מבט אחד מספיק

my sunshine

New member
מבט אחד מספיק

[או שבעצם לא ממש] מאת ליהי לפיד [פורסם בעיתון תל אביב] עמדתי לי בצד, זועפת, ונזכרתי במסיבה הראשונה שהוא לקח אותי אליה, לפני עידן ועידנים, כשהג'ינסים עוד היו גבוהים. גם הפעם, כמו אז, אני לא הכרתי אף אחד והוא הכיר את כולם. וגם הפעם, כמו אז, תוך שניות ספורות מהרגע שעברנו את סף הדלת הרגשתי איך כף ידו מחליקה מכף ידי, והוא מתחיל להיעלם לי בין המוני האדם, מפטפט וצוחק. אז, בפעם ההיא, כשהייתי עדיין פרא אדם, ניגשתי אליו אחרי עשר דקות, חייכתי, אמרתי תודה וביי ביי, אני הולכת. הוא הסתכל עלי בהלם ושאל מה קרה. עברו שנים רבות מאז אותה מסיבה, הג'ינסים ירדו אל מתחת לגבול הטעם הטוב, הוא למד לא לנטוש אותי במסיבות, ואני למדתי להסתדר גם בלי שיחזיקו לי את היד, אבל עדיין שונאת את זה. השבוע, כששוב מצאתי את עצמי לבד בצד, בעוד החזק מרחף בין האנשים, מפטפט בקלילות ונראה נהנה למדי (מה שכבר מהווה עילה מספקת לזה שאתעצבן), התעצבנתי. ברגע אחד, כשהוא הסתכל עלי, נעצתי בו את אחד המבטים האלה שלי, שאומרים "בוא נלך מפה ומהר". הוא, במבט, סימן לי שרק אתן לו כמה דקות ונתחפף. בעודי ניגשת לקחת משהו לנשנש, סופרת את השניות עד שהוא ייפרד מכולם ונלך, ניגשה אלי מישהי והתחילה לדבר איתי. היא היתה מקסימה, מצאנו המון נושאי שיחה משותפים, ותוך כמה רגעים התיישבנו בצד ושוחחנו בהתלהבות עד תום הערב. בדרך לאוטו עטיתי על פני את הפרצוף החמוץ ביותר שלי. "מה קרה הפעם?", הוא שאל. אמרתי לו שרציתי לעוף משם. "חשבתי שנהנית", הוא אמר. "למה לא אמרת לי שאת רוצה ללכת?". אמרתי שעשיתי לו את המבט. "כן, ראיתי", הוא אמר, "והבנתי שמשעמם לך". לא, אמרתי, התכוונתי שאני רוצה ללכת הביתה. "איך יכולתי מהמבט שלך לדעת שזה מה שאת רוצה?", הוא אמר, עכשיו כבר בעצבים. "אני לא קורא מחשבות!". ופתאום הבנתי. הבנתי שכל המבטים האלה שאני נועצת בו, ושלי ברור לגמרי מה הם אומרים, אולי לא ממש ברורים לו. וגם הבנתי שזה באמת מה שאני רוצה. כל הזמן. שהוא יקרא את המחשבות שלי. ששנים אני רוצה ומצפה שהוא יבין אותי בלי שאגיד, בלי שאצטרך להסביר. בלי שאצטרך לבקש. שזה מה שאני חולמת, שהוא יסתכל עלי וישר ידע מה אני רוצה ולמה אני מתכוונת. כמו שאני מרגישה עם החברות הטובות שלי. כמו שהרגשתי עם הבחורה ההיא שניגשה אלי, שהיתה זרה לגמרי וישר אמרה שהיא רואה שמשעמם לי. למה לעזאזל הוא, שחי איתי כבר כל כך הרבה שנים, לא מצליח לקרוא אותי ככה? מזל, אמרתי לו, שהיתה שם בחורה אחת שהבינה אותי. "היא באמת מקסימה", הוא אמר. "איך שראיתי שמשעמם לך ידעתי שיהיה לכן כיף יחד, ואמרתי לה שתלך להציל אותך, כי את משועממת וזה יכול להיות מסוכן". ואז הבנתי שגם אני לא הבנתי את המבט שלו. הוא בכלל לא התכוון להגיד שהולכים, הוא התכוון להגיד שהוא שולח עזרה. האמת, אולי הוא צודק ובכל זאת לא כולנו אורי גלר, ובמקום מבטים רבי משמעות יותר פשוט להגיד מה רוצים. חמישה דברים שאנחנו עדיין מבלבלות בהם את כולם 1. כשאנחנו אומרות לאורחים "אל תביאו כלום, רק את עצמכם", ומתכוונות שנשמח אם יביאו איזו עוגה. 2. כשאנחנו אומרות לאורחים "תעזבו, אני אסדר", ומתכוונות שנשמח אם יעזרו לנו. 3. כשמבקשים מאיתנו עזרה ואנחנו מיד אומרות "אין בעיה", כשבעצם אנחנו יודעות שיהיה לנו מאוד קשה לעזור. 4. כשאנחנו אומרות ש"כלום לא קרה", ומתכוונות שנפגענו נורא. 5. כשאנחנו אומרות "אני מצטערת", כשאנחנו ממש לא מצטערות.

אהבתי אבל....

אני ב99.9% מהמקרים אומרת בדיוק מה אני חושבת ומה אני מרגישה. לפעמים זה בעוכרי כי אני שולפת מהמותן, ולפעמים האיפוק ממני והלאה כי אם ניקח את הדוגמא שנתת אז גם הוא נהנה במידה ואני משתעממת אז יתהפך העולם והולכים עכשיו !!! מחפשת את קו האמצע.

אני למדתי לקחת את הסיכון-בכנות

לוקחת את הסיכון להגיד את האמת שלי ואת הכנות שלי. למרות שאנשים נבהלים לעיתים מאמת מאנשים כנים ואפילו שלעיתים מחיר הסיכון עלול לגרום לנו להפסיד אנשים בדרך. לא שחלילה הכנות שלי והאמת באה בצורה בוטה אבל למדתי להבין שלחלק מהאנשים נוח יותר ורוד מאשר אפור או קצת שחור
אבל אם לא ננסה לא נדע. סיימתי להיות הילדה הקטנה בניחושים והגעתי למסקנה: גברים צריך להגיד להם בצורה ברורה והכי ברורה שיש כי הם לא מבינים רמזים!

תלתלית3

New member
גברים ונשים......

במהלך נשואי נתקלתי הרבה במשפט "למה לא אמרת" גם כשהדברים היו לנגד עיניו. לא צריך לתקשר בעיניים אלא לדבר והרבה ולא לסחוב את האבנים על הגב, לשתף. נכון שאנחנו והגברים שונים במוחנו. למשל אני יכולה להיות תחושתית והוא ראייתי או שמעתי ואז אותה מציאות שנינו נראה שונה. זה גם קורה בין שתי נשים שונות. בכל מקרה, רצוי לומר את האמת גם במחיר הפסד ובטח עם האדם הקרוב לנו רגשית

my sunshine

New member
בואו..

לא קרה לכם שמישהו/י שאתם מכירים טוב, מבין רק מבט שלכם? וללא קשר לבן זוג או חבר/ה טוב/ה... ובין להבין אחד את השני ללא מלים , לצורך לומר את כל שיש בלב, עדיין יש הבדל גדול. ומה שמסתבר שם בסיפור, שהוא הבין גם הבין את המבטים שלה.

באתי....../images/Emo8.gif

כן האקס שלי היה מבין את המבטים שלי מבלי שאדבר למרות שאני דברנית גדולה. הוא היה מבין את מבט הכעס , את השמחה רק מלהסתכל לי בעיניים, את העצב.....כן הוא היה מבין את מה שאני הרגשתי, גם הבין את זה שנגמר לי ואני רוצה להפרד ועזב.

להבין מבטים

זה נחמד, באמת. ואני לא טוען שלא ניתן לחלץ מידע ממבט, משפת גוף וכיוב'. אך לקבל החלטות הרות גורל על סמך מבט נשמע לי מוגזם בחוסר הזהירות שלו. הרי טעות לעולם חוזרת ואיש מאיתנו איננו מלאך. ומה אם הפרשונת שניתנת ל"מבט" כלשהו היא שגויה ? ומותר האדם מן הבהמה היא בכל זאת היכולת השפתית. אם כך למה לא פשוט לדבר, להבהיר, להבין ולהיות מובן ורק אז להמשיך ? לשם מה להסתפק במינימום ה"מבטי", כשאפשר למצות את התקשורת הרבה יותר ?

מבטים ומטענים

שמעי, כל שדר נקלט אחרת, עם חברה אני אקלוט אחרת, עם בנזוג אני אקלוט אחרת ועם הילדים אחרת.. הכל תלוי במטען.. עם הילדים הכי פשוט, ישר מבינים. חברה יכולה להתקשר אלי ובאלפית השניה אני אדע איזה מצברוח יש לה ואיזה סוג של שיחה היא צריכה.. עם בני זוג, זה תלוי, תלוי במקום שלי מולם, המקום שישר קופץ ולוקח אשמה או מקום מדוייק שמבין מה ששלו בלי לערבב את מה ששלי, בלי לקחת אשמה או צד בסיפור... חושבת שזו הבעיה הכי גדולה אצלי לפחות להפריד את האדם מהזוג.. כאילו אסור לו להיות מוטרד מדברים אחרים. מטומטם אני יודעת.. אבל זה מה יש כרגע.. יש לנו יכולת לקלוט השאלה איזה קלט אנחנו בוחרים לראות..

תלתלית3

New member
יש הבדל

יש הבדל בין מוסר למקבל וכאן הבעיה. המסר נשלח. המסר התקבל. האם זה אותו מסר ?! המשמעות שהמסר מקבל מהמוס למקבל יכולה להיות שונה. זוכרים שהיינו ילדים ושחקנו "טלפון שבור" אותו דבר המקרה כאן. יש מידה של סיכון, שהמבט יתפרש אחרת. רק מילולית ניתן באמת להבין וגם אז אנו מפרשנים אותה מציאות אחרת מנקודת המבט שלנו.

ביפו

New member
לשני אנשים שונים - ראיה שונה וגם

נמצאים בעמת תצפית שונה כל אחד/ת. עדיף - תקשורת ב"שוטף". סליחה - שקורים לי ולאחרים - דברים שונים. בין השאר , ומתוך הפעמים הרבות - יקרה לי גם מה שאת מתארת. אבל איני יודע את ההסתברות ולא גם מתי היא תקרה. לכן - כדאי לבטא את רגשותי - כשאני בן זוגך ואיתך , וכדאי לי לבטא אותם כשאני בן-זוג לחברתך - ואיתה. וכדאי שאשמע במילים את תגובתה ואת רגשותיה שלה - או שלך... בהתאמה- כדי שאדע להתאים. התקשורת בין בניזוג - גורמת לנו להבין נכון יותר את הבן זוג, ועם הזמן - לומדים לחשוב כמותם, ולהבין את מה שעשוי לשמח את בן/בת הזוג... יש ואני למשל - רואה את בת הזוג "תופסת את הצוואר" ואז אני יודע - שהגיע הזמן לגשת ולעסות את צוארה ואת כתפיה, ולומר משפט מרגיע... ויש פעמים שאני - ממש זקוק לזה- ממנה. אך לא תמיד אנו מבינים את הדברים ועל כך - חבל.

ביפו

New member
viva la sunshine../images/Emo215.gif

זה חום כהה- מבחוץ, בקליפה קשה אך דקה, ובפנים התפיחה- לבנה שעושה אותנו למעצמה, כלפי חוץ- יש לנו הבנה עמוקה, אך בלב את כמו ילדה עם צמה; יוצאת בערוב היום, לחפש את השמש, כף-אל כף - נכנסת לחגיגה של מסיבה, ובצאתך - ראית שזה קרה כבר אמש- והבנת שיש לכך גם סיבה: להיות ולחוש בודדת- בקהל שחוגג, למצוא אחת שגם היא כמוך- לבדה, ואז בפטפוט - לבך מתמוגג, בדידותך מפוגגת- לאגדה. למחרת את מבינה מה שכבר קרה, ובעיתון היומי - את קוראת זאת בכתבה- הגעת לעבודה ואת אישה קרה, שבהבנת אישה מצאת אהבה. עטופה בבגד חם , בחזות קשה, את מבינה כבר - שהיתה זו זוגיות עקרה, רצית קליפה לבנה כביצה קשה- אך בלב הלבנת את מה שקרה.

למעלה