מבחני מחוננים

מבחני מחוננים

האם מישהו שעשה את המבחנים התמותאמים כבר קיבל תשובה לגבי מחוננות ילדיהם? (עשינו במהלך חודש מאי והבטיחו תשובה עד סוף שנת הלימודים)

meivari

New member
תשובות נשלחות לפי איזורים

אני התקשרתי לשאול על התשובות ונמסר לי כי התשובות למבחנים המותאמים נשלחות ביחד עם התשובות של המבחן הרגיל. התשובות נשלחות לפי איזור מגורים כך שחלק כבר קיבלו וחלק טרם. באיזור שלנו צריכות היו התשובות להגיע השבוע אבל טרם קיבלנו.

דליה.ד

New member
חשוב להבין

שמבחני משרד החינוך מחפשים משהו מסויים. בני א עבר א מבח משרד החינוך, עומ זא באבחו פסיכווגי נמצא מחונן........ אז - לא נורא!

meivari

New member
מסכימה לחלוטין

המבחנים של משרד חינוך/מכון סאלד אינם מבחני אינטלגנציה. במתקונת בה המבחנים מתקיימים הם לא אמורים לבחון IQ . אנחנו (כולל בית הספר) לא זקוקים לאישור של מבחן זה לדעת כי הילד מחונן. אנחנו שמחים עבורו מאחר והפעילות של יום העשרה באיזורנו מוצלחת ביותר.

קיבלנו תשובה

שלילית. טרם סיפרתי לו. אני פוחדת מגודל האכזבה שלו. בשבילי הוא תמיד ישאר מחונן.... יש לכם רעיון איך לספר לו?

מה קורה עם ילד שאובחן כמחונן באבחון

הוא צריך לעבור בכל זאת את המבדקים של משרד החינוך? ואם יש לו הפרעת קשב האם הוא זקוק למבדק אחר מיתר הילדים? אני פוחדת שבגלל בעיית הקשב לא יעבור את מבחן המחוננים הרגיל של משרד החינוך בכתה. (בני עדיין לא מקבל רטאלין אנחנו כרגע בבדיקות מקיפות בעניין) מה עושים בעניין? אפרוחית

meivari

New member
מבחן מותאם

לפי מיטב ידעתי משרד החינוך לא מקבל איבחונים קודמים או מבחני IQ כתחליף למבחני האיתור של מכון סאלד. מה שכן ניתן לבקש מבחן מותאם להפרעות קשב (כמו לכל ליקוי למידה). המבחן המותאם מתייחס לשלב ב למרות שבמקרים מסויימים מוותרים על שלב א ועושים רק שלב ב מותאם. את הפרוצדורה צריכה לעשות יועצת בית הספר אבל ניתן לפנות ישירות למשרד החינוך למחלקה למחוננים, וגם לשאול אותם ישירות על איבחונים קודמים. כמו שנאמר כאן בדיון, מבחני מכון סאלד לא בהכרח מאתרים ילדים מחוננים אלא את הילדים שהשיגו ציונים גבוהים במבחן המסויים שלהם.

pita21

New member
עם יד ע הלב

למי האכזבה גדולה יותר לך או לו?. תאמינו לי שאני לא מבינה את כל הבאז הזה סביב מבחני המחוננים. נכון, כולנו רוצים לראות בהצלחתם של ילדנו אך מה שקורה בתקופת המבחנים הללו כל שנה הוא תופעת ההורים שחולמים על המכתב שיודיע להם שילדם עברר את המבחן, כאילו זה היה איזה כרטיס כניסה או לגיטימציה/חותמת למשהו עבורם כהורים. המבחנים האלה מתואמים כך שעוברים אותם סוג מסויים של אנשים. אם תקראי קצת על הנושא המורכב הזה מחוננות יכולה להיות מוגדרת תחת סוגים רבים (כתיבה, מוסיקה, ספורט, מדעים). (למשל, איפה היית מסווגת כדורגלן שהוא עילוי בתחומו, וודאי שלא עבר את המבחנים הללו?) יש לי חברה שבתה עברה את שלב א', האמא כמובן סיפרה זאת בגאוה לכ-ו-ל-ם, וכשהילדה לא עברה את השלב השני היה בכי של הילדה בבית, ולמה? משום שבמקום להסביר לילדה מראש שמדובר במבחן שלא יקבע דבר לגבי עתידה או לא מעיד על יכולותיה במגוון תחומים (שאינו מתיימר לבדוק), תלו בה תקווה שתעבור אותו. אגב, היום מרבים לדבר על אינטיליגנציה ריגשית, ולדעתי, אין ספק שכבוגרים אנשים עם אינטיליגנציה רגשית גבוהה הם מצליחים הרבה יותר מכל אלו שהוגדרו בילדותם כ גאוני הכתה. הייתי מסבירה לו שהוא ילד חכם ויש בו הרבה תכונות ויכולות שלילדים אחרים אין ואשר לא נבדקו במבחן, משום שאין אפשרות כמת אותן במספר שעות של אבחון.

zivadina

New member
גם אני חושבת שמחוננות זה לא משהו

ומסכימה לגמרי עם הפיתה שלנו. אצלי כל הילדים עברו את שלב 1 ולא את שלב 2, והיו מאוכזבים. הבנים אפילו נגשו למבחן שלב 2 חוזר. כנראה בגלל קנאה ב"מחוננים" שמקבלים יום העשרה בשבוע ותדמית אליטיסטית. ובכן, לאור ההיכרות עם מספר מחוננים, הבהרתי לילדיי שמחוננות איננה מפתח לחיים טובים/ מוצלחים/ מאושרים/ פוריים יותר. לפעמים דווקא ההיפך. גם הבן שלי, שאמר לי לפני חודש: "אמא, השנה לא קיבלתי תעודת "מצטיין" כמו לפני שנה", שמע ממני את השאלה: "אז מה, נזרוק אותך מן הבית? אתה יודע שזה ממש לא חשוב לי, כל עוד אתה יודע את החומר שלומדים בכתה". קצת פרופורציות, בבקשה.

לי זה לא ממש חשוב אבל בני..

שמע מחברים על הקורסים המענינים שיש בתכנית ומאד מאד רצה להתקבל.. אבל כיוון שסיפרתי לו על הפורום הזה אולי אני גם אקריא לו את התשובה שלך על הבן שלך במידה ותהיה תגובה קשה מצידו.. אגב, כשסיפרתי לו על הפורום ומתישהו גם נתתי לו לקרא (והוא גם ביקש להגיב למישהי (לא זוכרת באיזה נושא) זה עשה לו מאד טוב לדעת שיש עוד אנשים כמוהו ושיש "במה" לענין .. (וסתם קוריוז: אתמול היינו בבר מצווה שם היה קריקטוריסט.. שצייר לו עשן מהאזניים.. "איך הוא ידע שאני היפרי שצייר אותי כאילו אני מנוע סילון??)

pita21

New member
אז תשלחי אותו לחוג באותו סגנון

אם באמת זה כל כך משמעותי עבורך ועבורו.יש היום כל כך הרבה חוגי העשרה. נכון, הם מיועדים לילדים "רגילים", אך כל ילד סקרן יכול להנות בהם

פיונה ש

New member
גם אני לא חושבת שמחוננות היא המפתח

לחיים טובים יותר, אבל מצד שני, היא עובדה קיימת שלא כדאי להתעלם ממנה בין אם הילד עבר או לא עבר את המבחנים של מכון סאלד ובמיוחד אצל ילדים עם הפרעת קשב.

פיונה ש

New member
נהדר! גם אנחנו!

ותודה למי שכתב בפורום מה התאריך האחרון להגשת ערעור!

אתם לא כל כך מבינים את הרעיון העקרי

אני למשל ממש רוצה שהילד יעבור את המבחן מכיוון שבמקום שאובחן כמחונן נאמר לי חד משמעית שיום העשרה בשבוע יתן לו המון. תחשבו על ילד שיושב שבוע שלם ולומד דברים שהוא יודע ומשעממים אותו. לפחות נותנים לו יום אחד בשבוע שהוא יכול ללמוד ולהנות. ולפגוש חברים מתאימים. מחומר שקראתי יש ילדים עם בעיות קשב שביום העשרה הזה אפילו לא נזקקים לריטלין כי החומר מעניין אותם ואז הם לא מחפשים אטרקציות מסביבם. כך שכאן המקום להסביר לכן שפה אין עניין של הרצון להשוויץ שהילד שלי מחונן. הרעיון פה לעזור לילד להגיע ליום בשבוע שיהיה מעניין עבורו ואת זה קשה למצוא בחוגים הרגילים. הבעיה היא עם ילדים עם בעיות קשב שבגלל הבעיה שקשה להם לשבת להתרכז לאורך זמן זה יכול להרוס להם את ההצלחה במבחן אם לא יתאימו להם מבחן מתאים מה שאומר שהם נפגעים פעמיים ולא יצליחו להגיע לחוגי העשרה שיכולים להושיע אותם. למחוננות יש הרבה צדדים ולא בהכרח רק חיוביים. חשבו על זה. אפרוחית

למעלה