מבליחה כדי להתייעץ

העין ה 3

New member
מבליחה כדי להתייעץ

קיבלתי חיוב ב-VOD של 14.90 ש"ח. התקשרתי ל-HOT לשאול עבור מה זה מאחר ואנחנו לא משתמשים בשרות הזה. אמרו שהזמנו את הסרט "אפקט הפרפר" ב-14/6. התפלאתי והתקשרתי לעומר לשאול אם הוא הזמין, למרות שכמו שאני מכירה אותו הוא לא היה גונב (אין לזה הגדרה אחרת לטעמי) מאיתנו אפילו לא 14.90 ש"ח בלי לשאול רשות. כמו שחשבתי - זה לא היה הוא. פתאום הבזיק לבעלי רעיון - בדקנו בלוח השנה וגילינו שזה היה יום בו יצאנו. בבית נשארו שתי נערות בנות 14 לשמור על עידן (אחת היא השמרטפית הקבועה שלנו, והשניה חברתה שגם היא מידי פעם שומרת על עידן). אני רתחתי! ועכשיו להתלבטות - הקבועה עוברת מכאן דירה בעוד מספר שבועות, כך שבעצם אין ספק שהיא יותר לא תשמור על עידן. מצד שני, השניה תמשיך במקומה, ואני לא באמת יודעת מי משתיהן "יותר אשמה" במעשה. מצד שלישי, מעבר לגזילה הכספית. אני חושבת שזה סרט שממש לא מתאים לגיל שלהן, ואולי ההורים שלהן צריכים לדעת. מה דעתכם? אגב, בעבר קרה מקרה דומה כאשר קיבלנו חשבון בזק אסטרונומי למרות שאנחנו מחייגים רק מקו של הוט. כאשר הוצאתי פירוט שיחות התברר שכולן נעשו כשהבייביסיטרית היתה בבית, והסכום הכללי הגיע לכ-35 ש"ח לחודשיים (גם כי הפסדנו את הנחת שימוש מועט). על זה הערתי לה בעדינות בפעם הבאה שהגיעה ואמרתי לה שהיא יכולה לחייג מההוט לקווים נייחים.

נטעטע

New member
אז ככה...

האם הוגדר שאסור להן להשתמש בשרותי הvod? אני למשל מאפשרת לביביסיטריות שלי שימוש בvod. למרות שאף אחת עוד לא באמת השתמשה, מצד שני אני לא מעסיקה נערות, ומעסיקה בחורות שאני מכירה היטב. אני חושבת שאם לא היתה הבהרה מפורשת, אין צורך לנקוט צעדים כלשהם, מלבד הבהרה שזה לא מקובל עלייך. לגבי התוכן, גם לא הייתי עושה כלום, לא נראה לי שזה עניינך. כמובן שאם היתה הבהרה, לא הייתי מעסיקה אותן שוב. אני רוצה שהביביסיטריות שלי ירגישו כמה שיותר בנוח, לכן מאפשרת להן גישה חופשית למטבח, למחשב, וגם לטלויזיה, תמיד דואגת שתיהיה שמיכה בסלון אם הן ירצו לישון, וכו'.. אף אחת עוד לא ניצלה את זה לרעה.

זה אחרת לאפשר גישה חופשית למטבח ולאפשר

גישה חופשית להזמנת סרטים. במטבח הדברים נמצאים כבר, הם נרכשו ושולם עליהם. ב-VOD היא מזמינה על חשבון הביבי-סיטר - וזה עדין לא שולם. יש הבדל. אני אומרת - אם זה קרה פעם אחת - "תחליקי" כמו שאומרים. אם את רואה שזה הופך לדפוס - תעירי לה.

ורדה 1

New member
תודה סיגל... כבר חשבתי שאני לא נורמלית... אני בהחלט מאפשרת גישה חופשית למטבח - היא יכולה להכין לעצמה פופקורן, או לפתוח שקית חטיף והיא בהחלט לא מגזימה. אבל להזמין סרט על חשבוני??? לי זה נראה כמעט כמו לקחת לי כסף מהארנק. אגב, אם היא היתה שואלת אם אפשר הייתי מרשה לה והיינו צופים בעצמנו בסרט כי ההשכרה היא ל-48 שעות באותו מחיר.

ורדה 1

New member
נו, טוב, טעיתי בניק... אפשר לחשוב שיש כאן מישהו שלא מכיר אותי../images/Emo6.gif

האם היא היתה מודעת לחיוב הכרוך בהזמנה?

ראשית אני לא הייתי מספרת להורים. זה לא שהיא השאירה אצלך חבילת סמים או תוכנית להתאבדות. היא ראתה סרט שאולי לא מקובל לראות בגיל כ"כ צעיר אבל זה לא משהו שצריך לדווח עליו ולא משהו שאני הייתי רוצה שיספרו לי כאמא. לגבי החיוב אני הייתי אומרת לה בפעם הבאה שהיא שומרת שאת מבקשת שלא תזמין סרטים באמצעות ה VOD. לא מעבר לכך. אני בטוחה שזה לא יחזור על עצמו.

העין ה 3

New member
גם אני שאלתי את אותה שאלה כשדיברתי איתם

והטלפנית הסבירה לי שרואים בבירור כמה עולה השכרה של כל סרט/תכנית. מה ששכחתי לציין שהיא גרה דלת מולנו ואנחנו ביחסים טובים עם הוריה וגרים יחד כבר 9 שנים. וחוץ מזה, אתי, מה זה השינוי בחתימה??? רק עכשיו שמתי לב וכמובן שגם עשיתי חיפוש ומצאתי את ההודעה שלך מהחודש שעבר. איזה יופי! שימשיך עגול, תקין ומשעמם

תודה!

אני עדיין חושבת שזה נעשה בתום לב של בני נוער. יכול להיות שהיא יודעת על התשלום אבל עדיין אין את המודעות להשלכות מבחינתך. לדעתי, דברי איתה ישירות ולא דרך האמא. אם את ביחסים טובים איתה אולי תאמרי לה באותה הזדמנות מה דעתך על הסרט עם איזו עקיצה שקשורה להורים שלה כמו "אני בחיים לא הייתי נותנת לילד שלי לראות סרט כזה..." זה כבר יעשה לבד את האפקט.

את בהחלט נורמלית

להזמין סרט זה כמו להזמין כל מוצר שהוא על חשבוני. אני לא רואה איך אפשר להזמין סרט בלי לשאול אותי לפני כן. ואגב, לפני הזמנת סרט לא צריך להכניס קוד כלשהו בעזרת השלט? זה פרוץ לכל אחד?

העין ה 3

New member
מסתבר שכן, זה כל כך קל

האמת שזה התחיל מזה שראיתי את עידן צופה בתוכנית וכששאלתי אותו הוא סיפר לי שחבר לימד אותו! בתקופת החופש הגדול ישנן תוכניות לילדים שהן חינם, אבל אז התקשרתי להוט והוסבר לי שהשימוש בכל תוכניות ה"חינם" עולה 12.90 ש"ח לחודש. באותה הזדמנות החלטתי לבדוק אחורנית וכך הסתבר לי על החיוב של הסרט. גם אני הבעתי פליאה כמוך מהקלות בה כל אחד יכול להזמין מה שהוא רוצה, אז הסבירו לי שאפשר להכניס קוד אם רוצים, אבל אם לא עשית את זה - בעיה שלך... אגב, אין לי ספק שאם עומר, בן 20!!! וגר בבית הזה, היה רוצה להזמין סרט שעולה 14.90 הוא היה שואל!

נטעטע

New member
השימוש בvod עולה 12.90 לחודש

מרגע שמשלמים אותו, יש תכנים שהם בחיוב נוסף (כמו סרטים) ויש תכנים שהם ללא חיוב נוסף, כמו תכניות החופש לילדים.

העין ה 3

New member
נטע, אני לא בטוחה שאת צודקת

כי לפי דברייך, הסרט הזה עלה לי בעצם 27.80? נדמה לי שאם מזמינים רק תכנים בתשלום פטורים מהחיוב החודשי. אגב, יש פה טריק נוסף - אם החודש עידן הזמין תכנים חינמיים, ובחודש הבא לא נזמין כלום, החיוב של 12.90 ימשיך לרדת כל חודש עד שנודיע להם על ביטול...

נטעטע

New member
ורדה, תבדקי

לדעתי אני צודקת. עבור קבלת האפשרות להשתמש בvod, משלמים סכום קבוע לחודש (ואכן אם את רוצה להפסיק את השרות את צריכה להודיע להם). וישנם בvod, תכנים שהם בתשלום, ותכנים שהם ללא תשלום.

neta2

New member
אני אסביר!! (עובדת בהוט)

יש שני VOD VOD בערוץ 1 ו- VOD MOVIES בערוץ 2 ל- VOD 1 יש דמי שימוש חודשיים בסך 12.99 ויש שם תכנים בחינם (ע"ע ילדים) ויש תכנים שהם בתוספת של תשלום (5 שח או 2 שח תלוי) ול- VOD MOVIES מה שהנערה הזמינה אין דמי מנוי חודשיים! התלשום הוא פר סרט. את לא תשלמי 27.80 אלא 14.90 עבור הסרט שהוזמן בלבד. וניתן לחסום כל ערוץ או כל תוכן לפי גיל ע"י לחיצה על הכפתור HELP או SERVICES בשלט - בקרת הורים. בהצלחה

אני עם נטע.

אני רוצה שלבייביסיטר שלי יהיה הכי נעים שאפשר, ולכן מבהירה לה מראש שהיא יכולה להשתמש בכל דבר. עוד לא קרה שהזמינו סרטים, ואני חושבת שעל סרט אחד לא הייתי עושה מהומה. בכל מקרה, ממליצה לך לחסום את הזמנת הסרטים עם קוד (אצלנו חסמנו את הזמנת הסרטים שמוגדרים "למבוגרים", כדי שהילדים לא ייכנסו בטעות).

העין ה 3

New member
סוכריה, מה זאת אומרת הכי נעים שאפשר?

אני מאפשרת גישה חופשית למזווה, והיא יכולה להכין לעצמה פופקורן במיקרוגל (הראיתי לה איך משתמשים) ולפתוח חטיף, לקחת שתיה מהמקרר גם אם היא מוגזת (לרוב אין...) ואם פעם היא במקרה רעבה נראה לי לגיטימי שתכין לעצמה פרוסה או שתיים עם ממרח, אבל הייתי מצפה שלא תכין לעצמה סטייקים...

הכי נעים שאפשר זה שתרגיש כמו בבית.

מלכתחילה אניחנו בד"כ בוחרים שמרטפיות שהן יותר עדינות ונעימות באופיין, על דעת רובן לא יעלה לעשות משהו בלתי ראוי. להיפך, הן עושות מיוזמתן דברים שאני לא מעלה על דעתי לבקש (כמו לשטוף כלים... פעם אחת קיפלה לי את הכביסה... מאז אני אוסרת את זה במפורש). אבל אם היא תראה סרט ב-VOD או תכין לעצמה משהו לאכול - בבקשה, שתיהנה. האינטרס שלי הוא שיהיה לה מצוין אצלי, שתבוא בכיף ותעשה כיף לילדים. ואם היא רעבה ומכינה לעצמה אוכל? בבקשה. מה זאת אומרת "לקחת שתיה מהמקרר גם אם היא מוגזת"?

העין ה 3

New member
את יכולה להתעלם מהדוגמא של השתיה המוגזת

פשוט אצלי זה נתפס כמשהו שהוא ממש מותרות, אז נתתי את זה כדוגמא לזה שגם במותרות אני לא מגבילה אותה.

למעלה