטרתה להקל על הגולש בניווט האתר, לראות את ההיררכיה - פחות ופחות משתמשים בזה עם השנים.
השנייה חשובה מאוד והיא מפת אתר XML. היא חייבת להיות דינאמית - כלומר כזו שמתעדכנת באופן אוטומטי כאשר דפים חדשים נוספים לאתר ואחרים מוסרים ממנו.
את מפת האתר יש להגיש לגוגל דרך כלי מנהל האתרים - לא מספיק רק ליצור אותה.

אם האתר שלך יושב על וורדפרס - יש הרבה תוספים חינמיים וביניהם תוסף לקידום אתרים של YOAST שבין שאר האפשרויות שלו יש את האופציה של יצירת מפת אתר XML דינאמיט.

בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות נשמח לעזור!

למעלה