מבטא

מבטא

אחרי שגרתם בארץ אחרת כמה זמן, אז נהיה לכם קצת מבטא? כאילו, אם אתם מדברים עם המשפחה בעברית, אז לא נהיה לכם לגמרי מבטא, נכון?

EmGee

New member
אני גר בעיירה של שכולם שם ישראלים

ואני מבקר לעיתים קרובות בישראל אז לא קיבלתי מבטא.

מבטא בעברית?

בואו נגיד שרק אם מישהו עבר לחו"ל בגיל מאוד קטן יכול להיות לו מבטא, השאר סתם מתלהבים ומשחקים אותה "אני גר בחו"ל אז פתאום יש לי מבטא בעברית". בולשיט אחד גדול.

EmGee

New member
כן אני מיוחד

אני גר בחו"ל מגיל 4 (13 ומשהו שנה)ולמרות זאת אין לי בכלל מבטא כמו האוכלוסיה המקומית.

MissUnKnown

New member
____

אממ באנגלית יש לי מבטא הולניד בעברית יש לי טיפה מבטא...אבל חפיף כשתמעו אותי מדברת זה יהיה קצת קשה... ובהולנדית יש לי מבטא מוזר... ואחרי כמה זמן היו לי את מבטאים האלה...כול החיים שלי יש לי אותם.

EROTOMANIA

New member
..................

לי אין מבטא... אני חושבת. אבל אם אני מדברת באנגלית אז זה לא נשמע כאילו אני אמריקאית... לא יודעת..

coconut56

New member
גיאלי

MסתוMרת, שאת Mדברת ואת צריכה להגיד Mילה עם 'ר' אז את Mבטאת את זה כMו 'ר' בעברית או כMו 'ר' אMריקאית? סליחה פשוט האות M בשביתה עכשיו........ האות MEM

Odish16

New member
אוףףףף..לא כיף

טוב, מי אמר שמבטא אמור להיות כיף? מכל מקום, אין לי מבטח בגרוש, ואפילו את השפה אני לא יודעת מילא אנגלית..עוד בסדר אני יכולה לדבר (מבטא לא יהיה) אבל נורווגית פור גאד סייק???!!!?? זו שפה מתוסבכת שמדברים כ"כ מהר, לא מבינים כלום..פה ושם מוצאים מילים דומות לאנגלית..אבל זה ממש קשה אני כאן 3 חודשים ולא יודעת כלום :(

justnoa

New member
שיט... זה נשמע מעצבן

את לוקחת שיעורים בנורווגית? אם ככה קוראים לשפה בכלל בקשר ל'ר', ברור שיש הבדל בין 'ר' ישראלית ל'ר' אמריקאית או 'ר' אנגלית, האנגלית (ניו זילנדית) לפחות נשמעת כמו ר מהולה ב-ו', משהו כזה לפחות לנו במשפחה קשה לשמוע את הר' שלהם

Odish16

New member
נורווגית...בעעעעעעעעעעע

אני בבצפר עם מלאאא ערבים,ספרדים,רוסים..ומה שלא תרצו. וכל הפאק פה..אני מסיימת ללמוד בגיל 19..זתומרת יש לי עוד 4 שנים! אוףף ורק עוד שנה ומשהו אני אהיה בבית ספר רגיל עם נורווגים. והמבטא ממש קשה..יש גם פה מן ר' כזו..עצבים!

sivani

New member
מבטא בעברית?! לא נראה לי....

אחרי הכל,זאת שפת האם שלי.אני מדברת עברית כבר 16 שנה. למה שיהיה לי מבטא? זה לא שגרתי בחו"ל כל החיים שלי ובקושי דיברתי עברית. באנגלית למשל אין לי מבטא. היה לי בהתחלה קצת,ועכשיו חברות שלי טוענות שאין לי בכלל.אז...סבבה לי

Odish16

New member
דווקא מבטא בעברית.......

הגיוני קצת לא..? הרי כמו שיש מבטא אנגלי, מבטא זה ובלה בלה בלה..יש גם עברית. כי יש את העולים שבאים מאנערף אילו ארצות, שהם צריכים שיהיה להם מבטא עברי. הרי אנחנו רוב חיינו גרנו בישראל, אז כביכול יש לנו מבטא ישראלי..או עברי..איך שתקראו לזה.. אבל בינתיים אני סתם מבלבלת לכם..סורי :)

מבטא בלעכס...

כשהגעתי כולם התלהבו וחשבו שאני מאמריקה ואפילו כשהייתי מדברת עם הנהג אוטובוס אנשים היו שואלים אותי אם אני מניו יורק או משו... ולאחרונה חברים שלי אומרים לי שמשתנה לי המבטא והוא נהיה סקוטי... אמאאאאאאאאאאאאאא...... אמרו לי לשמור על המבטא האמריקקי (שלא יודעת מאיפה לעזאזל קיבלתי עם אבא סקוטי...) חחח אז אני משתדלת... למרות שלפעמים אני מדברת כמו שהם מדברים כי זה מדבק...

למעלה