מבחני מחוננים

מצב
הנושא נעול.
מבחני מחוננים

מבחני מחוננים
מאחר וטרם קיבלנו תשובה לגבי מבחן המחוננים כיתות ב שלב ב, אני כרגע מסיק שהילד לא התקבל (בררנו בבית הספר למחוננים ואמרו שנקבל תשובה במייל...),
באיזה גיל/כיתה יש מבחן נוסף הבודק את היכולות של הילדים?
תודה

אפשר להגיש בקשה להיבחן שוב שנה הבאה

מבחני מחוננים
מאחר וטרם קיבלנו תשובה לגבי מבחן המחוננים כיתות ב שלב ב, אני כרגע מסיק שהילד לא התקבל (בררנו בבית הספר למחוננים ואמרו שנקבל תשובה במייל...),
תודה
אפשר להגיש בקשה להיבחן שוב שנה הבאה
ניתן להיבחן שוב רק פעם אחת

tomi32

New member
מבחן ארצי נוסף בכיתה ו'

מבחני מחוננים
תודה
מבחן ארצי נוסף בכיתה ו'
אני מכיר מספר ילדים שלא עברו את המבחן בכיתה ב' וכן עברו אותו בכיתה ו'.
לגבי מבחן חוזר, זו לא זכות אוטומטית. צריך להגיש בקשה ובפעם האחרונה שקראתי על זה, היא לא מתקבלת אוטומטית אלא רק לגבי מי שקרוב לסף המעבר ואולי יש קריטריונים נוספים.
אגב, מאחר שהמבחן תקף לשנתיים, מי שעשה את המבחן בכיתה ה', מתקבל אוטומטית לכיתת מחוננים בכיתה ז'.

יורה נחושתן

Member
מנהל
קבלה לכיתת מחוננים בחט' מותנית במעבר במבחן קרני, לא סאלד.

מבחן ארצי נוסף בכיתה ו'
אני מכיר מספר ילדים שלא עברו את המבחן בכיתה ב' וכן עברו אותו בכיתה ו'.
לגבי מבחן חוזר, זו לא זכות אוטומטית. צריך להגיש בקשה ובפעם האחרונה שקראתי על זה, היא לא מתקבלת אוטומטית אלא רק לגבי מי שקרוב לסף המעבר ואולי יש קריטריונים נוספים.
אגב, מאחר שהמבחן תקף לשנתיים, מי שעשה את המבחן בכיתה ה', מתקבל אוטומטית לכיתת מחוננים בכיתה ז'.

tomi32

New member
איך זה רלוונטי למה שכתבתי?

במרכז המחוננים אצלנו הודיעו שמי שעבר את המבחן בכיתה ה' פטור מהמבחן בכיתה ו' והוא מתקבל אוטומטית (בדיעבד עשו ריאיון כי לא היה מספיק מקום בכיתה, אבל עדיין המעבר הבטיח קבלה ליום השליפה). שם המכון פחות רלוונטי בעיני.

יורה נחושתן

Member
מנהל
ל- tomi32 - מכון סאלד? מכון קרני?

במרכז המחוננים אצלנו הודיעו שמי שעבר את המבחן בכיתה ה' פטור מהמבחן בכיתה ו' והוא מתקבל אוטומטית (בדיעבד עשו ריאיון כי לא היה מספיק מקום בכיתה, אבל עדיין המעבר הבטיח קבלה ליום השליפה). שם המכון פחות רלוונטי בעיני.
במרכז המחוננים לומדים עד סוף כיתה ו' ומכאן, קבלה לחט"ב (אין ימי שליפה בחט"ב!) זה מעבר למוסד אחר. ידוע שמרכזי מחוננים מנסים ליצור פטור לתלמידיהם ממבחן קרני, לא שמעתי שזה עובד. בקשר לשם המכון. ובכן, כנראה שזה בהחלט רולוונטי אחרת אגף המחוננים היה מטיל את הכנת המבחנים בכל הגילאים על מכון אחד (פחות כאבי ראש) עצם העובדה שעובדים עם שני מכונים שונים מצביעה כנראה על שכל מכון מתמחה בקבוצת הגילאים שלו ולכן, כנראה שזהות המכון הבוחן מאוד רלוונטית.

tomi32

New member
איך אפשר להגיב למה שכתבת?

במרכז המחוננים לומדים עד סוף כיתה ו' ומכאן, קבלה לחט"ב (אין ימי שליפה בחט"ב!) זה מעבר למוסד אחר. ידוע שמרכזי מחוננים מנסים ליצור פטור לתלמידיהם ממבחן קרני, לא שמעתי שזה עובד. בקשר לשם המכון. ובכן, כנראה שזה בהחלט רולוונטי אחרת אגף המחוננים היה מטיל את הכנת המבחנים בכל הגילאים על מכון אחד (פחות כאבי ראש) עצם העובדה שעובדים עם שני מכונים שונים מצביעה כנראה על שכל מכון מתמחה בקבוצת הגילאים שלו ולכן, כנראה שזהות המכון הבוחן מאוד רלוונטית.
איך אפשר להגיב למה שכתבת?
"אין ימי שליפה בחט"ב " - לא סביר בעיני שהבן שלי פשוט הבריז כל השנה מיום לימודים שבועי כדי ללכת למקום שלטענתך לא קיים. מצטער, אבל זה משליך גם על המשך ההתייחסות לתשובה שלך.
אגב, גם לפי הכללים הרשמיים, מי שלמד בכיתת מחוננים ביסודי פטור ממבחן בסוף כיתה ו', כך שמתברר שלפחות בחלק מהמקרים לא מתעקשים על מבחן של מכון עם שם אחר. כפי שאמרתי קודם, אצלנו הכללים מקלים אף יותר וכל מי שעשה את המבחן בשנתיים האחרונות היה פטור ממנו בסוף כיתה ו'.

מצב
הנושא נעול.
למעלה