מבישולי השבת:

עוגות שוקולד חמות ב-12 דקות

2 חלמונים 2 ביצים 150 גרם אבקת סוכר 100 גרם חמאה 100 גרם שוקולד מריר 100 גרם קמח בסיר כפול מעל אדים מערבבים: חלמונים+ ביצים+ אבקת סוכר. מוסיפים שוקולד+ חמאה ומערבבים עד שנמס. מוסיפים קמח ומערבבים. משמנים היטב כלי חרס קטנים וממלאים עד גובה של 2/3 . לאפות 12 דקות ולהוציא מהתנור. לשחרר את המנה ולהפוך על צלחת הגשה. הערות שלי: במקום חמאה שמתי מרגרינה לפרווה. אפיתי בתבנית גדול במקום בתבניות אישיות והערכתי את זמן האפייה בעוד כ-8 דקות.

מג'דרה

1/2 כוס אורז 2 בצלים כוס אורז מלח פלפל שחור לבשל את העדשים במים עד שיתרככו (בסביבות חצי שעה בסיר רגיל ורבע שעה בסיר לחץ) ולסנן. בינתיים: מזהיבים בטיגון בצלים קצוצים ומוסיפים את האורז לטיגון עד שיעשה שקוף. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, ומתבלים לפי הטעם. אחרי רתיחה מבשלים על האש הכי קטנה שיש כ-20 דקות (בלי לפתוח ת'סיר באמצע) עד אידוי כל המים. כאשר האורז והעדשים מוכנים, מאחדים בינהם בעדינות.

קדירת עוף וירקות/ בישול

להזהיב 2 בצלים גדולים (עיגולים) + חצי כפית מלח בסיר שטוח. לטבל ב: פפריקה מתוקה (הרבה), מלח, פלפל שחור, שום, כמון להניח את חלקי העוף ולטגן יחד . להוסיף מים (עד חצי-3/4 מגובה העוף, לא יותר) ולבשל חצי שעה. לאחר מכן להפוך את חלקי העוף ולבשל עוד חצי שעה. להוסיף פרוסות תפ"א ולהמשיך בבישול להוסיף בטטות/ קישואים אם רוצים ולבשל עוד מעט, עד שיתרככו. אני שמה בגריל התנור לוישט כדי שיקבל צבע כהה.

pirge

New member
הצלחת עם החלות.כל הכבוד לבת

המוכשרת. כל הארוחה לתפארת. תודה רבה על התמונות והשיתוף.
שבת שלום

יהיה נהדר אם תוכלי להקליד את קדירת

העוף והעוגה החמה רק שאם תצרפי לכל תמונה מתכון שוש תעלה זאת לקישורים והארוחה תשמר לתועלת כולנו גם לזמנים אחרים שוב ארוחה מקסימה ותודה

אמאוהבת איזה מאכלים יאמי../images/Emo3.gif

הכל נראה מעולהההההההה והחלות חבל"ז איזו קליעה יפהפיה. מהר מתכונים להכל בכדי שאוכל להעלות לקישורים ולמאמרים

bigjack

New member
ארוחה מגרה ומגוונת ../images/Emo106.gif

יופי של בישולים אמא אוהבת
אבל אני לא מבין איך אפשר לאכול חמין בשרב הזה?

תודה לכולכם מקסימים ../images/Emo24.gif

צחי, אבוי לי אם לא יהיה חמין לשבת... יש דרישה בכל מזג אוויר! יאללה, מתיישבת לכתוב מתכונים וצריכה לעשות עוגת יומולדת לחברה למחר.

חלות

כוס שמן 3 ביצים 1/2 כוס סוכר ק"ג קמח 2 כפות שמרים יבשים 1.5-2כוסות מים פושרים. ללוש יחד במיקסר כ-10 דקות. להתפיח שעתיים, להוסיף כף מלח וללוש מספר דקות במיקסר. לקלוע צמות ולהתפיח חצי שעה. למרוח ביצה עם כף מים ולפזר שומשום. לאפות.

למעלה