מבחני אריקה לנדאו

יאיראור

New member
מבחני אריקה לנדאו

שלום,

הבן שלי מוזמן למחר למבחן באריקה לנדאו, ויש לי מספר שאלות:
1) על מה המבחן?
2) צריך להתכונן ?
3) האם מקבלים את כולם? האם זה באמת רק 3% האיכותים ?
4) האם זה קשור למבחן אתגר של משרד החינוך?
5) כל מידע נוסף הנראה לנכון, יתקבל בברכה,

תודה, יאיר

mikilk

Active member
אין לי ניסיון, למיטב הבנתי מדובר על גוף פרטי

שלא קשור למבחני האיתור הרשמיים.
איך הגעתם מלכתחילה למבחן? למה לא לחכות למבחן הרשמי הנערך בבתי הספר?

תנסה בחיפוש בפורום לרשום את השם (לנדאו) היו לאורך השנים שרשורים רבים וויכוחים על נושא זה

בהצלחה

kramerkaren

New member
לאריקה לנדאו אפשר כבר מגן חובה,

ולא רק מכיתה ג'. ויש יותר מתקבלים מאשר לתכניות שליפה המאד מצומצמת מספרית.

kramerkaren

New member
זה מבחן IQ

אני כמעט ובטוחה שמבחן וקסלר.
תלוי בגיל הילד: שאלות על חפצים שונים, חשבון בסיסי, שפה, רצפים, מרחב, הבנה, הבעה.
אי אפשר להתכונן למבחן.
לא מקבלים את כולם, אבל אני משוכנעת שזה לא את ה 3% העליונים (לא איכותיים, לא קשור באיכות, אלא עם האינטי' הגבוהה ביותר), למרות הפרסומים שלהם. הקבוצה הייתה של ילדים חכמים, אבל אין לי ספק שלא כולם שייכים לאוזונים העליונים ביותר של האוכ'. אני הייתי אומרת משהו כמו 10%, כשמראש מי שמגיע זה ילדים עם נתוני פתיחה גבוהים.
המבחן נעשה ללא נוכחות ההורה. אחרי המבחן (אולי אחרי פרק זמן, לא זוכרת) יש שיחה עם הבוחנת, בנוכחות הילד וההורה. שם היא שואלת עוד שאלות, את הילד, אתכם ומסבירה קצת על התכנית.
החוגים של אריקה לנדאו מקסימים, באמת מיוחדים ומושקעים - הלוואי שיכולנו להמשיך עם זה, אבל נסיעה שבועית לתל אביב הייתה יותר מידי עבורי. שמעתי גם שהקייטנה שלה מדהימה.
בהצלחה.

ברלה10

New member
איל היה במבחנים ? יש לנו בסוף החודש

אשמח לדעת באיזה מבחן מדובר
כדי להסביר לילד מה הולך להיות לא מבחינת תוכן אלא מבנה האבחון

האם האבחון הוא בשאלות בע"פ ? דפי עבודה ? באמצעות משחק ?

דנה11107

New member
מבחני אריקה לנדאו

המבחנים עולים 200 שקל. גם החוגים יקרים. אומרים שהחוגים טובים אבל המקום נראה על הפנים, מוזנח ולא מטופח. יש לזכור שזוהי פעילות מסחרית לכל דבר ואמנם יש מבחנים אבל הסינון לא מאד מחמיר. אני אישית מכירה מספר ילדים, חמודים מאד, שלומדים עם בני בכיתה ולמדו בחוגים של אריקה לנדאו. הילדים הללו אינם נחשבים למובילים בכיתה במבחינה לימודית ורובם גם לא עברו את שלב א' במבחנים בכיתה ב'. לדעתי הסינון שעושים באריקה לנדאו נועד לסנן את חסרי המוטיבציה להשתתף בחוגים ואת אלה שהיכולות שלהם בינוניות ומטה. המבחנים מועברים על ידי מכון קרני, זה לא מבחן איי-קיו כפי שמישהי כתבה פה כי אם מבחן דומה לזה של מכון סאלד.

למרות כל האמור, שמעתי מהרבה אנשים שהחוגים שם מאד מוצלחים והילדים מרוצים. אני אישית שוקלת לשלוח את ביתי שעולה לגן חובה. עדיין, מי שילדו עבר את המבחנים הללו לא צריך לפתח ציפיות לגבי הסיכוי לעבור את המבחנים של האגף בכיתה ב'.

למעלה